אמנם הבקשה הוגשה כבקשה להורות כי הנכס מוקנה לקופת פשיטת הרגל וכבקשה למימוש, אך ברור שבשלב זה יש להכריע ראש וראשון בשאלת עיון מחדש בתכנית הפירעון וההפטר שניתן לחייב בתיק זה ורק אם המענה לשאלה זו חיובי, ניתן יהיה להתקדם לבקשות האחרון של הנאמן (ראו גם החלטת כב' השופטת גולומב בהקשר זה מיום 17/8/2021 לפיה הונחה הנאמן בשלב ראשון לפעול לביטול ההפטר).
כאשר מדובר בבקשת עיון מחדש בהפטר חלוט שהיא התחנה האחרונה בהליך הממושך של פשיטת רגל, הזהירות בשימוש בסמכות העיון החוזר צריכה להיות במשורה, עוד יותר לעומת החלטות ביניים אחרות בהליך הפש"ר (ראו דברי כ'ב השופט עמית בפיסקה 9 בע"א 8488/18 זמירה משקל נ' רונן בצלאל, נאמן (נבו, 17/6/2019)).
ובהמשך:
"הנכונות לאזן את עניינו של החייב אל מול עניינם של הנושים, ולהקל עליו בפרישת רשת ההגנה של הליכי פשיטת הרגל וההפטר, מתקיימת, איפוא, רק בחייב תם לב. מי שצבר את חובותיו בחוסר תום לב, או נהג בחוסר תום לב במהלך הליכי פשיטת הרגל, אינו ראוי להגנת הליכים אלה ולהפטר, ואינו זכאי כי עניינם של הנושים במיצוי אינטרס נשייתם כלפיו ייגרע. אין ספק כי על החייב לנהל את הליך הפש"ר בתום לב לכל אורכו. חובה מטילה על החייב גם חשיפה בפני בעל התפקיד ובית המשפט של כלל המידע הנידרש והמתבקש בעניינינו אשר יש בו כדי להשפיע על בחינת מצבו הכלכלי, על מנת שניתן יהיה לגבש תכנית פרעון אשר עולה בקנה אחד עם נסיבותיו של החייב, יכולותיו הכלכליות וכלל האינטרסים הנוגעים להליך הפש"ר. מקום בו החייב אינו עושה כן ומסתיר מידע מהותי שיש בו לשפוך אור על נכסיו ו/או מסוגלותו הכלכלית, עשוי הדבר במקרים מסוימים להטיות את הכף אל עבר ביטול ההליך. כך למשל, סבורה אני כי מקום בו הוכח שהחייב הסתיר במזיד מידע מהותי בדבר זכויות או נכסים מהותיים, ובשל כך גרם לקביעת תכנית פרעון שאינה הולמת את מצבו האמתי, אכן ראוי יהיה לשקול בחיוב במקרה זה את ביטול ההליך מחמת חוסר תום לב בניהול ההליך."
עוד ראו דברי השופט גרוסקופף בע"ר 8488/18 משקל נ' בצלאל לעיל לפיהם בבוא בית המשפט לשקול חזרה או ביטול מהפטר (שם דובר על הפטר מותנה) יידרש לבחינת תם הלב של החייב ובפרט היתנהלותו הכנה והגלויה ביחס לנכסיו וכן שתוף הפעולה שלו ועמידתו בתנאים שנקבעו לו בהפטר המותנה.
...
מכל אלה אני מגיע לכלל מסקנה, כי החייב העלים מידיעת הנאמן את קיומו של הסכם הגירושין, את העובדה שהוא בעל הערת אזהרה ביחס לנכס המקרקעין מושא הבקשה, את העובדה שהזכויות בנכס מעולם לא הועברו על שם גרושתו ולא נעשה כל מהלך לקדם זאת וככזה הוא נהג בחוסר תם לב. העלמת עובדות חשובות אלה מהמנהל המיוחד מהווה שינוי נסיבות שמצדיק עיון חוזר בהפטר ועל כן ולמרות חלוף הזמן מאז ההפטר, אין מנוס אלא מלהיענות בחיוב לבקשת הנאמן.
סוף דבר:
כפועל יוצא אני מורה על ביטול ההפטר שניתן לחייב בתיק זה ביום 12/9/2019 והחזרתו להליך פשיטת הרגל.
אני מחייב את החייב לשלם לנאמן הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 2000 ₪.