טיעוני ועדת הערר
ועדת הערר בטיעוניה הדגישה את העובדה שאין בתמ"א 36א' הגדרה כלשהיא של "מתקן שידור גדול" ולא ניתן ללמוד מהוראה כלשהיא של התוכנית , שמטרתה הייתה להבחין ולהבדיל בין "מתקן תיקשורת קטן" ובין "מתקן תיקשורת גדול".
ועדת הערר הסכימה בטיעוניה כי אחת ממטרות תמ"א 36א' היא לערוך סיווג של מיתקני שידור בהתאם לפרמטרים שונים ואולם לעמדת ועדת הערר הסווג נקבע על פי פרמטרים טכנולוגיים – איכותניים ובראשם טווחי הבטיחות הנדרשים לשם הגנה על בריאות הציבור, ולפיכך יש להיתמקד בפרמטר זה בעת בחינה של בקשה להקמת מתקן שידור סלולארי ואין לקבל את טענת העותרים, לפיה כל מתקן שאינו עונה במדויק על כל המרכיבים המפורטים בטבלה מס'1 , מוצא מהוראות התוכנית ו"הופך" להיות "מתקן שידור גדול".
בעיניין זה הפניתה ועדת הערר לסעיף 5(א)(1) להוראות התוכנית לפיו טווחי הבטיחות המצוינים בטבלה הנם טווחים "מוערכים" בלבד, וכן להוראה המופיעה בטבלה מס' 1 ולפיה הטבלאות משמשות כ-"כלי עזר" בלבד, וכי בסיכומו של דבר נקבע בתוכנית גורם מוסמך הוא "הממונה" אשר נידרש ליתן את אישורו לכל היבט טווחי הבטיחות המפורטים בבקשה להיתר, ובעניין זה הדגישה הוועדת הערר את העובדה שהממונה במקרה זה קבע כי "האנטנות עומדות עמידה מלאה בדרישות תמ"א 36 לבטיחות אדם" (עמ' 3 מתוך 24 לאישור הממונה).
שנית, כפי שפורט לעיל העותרים ניסו לטעון כי מיתקני שידור סלולאריים שאינם פועלים בשיטת השידור המנויה בטבלה, צריכים להחשב כ"מתקן שידור גדול" ושבו תטפל תמ"א 36ב', אלא שמדברי ההסבר לתמ"א 36 ב', עולה כי תמ"א 36 ב' אינה מתייחסת כלל למיתקני שידור סלולאריים, אלא למיתקני תיקשורת לוויינים, שידורים לציבור- רדיו וטלויזיה, מכ"מ ותחנות חוף, מערכות מכ"מ וניווט אוירי, ורדיו חובבים, ובכך יש אינדיקאציה ברורה לכך שכוונת עורכי תמ"א 36 א', הייתה לכלול במסגרת הוראות התוכנית את כל מיתקני התיקשורת הסלולארית, ולא רק את אלו שפורטו בטבלה.
...
זאת ועוד, נעשה פרסום פומבי בדבר הגשת הבקשה להיתר על ידי המשיבות 3-5, והוגשו התנגדויות אשר נדונו בפני ועדת המשנה להתנגדויות, ולאחר שנדחו ההתנגדויות אושרה הבקשה למתן היתר בתנאים ולאחר שהושלמו התנאים הנדרשים ניתן כאמור ההיתר,ובסיכומו של דבר הבקשה הראשונית להיתר הוגשה ביום 29.5.13!! וההיתר נשוא הערר ניתן ביום 14.2.16!!
יוקדם ויצוין כי העותרים אינם מתגוררים בסמוך לחלקה בה הוקם התורן ,ובעתירה לא הועלתה טענה כלשהי ביחס לפגיעה הצפויה באופן אישי לעותרים מהקמתו, וכפי שיפורט להלן, העתירה ממוקדת בשאלות משפטיות הנוגעות לתנאים הנדרשים לצורך מתן ההיתר.
עוד נטען כי במקרה שבפנינו הושלם בפועל הליך ההפקעה על ידי הוועדה המקומית, באישור הוועדה המחוזית, ובהתאם להוראות סעיף 189 לחוק התכנון והבנייה, וכן נטען כי הטענה לפיה מקרקעין שאינם מיועדים להפקעה בתכנית הסטטוטורית שבה הוגדרו המקרקעין כ"דרך" אינם יכולים להיחשב כ"דרך" לצרכי תמ"א 36 א', הינה טענה שהועלתה לראשונה בפני ועדת הערר, ומטעם זה בלבד אין לאפשר העלאתה.
לאחר שעיינתי בכל טיעוני הצדדים, לא מצאתי מקום לקבל את טיעוני העותרים בסוגיית ה"דרך" הסטטוטורית.
בנסיבות אלה, אני מורה על דחיית העתירה על כל חלקיה, אך בשים לב לטענה המשפטית העקרונית הנוגעת לפרשנותה של תמ"א 36 א' אשר הועלתה על ידי העותרים, ושלא ניתן לראותה כטענה שאין בה ממש, אינני עושה צו להוצאות.