מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת הנאמנים להוראות שחרור חומרי גלם בשותפות בחדלות פירעון

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

התפשטות המגפה גרמה לקושי שבקבלת חומרי גלם בעקרם מסין, קושי בייצור וסגירת המפעלים באתיופיה ומצרים וקושי בשיווק כאמור באירופה ובארה"ב. החברה הרחיבה בבקשתה אודות הפרטים הרלבאנטיים כמו גם אודות הנידרש לפי החוק והתקנות.
נטען כי מטרת החברה הנה לעצור הליכים משפטיים המתנהלים נגד החברה במצרים, להביא לניצול בית המשפט של חידלות פרעון לשיחרור החברה מחובותיה כלפי השותף המצרי ולשחררה מהסכמים מחייבים במצריים.
דיון שקלתי את טענות הצדדים ומצאתי שיש לקבל את בקשת החברה כפי שיפורט להלן האם יש מקום להוראה על פתיחת הליכים? ההיתנגדות המהותית שהוגשה הנה מטעם השותף המצרי.
בעניינינו, הממונה היתייחס להצעה זו של החברה, לאור הדחיפות בטיפול ההפעלה, ולמשקל הרב שיש בכך שלמר רונן, הכרות רבה ומעמיקה בעסקי החברה, כאשר כעולה מסע' 79 לבקשה, מר רונן ביקש כי תסתיים כהונתו כנאמן משותף, ככול שיסתבר שלא ניתן לגבש תוכנית שקום ראויה ומעשית.
...
מבין המועמדים האמורים הנני מורה על מינויו של עו"ד אילן שביט (שטריקס) כנאמן לחברה.
לפיכך ובדגש על עמדת הממונה, אני מורה על מינוי מר מיכאל רונן כנאמן לחברה.
לפיכך אני מורה על מינוי עו"ד אילן שביט שטריקס ומר מיכאל רונן כנאמנים לחברה.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בקשת הנאמנים להוראות הנוגעות לשיחרור חומרי גלם הנחוצים לפעילות השוטפת בשותפות בהתאם להחלטה מיום 17.2.19 ניתן צו לעיכוב הליכים משפטיים כנגד השותפות לאור היקלעותה לחדלות פרעון, הנאמנים מונו לתפקידם לצורך אפשרות ייצוב המערכות שבה כמו גם בחינת האפשרות למכירתה לגורם אשר ימשיך ויפעיל אותה.
...
לא מצאתי שיש במסגרת זו לקבוע כל ממצאים בטענות ההדדיות אשר לא נדרשו לצורך מתן החלטה זו. סיכומם של דברים, אני מורה לבנק איגוד למסור לידי הנאמנים אן למי שהם יורו, עד ליום ראשון 17.3.19 בשעה 12:00 את שטרי המטען ומסמכי המקור המצויים בידיו כמבוקש לשם שחרור חומרי הגלם הרלבנטיים בהתאם לפירוט שבנספח 1 לבקשה.
זאת, תוך שאני קובע כי מסירת המסמכים לא תפגע בכל טענה תביעה או דרישה של הבנק ו/או השותפות כי כל זכות ביחס למשמעות המשפטית של החזקת המסמכים בידי הבנק והדבר יתברר כדין ככול שיהיה צורך בכך.
עוד אני קובע כי דין דומה יחול על מסמכי מקור שמחזיק בנק לאומי כמבוקש וכפי שהציעו הנאמנים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החייב טוען כי בהתאם לדרישות שהועברו אליו מרשויות המס, הוא חייב בהגשת דוחות של החברות מתוקף היותו בעל שליטה בהן ועליו אף להגיש את דוחותיו האישיים "הנגזרים מדוחות החברה". במשך מספר שנים, פעל רו"ח גווילי כרו"ח של החברות וכן כרו"ח של בעלי המניות בחברות, דהיינו, של החייב ושותפיו.
ביום 6.3.18 השיב רו"ח גווילי, כי הוא לא יעביר את המסמכים המבוקשים, עד שישולמו לו חובות שהחברות חבות לו. לאור עמדת רו"ח גווילי, הגיש החייב את הבקשה נשוא החלטה זו. לטענתו, אין הצדקה לעמדתו של רו"ח גווילי, מאחר שהתניית "שיחרור החומר" המבוקש בתמורה לתשלום חובות, משמעותה העדפת נושים אסורה ועל רו"ח גווילי להגיש תביעת חוב בגין החוב הנטען על ידו.
החייב מדגיש כי בשלב זה אין לו כל דרישה לתוצרי עבודת רו"ח גווילי אלא רק למסירת חומר הגלם, אשר נימסר לו ע"י החייב והחברות.
בדברי ההסבר לחוק החדש נאמר ביחס לסעיף זה כי: "חריג לכלל זה מוצע לקבוע במקרה שהנכס המעוכב הוא מיסמך הדרוש לנאמן לצורך הליכי חידלות פרעון. למסמכים אלה אין בדרך כלל שווי כספי, ולא ניתן למכור אותם בשוק החופשי. היחיד שיש לו צורך בהם הוא הנאמן, והם נדרשים לו לצורך ניהול התאגיד בחדלות פרעון... לכן, מוצע להסמיך את בית המשפט להורות על מסירתם לנאמן של מסמכים הנדרשים לצורך הליכי חידלות פרעון. במקרה כזה, יהיה מעמדו של החוב שלגביו חלה זכות העכבון, עד גובה עלות הכנת המסמך כמעמד הוצאות הליכי חידלות הפרעון". סיכומם של דברים: הצורך בהעברת המסמכים הנו צורך מהותי לקידום הליך פשיטת הרגל של החייב.
...
האם יש להיעתר לבקשת החייב ולהורות לרו"ח יצחק גווילי, להעביר לידיו או לידי המנהל המיוחד את כל העתקי מסמכי הנהלת חשבונות הקשורים אליו ולחברות אשר היו בשליטתו ומצויים בידיו? רקע כללי וטענות הצדדים ביום 18.6.17 ניתן צו כינוס לנכסי החייב לבקשתו.
משהגענו למסקנה כי לרו"ח זכות עיכבון אף ביחס לנכס שאין לו ערך ממשי כגון דפי הנהלת חשבונות שיש להם ערך רק עבור בעליו, עולה השאלה האם זכות זו שרירה וקיימת גם בהליך פש"ר שבמסגרתו נדרשים מסמכים אלו? בלשונה של פרופ' זלצמן בספרה (עמ' 220): "האם ישתנו פני הדברים כאשר החייב נקלע לחדלות פירעון וכאשר הנושה מעכב את הנכס כנגד הנאמן או המפרק? בהליכי פשיטת רגל או פירוק, נושה בעל עיכבון זוכה במעמד של נושה מובטח לעומת הנושים הכלליים של החייב, והוא זכאי, 'לממש את ערובתו או לעשות בה בדרך אחרת', על מנת להיפרע בגין החוב הנערב מכוחה... שאלה היא מה כוחו של העיכבון כערובה לחיוב בפשיטת רגל או בפירוק כאשר הנכס הינו חסר ערך כלכלי, ויחד עם זאת הוא נחוץ לנאמן או למפרק לצורך ניהול ההליכים של פשיטת הרגל או הפירוק. דוגמא לכך היא מסמכים שמחזיק הנושה, כגון עורך-דין או רואה חשבון, הדרושים לאיסוף של נכסי החייב, לניהולם או למימושם". ככלל, נושה מובטח בעל עיכבון, רשאי להמשיך להחזיק בנכס, ואינו חייב למוסרו לידי הנאמן או המפרק עד שישולם חובו (זלצמן, 334).
רו"ח גוילי עצמו מציין במפורש בתגובתו, כי ביחס לחברות שושו וביסטרו: "...החברה הנ"ל אינה נמצאת בהליכי חדלות פירעון ואנוכי מפעיל את זכות העיכבון השמורה לי לתשלום שכר טרחתי... עבור הטיפול השוטף בשנתיים האחרונות...זה המקום לציין שהחובות הקיימים אליי הינם חובות של החברות ועל כן אינם נכנסים בגדר חוב עבר בפשיטת רגל של החייב". על אף שסעיף 103 לפקודה מתייחס למסמכים של פושט הרגל, אני סבור כי גם מסמכי הנהלת חשבונות הנחוצים לצורך הליך הפש"ר של החייב ואשר בבעלות חברות שבשליטתו, נכללים בגדרי סעיף 103.
למרות שמדובר במסמכים שהוכנו לצורך הגשת דוחות של החברות, יש לראות בהם "מסמכים של פושט הרגל" במובן הרחב ולכן ביחס למסמכים ספציפיים אלו, שיש להם חשיבות עליונה לצורך קידום הליך הפש"ר, נדחית זכות העיכבון.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת בפני כב' השופט עאטף עיילבוני 27 יוני 2023 חדל"ת 47871-06-23 לעד דרורי אחזקות בע"מ ואח' נ' אמפא קפיטל הנפקות 12 בע"מ ואח' בעיניין: ובעניין: חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח – 2018 תקנות חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ט -2019 החוק התקנה ובעניין: 1. דרורי תעשיות מתכת בע"מ, ח.פ. 514460914 2. אלעד דרורי אחזקות בע"מ, ח.פ. 515929206 3. אלעד דרורי, ת"ז 039816657 4. אלעד דרורי בניה מיתקדמת בע"מ ע"י ב"כ עו"ד חובב ביטון החברות ובעל המניות ובעניין: 1. המצפן – שותפים לדרך בע"מ, ח.פ. 516007978 ע"י ב"כ עו"ד רמי קוגן ואח' 2. בנק לאומי לישראל בע"מ, ח.פ. 520018078 ע"י ב"כ ממשרד עוה"ד סלומון, ליפשיץ ושות' 3. אמפא קפיטל הנפקות 12 בע"מ, ח.פ. 51560802 4. בנק מרכנתיל דיסקונט ע"י ב"כ עו"ד ענת מרום נושים מובטחים ובעניין: גלם מתכות ופלסטיק 2000 בע"מ, ח.פ. 513020941 ע"י ב"כ עו"ד אלון וגנר אלום-דניה בע"מ, ח.פ. 515112639 ע"י ב"כ ממשרד עוה"ד מטרי, מאירי, וכט ושות' נושות ובעניין: העובדים רשויות (מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי ברכיב דין קדימה) נושים בדין קדימה ובעניין: ספקים ונותני שירותים נושים כלליים ובעניין: הממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי הממונה החלטה
הקדמה: לפניי בקשה שהגישו חברת דרורי תעשיות מתכת בע"מ וחברת אלעד דרורי אחזקות בע"מ (להלן: "דרורי תעשיות" וכן "דרורי אחזקות" בהתאמה), יחד עם בעל המניות בחברות (אלעד דרורי), לעיכוב הליכים לשם הכרעה בגיבוש הסדר חוב, בהתאם, אשר הוגשה מכוח חלק י' לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי (תיקון מס' 4 –הוראת שעה– נגיף הקורונה החדש), התשפ"א-2021 (להלן: "הבקשה" ו"החוק" בהתאמה).
עיסוקה של דרורי תעשיות בייצור והתקנת אלמנטים מאלומיניום וחומרים אחרים לחיפוי מבני תעשייה.
כן נטען כי השלמת ביצוע העבודות בפרויקטים הרווחיים של החברות עשויה להביא לשיחרור ערבויות בנקאיות ביצוע בהקף של כ- 781 אלפי ₪.
על צד העיקר, כולל המתוה המוסכם את ההסכמות הבאות: תנתן הסכמה לבקשה לפי חלק י' וימונה מנהל הסדר, ברם חלף תקופת עיכוב ההליכים המבוקשת בת 90 הימים, יינתן עיכוב הליכים למשך 30-45 ימים (כפי שיורה בית המשפט), הן לחברות והן לבעל המניות; סמכויות מנהל ההסדר תהיינה רחבות יותר מאלה הקבועות בחלק י' לחוק, ותכלולנה את כל הסמכויות המוקנות לנאמן לפי חלק ב' לחוק; יינתנו צוי איסור דיספוזיציה, הן ביחס לנכסי חברות והן ביחס לנכסי בעל המניות; תכונסנה אספות נושים לאחר שיימצא משקיע לחברת דרורי אחזקות ותוצג הצעת הסדר עדכנית; כל מימוש של מניות דרורי אחזקות יתבצע במשותף על ידי מנהל ההסדר וב"כ הנושה, עו"ד רמי קוגן (ויהא כפוף לאישור בית המשפט), בשיתוף פעולה מלא של בעל המניות; בעל המניות יפעל למכירת הרכב המשועבד לבנק מרכנתיל; ככל שבתום תקופת עיכוב ההליכים לא ישולם מלוא החוב למצפן, ימונו ב"כ מצפן ומנהל ההסדר לצורך מימוש הזכויות באופן המיטבי.
...
אני מורה לבעל המניות להמציא לתיק בית המשפט בתוך 7 ימים מהיום תצהירי נכסים שלו, של בת זוגו ושל ילדיו, בו יפורטו כלל נכסיהם ב-10 השנים האחרונות, הן בארץ והן בחו"ל. ניתן בזאת צו איסור דיספוזיציה לפיו אני אוסר על החברות ובעל המניות להעביר לצד ג' כלשהו, בכל דרך שהיא, נכסי מקרקעין ו/או ציוד ו/או נכסים ששווים מעל 50,000 ₪ אלא אם ניתנה לכך רשות מראש של בית המשפט.
כמו כן, אני מורה לבעל המניות לחתום על כתב ויתור על סודיות כלכלית ולהמציא אותו למנהל ההסדר בתוך 7 ימים מהיום.
אני קובע את התיק לעיוני ביום 11.8.23.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו