מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת המדינה להארכת תוקף צווי תפיסה לפי פקודת סדר הדין הפלילי וחוק איסור הלבנת הון

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 10.7.2019 הגישה המשיבה לבית משפט השלום בראשון לציון בקשה להארכת תוקף צוי התפיסה של הרכוש והמוצגים שנתפסו על ידה ושל צוי ההקפאה שניתנו לגבי הרכוש (כפי שפורט בבקשה) ב-180 ימים לצורך הבטחת אפשרות מימוש חילוטו של הרכוש התפוס, לפי סעיף 35 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969, ולפי סעיפים 21 ו-26 לחוק איסור הלבנת הון (בהמשך קיבל בית משפט זה את בקשתם של המבקשים להעביר את הדיון בהליך זה לבית משפט השלום בחדרה, ראו בש"פ 4795/19 מורחן נ' מדינת ישראל (2.9.2019) (להלן: בש"פ 4795/19)).
...
דין הבקשה למתן רשות ערר להידחות בהעדר עילה לבירור ב"גלגול שלישי" לפני בית משפט זה לפי אמות המידה המקובלות (ראו למשל בש"פ 383/19 טובר אחזקות בע"מ נ' מדינת ישראל, פסקה 5 (31.1.2019); בש"פ 6951/13 הלוי נ' משטרת ישראל, פסקה 6 (10.12.2013); בש"פ 1001/15 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 9 (8.3.2015); בש"פ 3190/14 ארזון נ' משטרת ישראל, פסקה 5 (25.6.2014); בש"פ 7079/08 רחימי נ' מדינת ישראל, פסקה 6 (2.2.2009)).
בית המשפט מצא כי הדבר לא נעשה, וקביעותיו במישור זה לא חורגות מעניינם הפרטני של הצדדים ואינן מצדיקות בירור נוסף לפני בית משפט זה. מעבר לכך יש להעיר, כי השגות המבקשים בדבר ההחלטה בבקשתם לשחרר תפוסים לצרכי מחיה תלויות ועומדות (כמפורט מעלה) ואין בהחלטתי כאן כדי להביע עמדה לגופן של אלו.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפני בקשת המבקשת להאריך את תוקף החזקת התפוסים וצוי ההקפאה למשך 180 יום נוספים (בקשתה שנייה), לפי סעיף 35 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) (נוסח חדש), התשכ"ט 1969 (להלן: "הפקודה") וכן לפי סעיפים 21 ו- 26 לחוק לאיסור הלבנת הון, תש"ס 2000 .
ביום 4/11/19, ניפתחה חקירה גלויה כנגד המשיב בחשד לבצוע עבירות על פי החוק לאיסור הלבנת הון, קשירות קשר לפשע, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות לפי פקודת מס הכנסה ועבירות על חוק מסוי מקרקעין.
על בית המשפט הדן בבקשה לשיחרור חפץ, לשקול את הצורך בהמשך התפיסה, על מנת להגשים את תכליתה, ולאזן שיקול זה, אל מול הפגיעה בזכות קניינו של הנפגע (ראו: רע"פ 7600/08 אברם נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (07.04.2009); רע"פ 1588/13 סובחי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (11.03.2013)).
הצדדים אינם חלוקים על עצם סמכות התפיסה ואף לא על האפשרות להאריך את תוקף התפוסים, הן מכוח הפקודה והן מכוח החוק לאיסור הלבנת הון.
...
לאחר שעיינתי בחומר החקירה שהועבר לעיוני עולה כי בידי המבקשת מצוי בסיס ראייתי המלמד על החשדות המיוחסים למשיב (ראו לעניין זה מסמך מיום 7.12.20, מסמך מיום 30.1.20, דו"ח סודי ובפרט האמור בעמוד 2 סעיף ה'(4), (7), (8), (10), (13), עמודים 4-5, 6, 7, 8, עמ' 8 סעיף ב' (2), עמ' 10 סעיפים 10-12, עמ' 11, עמ' 15, עמ' 22-23).
בנסיבות האמורות ולאחר שערכתי את האיזונים הרלוונטיים, סבורתני כי יש מקום להיעתר לבקשת המבקשת ולהורות על תוקף החזקת התפוסים המפורטים בנספח א' וב' לבקשה למשך 180 יום נוספים ועד ליום 27/4/21.

בהליך צו אחר (צ"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

מכאן, לא מצאתי להרחיב בכתיבה אודות החקירה בכללותה ובדבר ההחלטות השונות (והרבות) שניתנו עד כה. המבקשת עתרה להורות על הארכת תוקף צו תפיסה והקפאה לפרויקט כולו למשך 180 ימים נוספים.
ב"כ המבקשת, מנגד, הפנו להחלטות קודמות של בתי המשפט (מותב זה והערכאות שמעליו) בהן נמצא כי אין מקום לאבחן בין חלקי המבנה השונים; הפנו לעילות התפיסה שנקבעו, הן לפי פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969 (להלן: פסד"פ) והן לפי חוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000 (להלן: חוק איסור הלבנת הון) ועתרו לקבוע כי לא חל שינוי לקולא בעוצמתן של עילות התפיסה.
הליך זה עמד אף לנגד עיניו של בית המשפט העליון, כבוד השופט ע' פוגלמן, אשר מצא לדחות את בקשת רשות הערר שהגישו המשיבות 7-6 וקבע כך: "בנסיבות המקרה לא מצאתי שמתעוררת שאלה עקרונית אף בנוגע לטענה שלפיה המדינה מושתקת מלנקוט הליך פלילי לאחר שבהליך המינהלי נדחתה בקשתה. המסלול המינהלי בבית המשפט לעניינים מינהליים נסב סביב צו להפסקת עבודה לפי סעיף 216 לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965, עלו בו שאלות של דיני התיכנון ובדבר תוקף הצוו, והוצגו ראיות שקשורות לסוגיות אלו ולא להיבטים הפליליים של הפרשה. לעומת זאת, המסלול הפלילי בבית משפט השלום עסק בצו לתפיסת רכוש לפי סעיף 35 לפקודה (בשילוב חוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000), עלו בו שאלות של חשד סביר לבצוע עבירות ושל עילות תפיסה, והוצגו ראיות בעניינים אלה (כגון חומרי חקירה חיסויים שאין להציג במסלול המינהלי). לא מצאתי כי בנסיבות העניין קיימת מניעה בדין מהפעלת סמכויות בדין הפלילי לאחר קיומו של ההליך המינהלי, בהנתן השוני בין סוגי ההליכים במסגרת הדיונית, בעילות, בתכליות ובדרישות הראייתיות." אף בית המשפט המחוזי בירושלים בפסק דינו מיום 22.5.19 מצא לאבחן בין ההליך המינהלי שהתנהל בפניו, לבין הליך התפיסה הפלילי: "אשר להרחבת צו התפיסה על ידי בית המשפט המחוזי לוד – מדובר בהליך אחר הקשור להליך הפלילי ופתוחה לפני המערערת הדרך, ככל שתימצא לנכון, להמשיך ולפעול במסגרת הליך זה" (פסקה 26).
...
מפאת חשיבותם של הדברים, מצאתי להביא מדברי בית המשפט המחוזי, כבוד השופט ח' טרסי, כלשונם: "עיון בחומרי החקירה שהוצגו בפני מובילים בהכרח אל המסקנה, אליה הגיע אף בית המשפט קמא, כי קיימת תשתית ראייתית ברמה של חשד סביר, ואף מעבר לכך, ולפיה פעלו לאורך שנים יזמים פרטיים, בצוותא חדא עם עובדי ציבור, בדרכי מרמה, הפרת אמונים ושוחד, על מנת לפעול לשינוי ייעודו של המבנה, להנפקת היתרי בניה חריגים ולבניית מבנה, אשר כל דמיון בינו לבין ייעודו המקורי מקרי ביותר. בהיבט התכנוני קיים אמנם פער בין קומות המסחר התחתונות לבין מגדלי המגורים שתוכננו מעל, אך ככל שמדובר בהיבטים הפליליים של הפרשה, אין מקום להפריד בין שני חלקי הפרויקט – אלא גם אלה הנם תולדה לכאורה של התנהלות אסורה, ואל לו לבית המשפט לתת את ידו ולאפשר את המשך בנייתו של מבנה שכל הורתו ולידתו בחטא.
עם מצב דברים מעין זה לא ניתן להסכין, ולפיכך אני דוחה את העררים ומורה כי צו התפיסה המורחב, כפי שהוא בא לידי ביטוי בסעיף 30 להחלטת בית המשפט קמא מיום 4.11.18, שריר וקיים וייכנס לתוקף באופן מיידי.
לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים ולאחר שעיינתי בדו"ח הסודי ובמלוא חומרי החקירה, שוכנעתי כי פעולות החקירה שבוצעו, לרבות בתקופה האחרונה, חיזקו את החשדות, באופן שקיים חשד בעוצמה גבוהה ביותר לביצוע עבירות על ידי המשיבים ואחרים, ומכאן שאין שינוי בעוצמתן של עילות התפיסה, הן מכוח פסד"פ והן מכוח חוק איסור הלבנת הון.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2016 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בחלוף כחצי שנה מיום תפיסת נכס הנדל"ן ברשום עותרת המבקשת להארכת תוקף החזקת התפוס (ברשום) למשך 180 ימים נוספים, זאת מכוח הוראות חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 ופקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש), תשכ"ט-1969, מחשש להברחת רכוש על ידי המשיב ועל מנת להבטיח חילוטו העתידי.
ראשית לטענה בדבר חובת המדינה, לכאורה, לנקוט במסלול תפיסה אחד – לפי פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) או לפי חוק איסור הלבנת הון ולא לשלב בין השניים – הרי שבפסיקה ענפה נדונה טענה זו ונדחתה הן על ידי בית המשפט העליון והן על ידי בית המשפט המחוזי מרכז לוד.
מן האמור לעיל עולה, כי בדין פעלה המבקשת כאשר הוציאה צו בהתאם להוראות פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) וחוק איסור הלבנת הון ובדין הוגשה הבקשה שלפניי.
...
דיון והכרעה לאחר שקראתי את כתבי הטענות, קראתי את הדו"ח הסודי שהועבר לעיוני (במ/1), קראתי את חומרי החקירה שהועברו לעיוני בקלסר המצורף ושמעתי את טיעוני הצדדים, החלטתי לקבל את הבקשה בחלקה.
אני קובע כי אכן קיים חשד סביר, הנדרש לשלב זה של הדיון, כי המשיב, לכאורה, פעל לקדם התקשרויות חוזיות בין חברת נת"י לבין מקורביו בתמורה לקבלת תשלומי שוחד, פעל לקבלת אנשים לעבודה בנת"י בהשפעת קודמו בתפקיד, אלכס ויזניצ'ר ומנע המשך העברת פרוייקטים לחברות שעבדו עם נת"י, בהשפעה פסולה של קודמו בתפקיד.

בהליך החזרה/טיפול בתפוס שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת המדינה להאריך תוקף הצוים, למשך 180 ימים נוספים, בהתאם להוראות סעיף 35 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969 (להלן: "הפסד"פ") ובהתאם להוראות סעיפים 21 ו- 26 לחוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 (להלן: "חוק איסור הלבנת הון") וכן סעיפים 32, 34 ו- 43 לפסד"פ. רקע התפוסים מושא הבקשה, נתפסו בעקבות חקירה פלילית המתנהלת כנגד המשיבים ואחרים, במסגרת תיק פל"א 451433/2021 בחיפושים אשר נערכו בבתי המשיבים ובחצריהם בתאריך 16.11.21, והוצאו לגביהם צוי תפיסה שניתנו כדין לטובת המבקשת.
...
יחד עם זאת, כפי שקבעתי בהחלטות קודמות, גם כאן, אני מורה ליחידה החוקרת לקדם ביעילות פעולות החדירה לטלפונים הניידים שטרם בוצעו, ומיצוי תוצרי החקירה לטלפונים שהועתקו ולהשיב אותם לאחר תום ביצוע הפעולות למשיבים, בכפוף לכך שיחתמו על כך שהעותקים המצויים בחזקת המבקשת זהים למקור, וכי לא יעלו טענות בענין כלל הראיה הטובה ביותר.
סיכום לאחר שערכתי את האיזונים הצריכים לענין, מצאתי כי בשלב זה, לאור עוצמת החשד המבוסס על חומרי החקירה ובהתחשב בקצב התקדמות החקירה ובדגש על פעולות החקירה הרבות אשר בוצעו מתום מעצרם של החשודים ביום 25.11.21 ועד היום ולפעולות החקירה המבוקשות, וכן בהתחשב באפשרות להגשת כתב אישום ובסיכויי הרשעה בתום ההליך, הצורך הראייתי והחקירתי ופרק הזמן שחלף מעת התפיסה יש לאפשר למבקשת להמשיך ולהחזיק את הטלפונים למשך 180 ימים נוספים, על כן אני נעתרת למלוא התקופה המבוקשת.
משלא התנגדו המשיבים להארכת תוקף החזקת יתר התפוסים, אני מורה על הארכת תוקף החזקת התפוסים כולם למשך 180 ימים נוספים שמניינם מיום 16.05.22, למעט התפוסים שהמבקשת הסכימה להשיבם כמפורט בנספח א'.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו