ביום 26.8.07 נחתם הסכם בין התובע ובין כל דיירי הבניין (נספח 1 לתצהיר התובע, להלן – ההסכם), שלפיו התחייב התובע לבצע חיזוקים בבניין לפי תמ"א 38, שכללו בניית ממ"דים לכל הדירות הקיימות, שפוץ חצוני של הבניין והתקנת מעלית, כשבתמורה לכך יועברו אליו "כל הזכויות בגג וכל זכויות הבנייה הקיימות והעתידיות בבניין. . . למניעת ספקות, הממכר כולל את כל זכויות הבניה שניתן לקבל בבניין על הגג ועל גג שייוצר על הבניה החדשה לפי היתר הבנייה הנוכחי שיתקבל. . ., אך למעט זכויות הבנייה להרחבת הדירות הקיימות, אשר יישאר שייך לכל דירה ודירה. . ." (מתוך "והואיל" הרביעי).
משהסתיימה בניית שש הדירות, ביקש התובע להגיש בקשה לקבלת היתר לבניית שמונה דירות נוספות, שהוא היה רשאי, לטענתו, לבנותן, תוך ניצול זכויות בנייה שטרם נוצלו וזכויות בנייה נוספות שהתקבלו לאחר חתימת ההסכם מכוח תכניות ביניין עיר חדשות, שקבלו תוקף ובכללן: תכנית רמ/340/ג/30, שאיפשרה בניית קומה נוספת לבניינים שחלה עליהם תמ"א 38.
ביום 26.2.12 נערך הדיון הראשון בבקשת ההיתר בועדת המשנה של הוועדה המקומית (כלול בנספח 13 לתצהיר התובע), והוחלט לסרב לבקשה, מהטעם ש"הבקשה מוגשת ברמה שרטוטית בלתי קריאה, שמתוכה משתמע לכאורה על דירות ללא שום בתי כיסה [כך במקור], על איוורור מטבחים אל לובי הכניסה, על פיתרונות חניה מאולצים ובלתי סבירים, על הוספת מדרגות חיצוניות בלתי ברורות בקומות העליונות".
גם אם הכתבה איננה מנוסחת באופן אוהד לתובע, רוב הנתונים המובאים בה היו אמת באותה עת: טופס האיכלוס לא היתקבל 3 שנים אחרי שהעבודות החלו, הדיירים היו שקועים בסכסוך משפטי חריף עם התובע, האדריכל הראשון של הפרויקט הפסיק את עבודתו ועוד.
התובע טוען עוד (סעיף 56 לכתב התביעה) כי הנתבעים הגישו "עתירה מנהלית נגד הערייה", שבה הם טענו כי מתקן החניות שהקים התובע בבנין הנו ללא היתר וכי הם מתנגדים לכך.
...
מטבע הדברים, המתנגד מצביע על פגמים בבקשת ההיתר, ומנסה לשכנע את הועדה התכנונית שלא להיעתר לבקשה.
התביעה הראשית – תוצאה
התוצאה היא, שלא הוכחה כל עילת תביעה ראויה בתביעתו של התובע כלפי הנתבעים.
תוצאה
התביעה הראשית והתביעה-שכנגד – נדחות.