ביום 8.7.2021, ובטרם הוגשה תשובה על בקשת הגילוי המתוקנת (אשר יוער כי עדיין לא הוגשה, והצפויה להיות מוגשת ב-21.7.2023), הגיש המשיב בקשה להוצאת נספח 5 מתיק בית המשפט (להלן: בקשת ההוצאה), וזאת בנימוק שמדובר במסמך סודי, חסוי ובלתי קביל.
כמו כן, ביקש הבנק כי יימחק כל ציטוט או אזכור של טיוטת הפרוטוקול, ובפרט נספח 6, מבקשת הגילוי המתוקנת והתצהיר התומך בה. חשוב לציין, כי למעט היתייחסות כללית לכך שמדובר במסמכים סודיים וחסויים שנטענה ללא פירוט, בקשת ההוצאה היתמקדה בסוגיית הקבילות.
לגישת הבנק, טענת החיסיון התגבשה רק לאחר שהוגשה בקשת ההוצאה, כאשר התגלו העובדות המופיעות בתצהיר, ואין בעצם העובדה שטיוטת הפרוטוקול נחשפה לצד שלישי או בתקשורת כדי להצדיק את הסרת החיסיון, במיוחד בהנתן שחשיפה זו הושגה שלא כדין.
...
בתגובה לבקשת ההוצאה, טענה המבקשת כי דינה של הבקשה להידחות על הסף, וזאת מכיוון שהמועד המתאים להכריע בקבילות מסמכים הוא בעת ההכרעה בבקשת הגילוי לגופה, ולא במסגרת הליך טרום-מקדמי.
יצוין, כי במסגרת תגובתה לתשובה המבקשת לא התייחסה לעניין זה. בנסיבות אלו, סבורני כי לאור חשיבותו של עיקרון פומביות הדיון אין מקום להגביל באופן גורף את פרסום פרטי ההליך (סעיף 3 לחוק יסוד: השפיטה; רע"א 3456/21 ברק נ' מדינת ישראל מנהל מס ערך מוסף (8.7.2021); רע"א 6624/20 בנק איגוד לישראל בע"מ נ' גולובינסקי, בפסקאות 29-28 (19.1.2021)).
ואולם, נוכח האפשרות כי טיוטת הפרוטוקול והתצהיר חוסים תחת חיסיון עורך דין-לקוח, ובשים לב לכך שאלו צורפו להליך על ידי המבקשת ולא על ידי הבנק, אני סבור כי יש למנוע, לעת הזו, את פרסומם.
לפיכך הבקשה למתן צו למניעת פרסום התצהיר וטיוטת הפרוטוקול מתקבלת, מבלי שיהיה בכך כדי למנוע פרסום החלטה זו.
סוף דבר: דין בקשת רשות הערעור להידחות במובן זה שטיוטת הפרוטוקול, וכן ההתייחסויות אליה ולדו"ח הביקורת המופיעות בכתבה, יוותרו מחוץ לתיק בית המשפט כאמור בהחלטת בית משפט קמא.