ביום 26.11.13 הגיש המערער "בקשה דחופה ביותר לביטול פסק הדין שניתן בפסיקתא, כמבוקש, ולהעניק לי הגנה". בבקשה טען המערער כי לא קיבל הזמנה לדין, וכן כי הוא לא פולש אלא דייר חוקי וכך גם צוין כי בחוזה הרכישה של הבניין מכונס הנכסים של עריית תל אביב נרשם במפורש, כי הבניין "תפוס". ביום 15.12.13 הגיש המערער תצהיר לתמיכה בבקשתו ובו פירט כי אחיו, שאינו מתגורר עמו, אלא בדירה אחרת בבניין, קיבל את ההזמנה ולא העבירה אליו.
ובסופו של יום הודיע לנו המערער כי הוא מבקש להגיש ראייה נוספת, הוא מוכן להתפנות בעוד 24 חודש וכי הוא יגיש תביעה לדיירות מוגנת בתוך 24 החודשים, כאשר המשיבה לא תוכל לטעון להשתק עילה ו/או פלוגתא מכוח הליך זה. המשיבה סירבה להודעה זו של המערער.
יחד עם זאת, בדיון עצמו ולאחר שבית המשפט הפנה שימת לב הצדדים לסוגיה הודיע ב"כ המערער, שבדיון כבר היה מיוצג, כי הוא מערער גם על פסק הדין עצמו, דהיינו הפסיקתא שקבעה פינוי וניתנה ביום 6.11.13.
עוד יש לציין, למען הסר ספק, כי ההליך הערעורי בו נקט המערער מופנה, על פי דברי ב"כ המערער בדיון, גם כנגד פסק הדין בהיעדר הגנה מיום 6.11.13, ובהקשר זה קובעת תקנה 398א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, כי "המועד להגשת ערעור או בקשת רשות ערעור על החלטה במעמד צד אחד או בהיעדר כתבי טענות מהצד השני (בתקנה זו -ההחלטה הראשונה), שהוגשה לגביה בקשת ביטול לפי תקנה 201 או תקנה 214, יימנה מיום מתן ההחלטה בבקשת הביטול (בתקנה זו - ההחלטה השניה)". מכאן, שהמועד להגשת ערעור על פסק הדין בהיעדר הגנה מיום 6.11.13 יימנה מיום 4.2.14 מועד ההחלטה בבקשה לביטול פסק דין.
...
לפיכך, נראה לי וכך אציע לחברי, כי תבוטל החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל והתיק יושב לערכאה הדיונית, על מנת שיינתן למערער יומו בבית המשפט, כך שיגיש בקשת רשות להתגונן כדין, אך ורק לעניין הדירה בקומה השלישית (ראו האמור בסעיף 44 לעיל), ויתקיים דיון בבקשה.
לאור המסקנה אליה הגעתי, אין צורך לדון בבקשה להגשת ראיה נוספת, אשר ממילא תעלה ככל הנראה בדיון בפני הרשם.
סוף דבר
אני מציעה לחברי, לבטל את פסק הדין מיום 6.11.13 וכן את ההחלטה מיום 4.2.14.