מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת דחייה על הסף בתביעת סילוק יד וכספית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה לאחר עיון בכתבי הטענות, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להיתקבל במובן זה שבהיעדר סמכות עניינית יש לדחות על הסף את התביעה לפינוי ולסילוק יד. מנגד נמצא להתיר את התיקון המבוקש אשר מהוה ממילא תמונת ראי לטענת יצחקי בסעיף 138 לכתב ההגנה ולסעד ההצהרתי המבוקש בתביעתו הנגדית, כפי שיפורט להלן: המבחן לקביעת הסמכות הוא מבחן הסעד, אותו מבקש התובע בכתב הטענות שהגיש עם פתיחת ההליך (ע"א 22/77 טובי נ' רפאלי, פ"ד לא(3) 561 (1977)).
כאמור, במקרה דנן, נתבקשו מספר סעדים בכתב התביעה (ראה סעיף 126 לכתב התביעה); סעד של פינוי וסלוק יד, סעד של מתן חשבונות, סעד כספי וסעד של מחיקת רישום במקרקעין.
...
התוצאה היא שהסעד ההצהרתי המבוקש ממילא ידון במסגרת הדיון בתביעה ובתביעה שכנגד ואין בו כדי והוסיף או "להלביש" את הסעד של סילוק יד, בכסות סעד אשר בסמכות בית המשפט המחוזי, מעבר לדלת שפתחו הצדדים בעצמם.
לאור כל האמור, מתקבלת בקשת יצחקי במובן זה שהתביעה לסילוק יד נדחית מחוסר סמכות עניינית.
מתקבלת הבקשה החלופית של המדינה באופן שתתווסף לתביעה בקשה לסעד הצהרתי כדלקמן: "אשר יקבע כי בהתאם לחוזי מכר המקרקעין אין לנתבעת כל זכות במקרקעין נוכח ההפרות החמורות והיסודיות של החוזה ובוודאי נוכח פקיעת החוזה בתום התקופה הנקובה בו ונוכח העובדה כי החוזה מעולם לא הוארך כדין". תביעה מתוקנת תוגש תוך 30 יום מהיום (ימי "מצב חירום מיוחד" לא יימנו).

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בימ"ש השלום בהרצליה (כב' השופט גלעד הס) מיום 7.11.21 בת"א 46154-01-21 לפיה נדחתה בקשת המבקשת לסילוק התביעה שהוגשה נגדה על הסף.
עסקינן בתביעה לסילוק יד וסעד כספי בסך 250,000 ₪.
להלן תמצית טענותיה: התביעה נגד רשות מקרקעי ישראל לסילוק יד ולדמי שימוש נעדרת עילה ויש לדחותה על הסף ולהורות על מחיקת הרשות מההליך.
...
בשלב זה, אני סבורה אין מקום להתערב בקביעת בימ"ש קמא לפיה ניתן לדון בשאלת הבעלות כשאלה אגבית.
אין במסקנה אליה יגיע בימ"ש קמא ביחס למחלוקת בבעלות כדי להוות קביעה במחלוקת בבעלות גופה, אלא אך ורק ככל שהדבר נוגע לתביעת סילוק יד. קביעה שיפוטית בדבר קיומן של זכויות בעלות במקרקעין מסורה לסמכות שיפוט של ביהמ"ש המחוזי.
לסיכום: לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

תמצית טעות הנתבעים: הנתבעים ביקשו לדחות על הסף את התביעה נגד הנתבע 3 בעדר יריבות.
ביום 14/9/21 היתקיים קדם משפט בתיק במסגרתו בית המשפט הציע לצדדים להגיע למועד פינוי מוסכם ולהתדיין בתביעה כספית שבה ימונה מומחה שיאמוד את עלות העבודות.
לסיכום, עסקינן בתביעה לפינוי המשוכר ולסילוק יד , זכות הנתבעים הינה מכוח הסכם השכירות ותנאי הסכם השכריות הוכחו על ידי התובע במידה הנדרשת במשפט אזרחי ולא עלה בידי הנתבע לסתור אותם.
...
לסיכום, עסקינן בתביעה לפינוי המשוכר ולסילוק יד , זכות הנתבעים הנה מכוח הסכם השכירות ותנאי הסכם השכריות הוכחו על ידי התובע במידה הנדרשת במשפט אזרחי ולא עלה בידי הנתבע לסתור אותם.
לפיכך, אני מורה על קבלת התביעה נגד הנתבעים 1 ו-2.
אשר על כן, אני מורה על קבלת התביעה ועל פינוי הנתבעים 1-2 מהדירה המושכרת וסילוק ידם.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נקבע כי חלק מטענות הסף דורשות הוכחה בראיות, ודי באלה כדי להביא לדחיית הבקשה על הסף, וכך גם בנוגע לבקשה למחיקת כותרת (הכוונה להעברת הדיון לסדר הדין רגיל) המבוססת על טענות אותן יש להוכיח בראיות.
לא ניתן לומר בשלב זה כי התביעה נעדרת בסיס או חסרת סיכוי עד כי יש לסלקה על הסף, ובשים לב לכך כי לפחות על פניו המועד החוזי כבר הסתיים.
נקבע כך: "הנתבעות נקטו כלפי התובעת ואחרים בהליכים אחרים: עתירה לבטל מיכרז לשכירת נכס סמוך לנכס אותו שוכרות הנתבעות באופן הפוגע לשיטתן בהן; תביעה לאכיפת הסכם השכירות והארכתו עד ליום 1.10.26 או לחילופין פיצוי כספי והשבת כספים בשל אי יכולת לנצל את המושכר בתקופת הקורונה; עתירה נוספת להפסקת שימוש של צד שלישי בנכס סמוך למושכר הפוגעת בנתבעות. אכן, הצדדים פנו לגישור וכמעט הגיעו להסכמות אך המו"מ ככל הנראה לא הבשיל יפה מסיבות כאלו ואחרות, אך טענות אלו ביחס לאותם הליכים נטענו בכתב ההגנה, וניתן לבררן במסגרת ההליך הנוכחי, ככל שהם יהיו רלוואנטיים להגנה מפני פינוי, ואין מקום לעכב את ההליך הנוכחי. בהקשר זה יש ממש בטענת התובעת כי עצם הגשת תביעה להארכת זכות ההיתקשרות הסכם השכירות אינה יכולה לשלול את זכותו של המשכיר לתבוע את פינוי הנכס; כפועל יוצא מכך, גם אין מקום לעכב את בירור תביעתו". עוד נקבע כי הנתבעות טענו טענות דומות במסגרת בקשה מס' 3.
בעניינינו מדובר בתביעה לסילוק יד, כאשר תקופת ההשכרה החוזית הסתיימה והמשיבה טוענת להפרות יסודיות של ההסכם.
...
כיוון שאני סבורה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובה, אין מקום להידרש לבקשה למתן סעד זמני בנפרד.
לאחר עיון בבקשת רשות ערעור הגעתי כאמור למסקנה ולפיה דינה להידחות, אף ללא צורך בתשובת המשיבה, וזאת מהנימוקים כדלקמן: ביחס לסוגיית הליך תלוי ועומד: נקבע בפסיקה כי ערכאת ערעור אינה נוטה להתערב בהחלטה שעניינה בקשה לעיכוב הליכים בשל הליך תלוי ועומד אלא רק במקרים חריגים, גם אם היא סבורה כי מוטב היה לנקוט בדרך דיונית אחרת.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ההחלטה ניתנה בת"א 37609-10-22 במסגרתו הגישה המשיבה נגד המבקשים תביעה כספית ותביעה לסילוק ידם של המבקשים ממקרקעין השייכים לה (להלן: "ההליך").
לפי סעיף הויתור המצוטט לעיל, המשיבה הייתה מודעת במעמד החתימה על ההסכם על שטח הפלישה, והיא ויתרה על טענותיה לעניין זה. המשיבה מצידה טענה כי יש לדחות את הבקשה מפני ש: הלכה היא שבית משפט ינקוט משנה זהירות בטרם יורה על דחיית תביעה על הסף וימנע בירור עובדתי של טענות הצדדים.
לטענת המשיבה יש לדחות את הבקשה מפני ש: מדובר בבקשה להתערב בשקול דעת של הערכאה המבררת, וככלל ערכאת ערעור לא תתערב בעיניין כזה בכלל ובהחלטת הערכאה הדיונית לדחות בקשה לסילוק על הסף בפרט, אלא במקרים חריגים.אלו לא היתקיימו במקרה דנן.
...
לאור האמור אני סבורה שאין מדובר במקרה קיצוני המצדיק סילוק על הסף של התביעה בשלב מוקדם של ההליך, ויש לברר את התביעה לגופה.
משכך צדק בית המשפט קמא בהחלטתו, ואין להתערב בה. לסיכום לאור כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.
המבקשים ישלמו למשיבה הוצאות משפט בסך 2,500 ₪ בתום 30 יום ממועד המצאת החלטה זו, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית ממועד מתן ההחלטה ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו