מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת ביטול צו לפתיחת הליכים במסגרת הצעת שיקום כלכלי

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת הממונה לביטול צו לפתיחת הליכים, שהוגשה במסגרת הצעת הממונה למתן צו שקום כלכלי בעיניינו של היחיד, בהתאם להוראת סעיף 154 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח – בקשת 2018 (להלן: "חוק חידלות פרעון").
...
דיון והכרעה לאחר עיון בהצעת הממונה ובתגובות היחיד והנאמן, בחינת טענות הצדדים ושמיעתם בדיונים שהתקיימו בפניי, אני מקבלת את עמדת הממונה והנאמן ומורה על ביטול הצו לפתיחת ההליכים ואנמק.
הוראות חוק חדלות פירעון מקנות אפוא לבית המשפט את הסמכות לבטל את הצו לפתיחת הליכים, גם במצב בו מתברר כי היחיד "נהג בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את ההליכים". האפשרות לביטול הליכי חדלות פירעון מוסדרת בסעיף 183(א) לחוק חדלות פירעון שקובע כדלקמן: "מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה..". אותם תנאים אליהם מתייחסת הוראה זו, מוסדרים בסעיף 163 (ג)(1) בחוק חדלות פירעון שקובע כהאי לישנא: "(1) בהליכי חדלות הפירעון, היחיד עשה אחד מאלה:
כחלק מחובה זו על היחיד להמציא כל מסמך בעל ערך העשוי לשפוך אור על היקף רכושו ועל מקורות הכנסתו, עליו להימנע מיצירת ערפול בנתונים הנוגעים למצבו הכלכלי ולהיזהר מיצירת ספק בגרסתו (ע"א 7994/08 דוד גוטמן נ' הכנ"ר) (פורסם בנבו), דבר אותו לא עשה היחיד בהליך זה. הדברים מקבלים משנה תוקף כאשר מדובר ב"גלגול נוסף" של הליך פשיטת רגל ומדובר בחובות שהיה על היחיד לאמצן ככללי ההתנהגות המחויבים, אולם הוא נמנע מלעשות כן. נוכח כל האמור, אני מקבלת את טענות הממונה והנאמן וקובעת כי היחיד התנהל בחוסר תום לב בכל התייחסותו להליך חדלות פירעון זה. סוף דבר 1אשר על כן, אני מקבלת את הבקשה ומורה על ביטול ההליך.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ביום 9.11.2020 הגישה הגב' ביטון בקשה לביטול הצוו לפתיחת הליכים, תוך שטענה כי עצם מתן הצוו פוגע בה פגיעה אנושה.
בהחלטה מיום 29.10.2021 הורה כבוד השופט לובינסקי-זיו כי הסוגיה תדון במסגרת הדיון בצו לשקום כלכלי.
באת-כוח הממונה על חידלות פרעון (שמשמשת גם נאמנת במקרה דנן) הגישה ביום 7.7.2022 את הצעתה לצוו שקום כלכלי, ובסופה המלצה על ביטול הצוו לפתיחת ההליכים, זאת בשל חובות נכבדים שאינם בני הפטר ובהעדר נכסים כלשהם שיש במימושם להביא ערך כלכלי משמעותי לקופת הנשייה.
...
בית המשפט העליון דחה את הערעור על פסק הדין, תוך שציין כי "ההפטר האמור אין בו בשום אופן משום מתן הכשר להתנהגותו של המשיב 1 ומקובלת עלי בהקשר זה טענת המערערות כי התנהלותו הבעייתית של המשיב 1 בפרשה הנדונה, ראויה לכל גינוי". עוד הוסיף בית המשפט העליון בע"א 2837/17 ברדה נ' כונס נכסים הרשמי (6.6.2018): "בית משפט זה קבע כי הכללת חוב מזונות במסגרת הליכי הפטר תתאפשר בנסיבות חריגות בלבד... זאת, נוכח ה"כשל המוסרי" הדבק בהתנהלותו של החייב, בשל העובדה כי מדובר ב"חוב חברתי-סוציאלי", שנוצר בשל הפרת המחויבות האישית של החייב לדאוג לכלכלת מי שהוא חב במזונותיהם.
לאחר ששקלתי את השיקולים מזה ומזה, הגעתי למסקנה כי מדובר באחד מאותם מקרים חריגים שבהם ראוי ליתן הפטר מחוב המזונות.
נוכח כל האמור לעיל, ניתן ליחיד הפטר לאלתר.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

במסגרת ההצעה מיום 15/11/22 שהוגשה לפי סעיף 154 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח- 2018 (להלן – החוק) המליץ הממונה על ביטול ההליך, הצביע על מחדלים ועל כך שהיחיד ורעייתו אינם פועלים למיצוי כושר השתכרותם.
ביום 16/11/22 הגישה הנושה, קרנית קרן לפצויי נפגעי תאונות דרכים, תגובה בה ביקשה להורות על ביטול הצוו לפתיחת הליכים בטענה כי היחיד מנצל לרעה את ההליך ומתנהל בחוסר תום לב בכך שאינו עובד או שעובד בעבודה שאינה מדווחת.
...
על כן אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן - חובת התשלומים - היחיד יישא בתשלום חודשי בסך 350 ₪ לתקופה 55 חודשים.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 29/11/22 הגיש הנאמן בקשה לביטול הצוו לפתיחת הליכים בשל פיגורים בצו התשלומים ואי הגשת דוחות בחודשים 7-10/22.
במסגרת ההצעה מיום 20/12/22 שהוגשה לפי סעיף 154 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח- 2018 (להלן – החוק) המליץ הממונה על קביעת חובת תשלומים בשיעור של 1400 ₪ בחודש לתקופה ארוכה מ- 36 חודשים.
לאחר ששקלתי את הנתונים שלפניי אני סבור כי פרק הזמן שחלף ממתן הצוו לפתיחת ההליכים, הפעולות שנעשו על ידי הנאמן ותמונת הדברים שהובאה לבית המשפט מספקת על מנת ליתן צו שקום כלכלי.
תחולת ההגבלות – ההגבלות אשר הוטלו על היחיד במסגרת הליך זה ימשיכו לחול עד לסיום מילוי הוראות צו זה. במידת הצורך, ניתן לפנות לממונה לביטול הגבלות לפי סעיף 143 לחוק או להתלייתן לפי סעיף 169 לחוק.
...
לאחר ששקלתי את הנתונים שלפניי אני סבור כי פרק הזמן שחלף ממתן הצו לפתיחת ההליכים, הפעולות שנעשו על ידי הנאמן ותמונת הדברים שהובאה לבית המשפט מספקת על מנת ליתן צו שיקום כלכלי.
אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי ליחיד בהתאם לסעיף 161 לחוק, בתנאים כדלקמן - חובת התשלומים - סך של 1600 ₪ בחודש לתקופה של 50 חודשים, מחודש 2/23 ואילך.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת נושה לביטול ההליכים בעיניינה של היחידה ז"ל. רקע צו פתיחת הליכים בעיניינה של היחידה ניתן על ידי הממונה ביום 16.12.20, כאשר במסגרת הצוו הושת על היחידה תשלום חודשי בסך 150 ₪.
בבקשת הביטול נטען, בין היתר, כי בהתאם לסעיף 1 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן – החוק), תכלית החוק אינה מתקיימת וכי הליך חידלות הפרעון מטיב עם המשיבים 4 ו-5 ופוגע ביתר הנושים.
אבקש להשלים ולציין כי ניתן היה גם להורות על ביטול ההחלטה מיום 26.7.21 וזאת בהתאם לסעיף 279(ד) לחוק לפיו "בית המשפט רשאי לחזור ולעניין בכל צו שנתן מכוח סמכותו לפי חוק זה, לבטלו או לשנותו, אם השתנו הנסיבות או התגלו עובדות חדשות המצדיקות זאת". בדברי ההסבר לאותו סעיף צוין כי: "מאחר שהליכי חידלות הפרעון הם הליכים דינמיים, ויכולים להימשך מספר שנים, מוצע להסמיך את בית המשפט לעיין מחדש בכל צו שניתן מכוח סמכותו לפי החוק המוצע. סעיף זה מבוסס על סעיף 181 לפקודת פשיטת הרגל, אך שונה בנוסחו. הנוסח המוצע מעגן את עמדת הפסיקה בעיניין אופן הפעלת הסמכות והנסיבות שבהן מוצדק להפעילה" (ה"ח ממשלה 1027, עמוד 738).
...
אומנם תביעת החוב אינה חלוטה ועל הנאמן היה להכריע בהשגת המבקשים 4 ו-5, אך בשלב זה, ובשים לב לפסק הדין על בסיסו טוענת המבקשת להיותה בעלת חוב של היחידה, לא ניתן לטעון שהמבקשת אינה נושה ועל כן אני דוחה את טענת המשיבים בעניין זה. הטענה ביחס לפערי הריביות, המשיבים 4 ו-5 וכן הנאמן טענו כי טענת הריבית של המבקשת אינה נכונה וככל שטענה זו נכונה בכל הליך חדלות פירעון נושה יבקש לבטל את ההליך בטענה כי בהוצאה לפועל הוא יקבל יותר.
עם זאת, לאור פטירתה של היחידה והצורך לבצע הליכים מקדמיים (מינוי מנהל עיזבון), אני סבור שלא נכון להורות כאמור ונכון יותר להורות על מחיקת התובענה כך שניתן יהיה לפנות לערכאה המוסמכת לצורך מינוי מנהל עיזבון ואחר כך לפנות לערכאה המוסמכת בעניין התובענה של המשיבים 4 ו-5.
לאור כל האמור עד כה אני מורה על ביטול הצו לפתיחת הליכים בעניינה של היחידה וכן על מחיקת ההליך שלפניי בעניין תובענת המשיבים 4 ו-5.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו