מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת ארגון עובדי חברת החשמל לסעד זמני

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפנינו בקשתו של מר יעקב חי (להלן: "המבקש") ליתן סעדים זמניים וארעיים עד להכרעה בתביעה העיקרית כדלקמן: להורות למשיבה להמנע מלבטל את מינויו של המבקש ומלפגוע בתנאי תפקידו ומעמדו כמנהל מחלקת משאבים ולוגיסטיקה חטיבתי (מחלקה בכירה) בחטיבת פרויקטים הנדסיים בחברת החשמל.
תמצית טענותיו של המבקש המבקש טוען כי כיבד את ההסכם על פיו התחייב להתפטר מוועד העובדים כחודשיים לאחר מועד קדומו לדרגת מנהל בכיר בדרג ג' וזאת בדרך של התפטרותו מועד העובדים הכללי של ארגון עובדי חברת החשמל במרחב צפון.
ישנו כאן חשש ממשי שאם נאפשר לעובד להמשיך ולשמש בו זמנית הן כיו"ר ועד מהנדסים בחברת החשמל , שזהו ועד דומינאנטי ומשמעותי מאוד בתוך מערך יחסי העבודה הקבוציים בחברת החשמל, תפקיד אותו ממלא המבקש בלהט מזה כשלושים שנה ובו בזמן לשמש כמנהל מחלקה של 60 עובדים כשהוא מדווח ישירות לסמנכ"ל עלולה החלטה שכזו לשמש מעסיקים להתערב באופן לא ראוי בעצמאות נציגות עובדים תוך "שיצניחו" מנהלים בתפקידי מפתח של נציגות העובדים.
...
בסעיף 2 לסיכום הדברים החתום נכתב כי מינוי המבקש כפוף להחלטת ועדת המכרזים.
בכך לטעמנו נוטה מאזן הנוחות לטובת החברה.
לסיכום החלטתנו בהליך הזמני, אנו קובעים כי המבקש אינו יכול לשמש במקביל בשני התפקידים - מנהל מחלקה בחברת החשמל ובוועד העובדים לרבות יו"ר ועד המהנדסים.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

רקע המשיבה 1 (להלן – חברת החשמל או החברה) עוברת בימים אלה שינויים אירגוניים במסגרתם מוקמת בה מחלקה חדשה לתקשורת תפעולית (להלן – המחלקה), שתכליתה לנהל את מערך התיקשורת בין כלל יחידות הקצה בחברת החשמל לבין הפיקוח הארצי על מערכת החשמל.
לטענת החברה ועד העובדים בחברת החשמל לא העלה כל טענה ביחס למכרז ולתוצאותיו, ומשכך לא קיימת בסוגייה זו כל מחלוקת בין הצדדים ליחסי העובדה הקבוציים.
בקשת רשות העירעור לטענת המבקשים בית הדין האיזורי טעה בקביעתו כי מבחינה לשונית ניתן לקבל את פרשנות החברה לתנאי המיכרז, לפיה מועמד בעל תואר אקדמי כל שהוא והתמחות שאינה אקדמית במערכות מידע ותקשורת עומד בתנאי הסף של המיכרז, שעה שמהנדסים או הנדסאים נדרשו להיות בעלי השכלה ספציפית בתחום תיקשורת, אלקטרוניקה, מחשבים או חשמל.
כן נטען כי הנזק העלול להגרם מההעסקה של מנהל מחלקה בתפקיד טכנולוגי בכיר בחברת החשמל שאינו עומד בדרישות ההשכלה הטכנולוגית הנדרשות, עולה על הנזק שיגרם כתוצאה ממתן הסעד הזמני והקפאת המינוי עד לבירור התיק לגופו.
...
מקובלת עלי קביעתו המנומקת היטב של בית הדין האזורי לפיה מאזן הנוחות אינו נוטה לטובת המבקשים.
כן נדחו הטענות הדיוניות באשר למתכונת החתמתו של המצהיר מטעם חברת החשמל על תצהירו, אשר אין מנוס מלציין כי היתה בלתי תקינה, אך משנפסק על ידי בית הדין האזורי בפניו נשמעה חקירתו הנגדית של המצהיר כי המצהיר אכן הוזהר טרם חתימתו על התצהיר וכי בחקירתו לא התכחש לנכונות תצהירו, אין מקום להתערב בהחלטה הדיונית, המסורה לסמכות הערכאה הדיונית, לקבל את התצהיר.
סוף דבר - בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תחילתה של תובענה זו בבקשה לסעדים זמניים במסגרתה עתר התובע למתן צו זמני המורה על ביטול הכללת שמו ברשימת ההנהלה לפרישה מוקדמת בהתאם להסכם קבוצי מיוחד שנחתם בנתבעת (להלן – הרשימה) ולהקפיא את פיטוריו.
] גם בעת קבלת החלטה על פיטורי צימצום, יש לקיים את חובת השימוע לעובד וכי חובת ההיוועצות מול ארגון העובדים על רשימת המפוטרים, אינה מהוה תחליף לחובה לקיים שימוע לעובד הספציפי.
] רביעית, הוכח בפנינו כי התובע לא נקט יוזמות ולא פעל מעבר לדרישות התפקיד הצרות, קרי לא "הגדיל ראש". במהלך הדיון בסעד הזמני העיד מר אביחצרא כי כל מפעיל אחראי על עבודת המשמרת שלו וחלקם אחראי גם על נושאים אחרים כמו: אחריות על תשתיות המיזוג והחשמל, פגור דואר, בטיחות או אספקת הנייר[footnoteRef:46].
במסגרת ההליך הזמני העיד מר צרפתי כך: "ש. מפנה לסעיף 5 האם קיבלת את אישור ועד העובדים הארצי של עובדי חברת חשמל לצרופו של אריה לרשימת ההנהלה למי שגילו מתחת לגיל 59?
...
שוכנענו כי החלטת הנתבעת אינה חורגת ממתחם המידתיות והסבירות ולא מצאנו בסיס ראייתי כלשהו לטענות התובע בדבר קנוניה נגדו.
נוכח האמור, נדחית התביעה לפיצוי בגין פגמים בהליך השימוע, פיטורים שלא כדין ועוגמת נפש.
כמו כן נדחית התביעה למתן צו המורה על ביטול הפיטורים ואכיפה יחסי עובד ומעסיק.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מונחת לפנינו בקשת המבקשים לסעדים זמניים במסגרתה מבוקש למנוע את עידכון תנאי הסף במיכרז פנימי (מס' 10/2020) לתפקיד ראש תחום מדידות ורשויות מעבר במרכז ביצוע חדרה והעמקים, אגף רשת חיפה והצפון אצל המשיבה 1 (להלן – המיכרז), כך שדרישת ההשכלה לתואר של מהנדס או הנדסאי בתחומים חשמל/אזרחי/גאודזיה/מכונות תיוותר על כנה ולא תורחב גם לבעלי השכלה של טכנאי מוסמך באותם תחומים כאמור בהחלטת מר שלומי צרפתי, סמנכ"ל משאבי אנוש במשיבה 1 מיום 16.2.2021.
לנוכח הרלוואנטיות של הראיה הנוספת, הראיה התקבלה לתיק והתאפשרה השלמת חקירות נגדיות וסיכומים בענין זה. ואלו העובדות הלכאוריות הצריכות לענייננו: המבקש 1 (להלן – מר דרמר) הוא חבר בועד המהנדסים במרחב הצפון, חבר המזכירות הארצית של ארגון עובדי חברת החשמל מטעם ועד המהנדסים ונציג ארגון ועד המהנדסים בועדת המכרזים למכרז.
...
בנסיבות אלה, החלטתי לאפשר פרסומו מחדש של המכרז בנוסח המעודכן כפי שהובא בפני".
טרם סיום, נציין כי במסגרת ההליך הזמני לא מצאנו כי עלינו להכריע בשאלת מעמדם של הוועדים הסקטוריאליים המבקשים 1-2 ושל המבקש 2 במסגרת הבקשה שהוגשה מטעם המשיבים 4-5 בהליך פ"ה 3590-02-21 וזאת לנוכח ההכרה במעמד של עותר ציבורי בהליכים שונים לרבות במכרזים[footnoteRef:38] והאינטרס הקרוב של וועד העובדים בהליכי ותוצאות המכרז[footnoteRef:39].
] סוף דבר –   44.
       על יסוד כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לאור מכתבה זה של התובעת, הגיש הנתבע בקשה למתן סעדים זמניים (פ"ה 14699-08-20), במסגרתה טען כי הוא יכול להמשיך למלא את תפקידיו כיו"ר ועד המהנדסים במקביל לתפקידו כמנהל מחלקה בכיר.
ביום 25.8.2020, קבע בית הדין כדלקמן: "... אנו קובעים כי המבקש אינו יכול לשמש במקביל בשני התפקידים - מנהל מחלקה בחברת החשמל ובועד העובדים לרבות יו"ר ועד המהנדסים. על המבקש להחליט האם הוא מעוניין בתפקיד מנהל מחלקה, או להמשיך לכהן כיו"ר ועד המהנדסים, ולשמש ביתר תפקידיו האירגוניים בנציגות העובדים..." על החלטתו זו של בית הדין, הגיש הנתבע ערעור לבית הדין הארצי.
...
הנהלת החברה מצהירה בזאת שסיכום זה אושר ע"י מנכ"ל החברה, יו"ר דירקטוריון ודירקטוריון החברה וכי הממונה על השכר לא התנגד לו. ביום 5.8.2020, ולאור טענותיה של התובעת כי הנתבע הפר את התחייבויותיו בהתאם לסיכום הדברים לעיל, העבירה התובעת לנתבע מכתב לפיו התובעת רואה עצמה כמשוחררת מהתחייבויותיה בהתאם לסיכום הדברים.
באשר לטענתה של התובעת כי תפקודו המקצועי של הנתבע לוקה בחסר, מכיוון שהתובעת עצמה טוענת כי תפקודו זה כלל אינו קשור לסיום העסקתו של הנתבע, לא מצאנו לנכון להתייחס לסוגיה זו בהרחבה.
סוף דבר הנתבע הפר את הסכם הפשרה, אשר קיבל תוקף של פסק דין, אך בנסיבות העניין (כפי שתוארו לעיל) אין לאשר את החלטתה של התובעת בעניין סיום העסקתו של הנתבע.
לפיכך, דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו