מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת אסיר לקציבת עונש מאסר עולם ‎

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע רלבאנטי המבקש הוא אסיר המרצה עונש מאסר עולם שנקצב ל-35 שנות מאסר, בגין הרשעתו בעבירות רצח, קשירת קשר לפשע ונשיאת נשק שלא כדין.
...
במקרה שלפניי, הוועדה בחנה את החומר שהונח בפניה, והגיעה למסקנה כי יש לדחות את בקשתו של המבקש לחופשה חריגה.
אף מטעם זה, אין מקום להיעתר לבקשה למתן רשות ערעור.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

לפני []בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי נצרת, בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (כב' השופט ד' צרפתי), ב-עת"א 5222-11-12, בגדרה נדחתה עתירה המבקש – אסיר המרצה עונש מאסר-עולם קצוב למשך 30 שנה – לאפשר לו להישתלב בסבב חופשות.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה ובתשובה, על נספחיהן, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
יחד עם זאת אבקש להעיר טרם סיום עוד שתי הערות: א) החלטתי זו ניתנת, בין היתר, על-יסוד הצהרת המשיבים לפיה: "הכחשת העבירה על ידי המבקש אינה מונעת ממנו השתלבות בקבוצות טיפוליות... התאמתו לקבוצה תיבחן לקראת פתיחת קבוצה טיפולית חדשה" (סעיף 35 לתגובת המשיבים).
לאור כל האמור לעיל – הבקשה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

סעיף 33(א) לחוק שיחרור על תנאי ממאסר קובע כי בדיון בעיניין קציבת עונשו של אסיר עולם, תהיה ועדת שחרורים מיוחדת שמורכבת מארבעה חברים, שתעביר את המלצתה אל נשיא המדינה, בהתאם לסעיף 29 לחוק זה. ועדת השחרורים המיוחדת תידון בבקשות לקציבת עונשי מאסר לאסירי עולם, באופן אינדיבידואלי, כל מקרה לגופו ובהתאם לנסיבותיו (רע"ב 8538/17 בשיר נ' ועדת השחרורים המיוחדת במושבה ליד כלא מעשיהו (20.12.2017)).
...
טענת העותר לפיה לאסיר יש זכות קנויה לקציבת עונש מאסר "זכות שטרם הוכרה מפורשות בפסיקה בישראל, אך נובעת מזכות האדם לכבוד, מעקרונות המשפט הישראלי ומהדין הבינלאומי", דינה להידחות אף היא.
אין בידי לקבל את טענת העותר בעניין זכותם של אסירי עולם לקבל ייצוג משפטי לשם הגשת בקשת הקציבה.
סוף דבר, לו תישמע דעתי, אציע לחבריי לדחות את העתירה על כל חלקיה, ולהותיר את החלטת המפקד הצבאי על כנה.

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

כעולה מהחלטתו של בית המשפט המחוזי מחוז מרכז (כב' סגן הנשיא א' טל) מיום 7.4.2010, עיכוב זה מקורו בטעות אנוש, שבעטיה נרשמה עתירתו של המבקש ברשימת הממתינים לדיון בפני ועדת השחרורים "הרגילה" במקום ברשימת הממתינים לדיון בפני ועדת שחרורים מיוחדת הדנה בשחרור על-תנאי של אסירי עולם שעונשם ניקצב, לפי סעיף 5 לחוק שיחרור על-תנאי ממאסר, התשס"א-2001.
...
דין הבקשה להידחות.
בנוסף, איני רואה צורך להידרש, במסגרת הליך של בקשה לרשות ערעור, לשאלה כללית בדבר סעד אפשרי אחר במקרה של איחור בקיום דיון לפני הועדה, שבית משפט קמא כלל לא נזקק לה. נוכח כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

כב' השופט בנימין ארבל: האם די כי אסיר עולם, העותר לעיון מחדש בהחלטתה של ועדת שחרורים מיוחדת שלא לשחררו, חייב לשכנע את הוועדה כי חל שינוי כלשהוא בנסיבות שהיוו בסיס להחלטתה, כדי להצדיק קיומו של דיון חוזר בהחלטה, או, שמא עליו להראות כי חל שינוי בסיסי ויסודי במערך הנסיבות שעמדו בפני ועדת השחרורים, עת החליטה לדחות את בקשתו לשיחרור מוקדם.
נשיא המדינה החליט בשנת 2006, בהתאם להמלצה שקבל מוועדת השחרורים המיוחדת לעניין קציבת עונש מאסר עולם, לקצוב את עונשם של השניים ל- 30 שנות מאסר.
...
לאחר שעיינו בבקשת האסיר וכן במכתבו של עו"ד פלדמן בעניין זה, נראה לנו כי לא ניתן עדיין בשלב זה להורות על זימון האסיר לדיון בפני ועדת השחרורים.
נוכח כל האמור, לא נוכל לומר כי החלטתה של ועדת השחרורים המיוחדת בעניינם של העותרים אינה עומדת במתחם הסבירות.
על כן, אנו דוחים את העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו