מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת אסיר טעון הגנה לקיצור מאסרו

בהליך רע"ב (רע"ב) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה הוא סווג כאסיר טעון הגנה ברמה ב, והועבר לאגף ייעודי בבית הסוהר "אשל". לאורך תקופת מעצרו ומאסרו נמצא המבקש במעקב פסיכיאטרי במרפאת בריאות הנפש של שב"ס (להלן: מב"ן), ומקבל טפול תרופתי.
רצונו של המבקש להשתקם ראוי להערכה, ואולם נראה כי עליו להפנים שבמסלול הטיפולי אין "קיצורי דרך". מחוו"ד מב"ן ברור כי טפול בהפרעה שממנה סובל המבקש והשתלבות בקבוצת כישורי חיים הם הצעד הראשון בדרכו השיקומית – וטוב יעשה אם יתייחס לכך ברצינות ובמחויבות הנדרשות.
...
למעלה מן הצורך התייחסתי לטענות המבקש גם לגופן, והגעתי לכלל דעה שבשלב זה לא נפל כל פגם בהחלטות הגורמים המקצועיים במב"ן בנוגע לשילובו של המבקש בטיפול, וגם לא בהחלטת ועדת טעוני הגנה בנוגע לסיווגו של המבקש כטעון הגנה.
משכך, דינה של בקשת רשות הערעור היא להידחות.
התוצאה היא שבקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הערות בטרם סיום: בטרם סיום החלטה זו לא אוכל שלא להעיר הערות בכל הנוגע לנושאים הטעונים, לגישתי, בחינה ותיקון, הן ע"י הגורם המינהלי והן ע"י גורמי החקיקה.
הגם שקיים צידוק עינייני לקיצור ופישוט ההליך כאשר מדובר במאסר קצר, סבור אני כי יש מקום לקבוע כללי דיון שיבטיחו אפשרות של אסיר להביא את כל טענותיו כנגד החלטת הנציב/ה, לרבות באמצעות עורך דין מטעמו, באופן שיבטח קיומו של הליך מינהלי ראוי והוגן בעיניינו.
העברת חוות דעת מב"ן לעיון הנציב/ה: חוק ההגנה על הציבור מיפרט גורמים הזכאים לעיין בחוות הדעת המוכנות ע"י מב"ן הן לעניין הוצאת אסיר לחופשה והן לצורך שיחרור מוקדם.
אין זה סביר שחוות דעת מקצועית המוכנה לצורך הליך של בחינת בקשה של שיחרור מוקדם, ושהייתה מוצגת לעיון ועדת שחרורים לו היה מדובר באסיר המרצה מאסר של יותר משישה (6) חודשים, לא תועבר לעיון נציב/ת שב"ס שאמור להחליט בעיניין שיחרורו המוקדם של אסיר.
...
הגם שקיים צידוק ענייני לקיצור ופישוט ההליך כאשר מדובר במאסר קצר, סבור אני כי יש מקום לקבוע כללי דיון שיבטיחו אפשרות של אסיר להביא את כל טענותיו כנגד החלטת הנציב/ה, לרבות באמצעות עורך דין מטעמו, באופן שיבטח קיומו של הליך מנהלי ראוי והוגן בעניינו.
סבור אני כי כאשר נקבע ההליך הפשוט והמקוצר לדיון בשחרור המוקדם של אסיר שמאסרו קצר משישה חודשים לא התכוון החוק לגרוע מזכויות דיוניות של אסיר ובעיקר לא התכוון החוק ליצירת הליך שעלול לגרום לכך שבפני הגורם המחליט, נציב/ת שב"ס, לא תוצג התמונה המלאה בטרם קבלת ההחלטה.
סיכום: בסיכומו של דבר, ובצד הערותי כמפורט לעיל, אני סבור שבמקרה שבפנינו רופאו עיקרם של הפגמים המנהליים בהליך קבלת החלטת נציבת שב"ס. בשים לב לכללי הגבלת התערבותו של בית משפט מנהלי בהחלטות מסוג זה, אציע לדחות את עתירתו של האסיר, הגם שלו הייתי אני הגורם המחליט בהתאם להוראות חוק שחרור על תנאי ממאסר בהחלט יתכן שהייתי מחליט אחרת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתה הנאשם כן נטל אחריות והודה במעשה הדקירה מרגע מעצרו אלא שלטענתו פעל מתוך הגנה עצמית ולטענת ב"כ הנאשם על אף שבהכרעת הדין נדחתה טענה זו, מהכרעת הדין כן עולה קירבה לסייג האחריות הפלילית של ההגנה העצמית.
דברו של הנאשם הנאשם בדברו לבית המשפט ציין כי מצבו מתדרדר, לדבריו כל היום הוא שוכב במיטה וכלל אינו מצליח לפתוח את עיניו ובקש לקצר את מאסרו על מנת שיתאפשר לו לטפל בעצמו מחוץ לכתלי בית הסוהר.
עוד יצויין לגבי הנסיבות כי הנאשם הגיע כשהוא מצויד באולר למפגש טעון בין אילנית לבין המתלונן שתכליתו הייתה החזרת תחליף סם שהמתלונן לקח מאילנית קודם לכן ללא רשותה ואשר השליך אותם על הריצפה במהלך המפגש.
גם לא הוגשה ראיה לכך כי הנאשם אינו מקבל את הטיפול הרפואי ההולם לו הוא זקוק בין כתלי בית הסוהר, ובעניין זה עומדת לנאשם הדרך לפנות בעתירת אסיר.
...
אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: עונש של מאסר בפועל בן 30 חודשים החל מיום מעצרו.

בהליך עתירות אסירים (עת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הרקע לעתירה וטענות הצדדים: בפני עתירת אסיר במסגרתה מבקש העותר להורות למשיב לאפשר לו לבצע שיחות טלפוניות עם אמו ללא הגבלת זמן.
העותר מרצה מאסר של 6 שנים, 3 חודשים ו-5 ימים, החל מיום 05.12.2015, לאחר שהורשע בבצוע עבירות של התפרצות למקום מגורים, גניבה, תקיפה, היזק בזדון, ניסיון התפרצות למקום מגורים, השגת גבול ואי תשלום קנס.
מסווג לקטגוריה א', מוגדר טעון הגנה רמה ב' ומנוע טל"צ. לטענת העותר, הוא לא נחקר במישטרה בחשד לבצוע עבירות מירמה מתוך הכלא והחלטת המשיב על מניעת שיחות טלפון אינה עומדת במבחן הסבירות או המידתיות.
נטען כי לכל הפחות ולחילופין יש לקצר את התקופה שנקבעה להגבלת שיחות הטלפון לעותר שהנה ארוכה ואינה מידתית.
ההחלטה ניתנה במסגרת תפקידו של המשיב ואחריותו להגנה על שלום הציבור מפני האסירים ולשמירה על האנטרס הצבורי והסדר, במטרה לאזן בין הצרכים ההומאניים של העותר ובין שלום הציבור ושמירה על ממונו ולאור החשש כי העותר ינצל את שיחות הטלפון כדי לבצע עבירות מירמה.
...
עם זאת סבור אני כי ראוי הוא שפרטי הנושא יועברו לידיעת הסנגוריה הציבורית ולשכת עורכי הדין כדי שגופים אלו יוכלו ללמוד את הנושא, להציג את עמדתם ולהנחות את עורכי הדין המייצגים בהתאם.
העתירה נדחית.
לעת הזו, כאמור, העתירה נדחית מאחר שלא נפל בהחלטה פגם המצדיק את התערבות בית המשפט.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לא מדובר בעבריין עם עבר מפואר, נשאלת השאלה מה נשתנה במאסר, בימ"ש קמא היתייחס לכך בסעיף 13 לפסק הדין ואומר שהוא נותן עונש חמור והוא מודע לכך בשביל שתהיה יתרת שירות לעבור הליך גמילה בכלא, האם הדבר נעשה, חד משמעית לא, המערער מוגדר כטעון הגנה שלא באשמתו, אחיו היה קצין בשב"ס ולכן מוגדר כטעון הגנה והוא יושב שם כאבן שאין לה הופכין.
מציג ידיעות תקשורתיות, ארוע נוראי שלא באשמתו, היתה טעות בתוך השב"ס, קטרגו אותו כאסיר HIV בטעות וכעת לא מוצאים לו הליך טפולי ושום אפיק, אני נלחם שישלבו אסירים בתוך תוכניות ולמערער אין מה להציע.
ב"כ המערער טוען כי המערער היה מוכן להירתם להליך טפולי אך לאחר שהורחק מהקהילה הטיפולית באילנות סרב ביהמ"ש לבקשת הוסטל "גן חיים", שם החל המערער בטיפול במרכז יום, לדחות את מתן גזר-הדין על מנת לקבל לגבי המערער תסקיר נוסף.
ב"כ המשיבה מיתנגדת לקיצור מאסרו של המערער וטוענת כי עיקרו מורכב מהפעלת עונשי מאסר על תנאי שהיו תלויים ועומדים נגדו וכן היא מצביעה על עברו הפלילי של המערער.
...
בימ"ש קמא לא מסביר ולא נותן לנו חישוב מתמטי כיצד הגיע למסקנה של להפעיל שישים ומשהו אחוז ולא מחצית, הוא נותן לנו מספר נקודות שלהן הוא מכוון ואחת הנקודות היא המרכזית, הוא מכוון להליך השיקומי, הוא מעדיף את השיקום בתוך הכלא, דבר שלא נעשה, ולהערכתי גם כאן שגה בימ"ש קמא כי זה לא נכון שלא הצליח.
לאור כל האמור לעיל, העונש שהוטל על המערער על ידי בימ"ש קמא, שעיקרו הפעלה בחופף ובמצטבר של עונשי מאסר על תנאי שהיו תלויים ועומדים נגדו, איננו חורג ממתחם הענישה, מתחשב בכל השיקולים לקולא ולחומרה ואינו מצדיק התערבות הערכאה השיפוטית.
אנו דוחים את הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו