המדובר בתביעת לשון הרע במסגרתה התובע עותר לחייב את הנתבע בסך 100,000 ₪ בגין פירסום דברי לשון הרע.
בפסק הדין בעיניין ע"א 4963/07 ידיעות אחרונות בע"מ ואח' נ' עו"ד פלוני ואח' (פורסם בנבו), נקבע כלהלן:
"עולה מן האמור, כי כתנאי להפעלת הסמכות לפי סעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט, על בית המשפט לבחון הן את מהות הזכות הנפגעת, הן את עוצמת הפגיעה בה. רק אם מגיע בית המשפט למסקנה כי הפירסום יביא לפגיעה בפרטיות, וכי הפגיעה האמורה הנה פגיעה חמורה, שומה עליו לשקול האם יש מקום להפעיל סמכותו ולאסור פירסום. גם בשלב זה, על בית המשפט לאזן בין עיקרון פומביות הדיון לבין הפגיעה בפרטיות. בגדר איזון זה יש לשקול את מידת העניין הצבורי שבפרסום המסוים אל מול הנזק שייגרם כתוצאה ממנו".
אשר לשאלות, האם פגיעה בשם טוב מהוה פגיעה בפרטיות ומה משמעות ההקשר המקצועי של הטענות, נקבע באותו פסק הדין כך:
"במקרה שלפנינו, בכל הנוגע למערכת היחסים המקצועית שבין המבקש לבין המשיב (בנושאים שהם נעדרי זיקה ישירה למערכת היחסים בין המבקש למשיבה), נראה כי יש קושי של ממש לקבוע כי פירסומם של הדברים עולה לכדי פגיעה חמורה בפרטיות. עיקר טענותיו של המבקש מכוונות, כך נראה, לפגיעה שתגרם לשמו הטוב, אשר אינה מביאה בהכרח גם לפגיעה בפרטיותו. יש לזכור כי "ההגנה על השם הטוב אינה מתכליותיו של חוק הגנת הפרטיות; ודאי שאין היא מתכליותיו העיקריות" – רע"פ 9818/01 ביטון נ' סולטן, פ"ד נט (6) 554, 584 (2005) (כן השוו: אורי שנהר דיני לשון הרע 165 – 167 (תשנ"ו); בירנהק, בעמ' 28).
...
בפסק הדין בעניין ע"א 4963/07 ידיעות אחרונות בע"מ ואח' נ' עו"ד פלוני ואח' (פורסם בנבו), נקבע כלהלן:
"עולה מן האמור, כי כתנאי להפעלת הסמכות לפי סעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט, על בית המשפט לבחון הן את מהות הזכות הנפגעת, הן את עוצמת הפגיעה בה. רק אם מגיע בית המשפט למסקנה כי הפרסום יביא לפגיעה בפרטיות, וכי הפגיעה האמורה הינה פגיעה חמורה, שומה עליו לשקול האם יש מקום להפעיל סמכותו ולאסור פרסום. גם בשלב זה, על בית המשפט לאזן בין עקרון פומביות הדיון לבין הפגיעה בפרטיות. בגדר איזון זה יש לשקול את מידת העניין הציבורי שבפרסום המסוים אל מול הנזק שייגרם כתוצאה ממנו".
אשר לשאלות, האם פגיעה בשם טוב מהווה פגיעה בפרטיות ומה משמעות ההקשר המקצועי של הטענות, נקבע באותו פסק הדין כך:
"במקרה שלפנינו, בכל הנוגע למערכת היחסים המקצועית שבין המבקש לבין המשיב (בנושאים שהם נעדרי זיקה ישירה למערכת היחסים בין המבקש למשיבה), נראה כי יש קושי של ממש לקבוע כי פרסומם של הדברים עולה לכדי פגיעה חמורה בפרטיות. עיקר טענותיו של המבקש מכוונות, כך נראה, לפגיעה שתיגרם לשמו הטוב, אשר אינה מביאה בהכרח גם לפגיעה בפרטיותו. יש לזכור כי "ההגנה על השם הטוב אינה מתכליותיו של חוק הגנת הפרטיות; ודאי שאין היא מתכליותיו העיקריות" – רע"פ 9818/01 ביטון נ' סולטן, פ"ד נט (6) 554, 584 (2005) (כן השוו: אורי שנהר דיני לשון הרע 165 – 167 (תשנ"ו); בירנהק, בעמ' 28).
לפיכך, לא היה מקום, לטעמנו, להטיל צו איסור פרסום גורף, שיחול גם על הטענות הנוגעות למערכת היחסים המקצועית בין המבקש לבין המשיב".
לא מצאתי בבקשה ובנסיבות מקרה זה מצב המהווה פגיעה חמורה בפרטיות הנתבע בהתאם לאמות המידה שקבעה הפסיקה וממילא אף לא מצאתי עילה המצדיקה את הפגיעה בעקרון פומביות הדיון, אשר המחוקק טרח לעגן בחוק יסוד ואשר פסיקת בית המשפט העליון הבהירה כי הוא "אחד העקרונות החוקתיים המרכזיים שביסוד שיטת המשפט שלנו", ושומה על בית המשפט להגן על עקרונות אלה ולהשתמש לאורם בשיקול הדעת המוקנה לו.
נוכח האמור לעיל אני מורה על דחיית הבקשה.