מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשות למתן הוראות לכונס נכסים בהליך פשיטת רגל

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בחודש מרץ 2007 הגיש המפרק לבית המשפט בקשה למתן הוראות, ובה עתר לחייב את וייס ושניים נוספים (האחים רייך), ביחד ולחוד, להשיב לעמותה סכום של 2,004,587 דולר, שלפי הנטען נילקחו שלא כדין מהעמותה.
הנאמן, שמונה לוייס במסגרת הליכי פשיטת הרגל, וכונס הנכסים שמונה לצורך מימוש המשכנתה, הגיעו להסדר דיוני, לפיו הדירה תמומש בהיותה נקייה מכל שיעבוד, וכספי המכר יועברו לנאמן.
השני, לאשר פסק בורר מיום 7.11.2001, מכוחו על וייס לחתום על ייפוי כוח לטובת עו"ד רפאל שטוב, ששמש כבא-כוחו של הרב אליפנט ז"ל, לצורך עשיית שימוש בכספי תמורת הדירה בהתאם להנחיות הרב אליפנט ז"ל. ביום 14.10.2018 התקבלה בקשת העמותה למתן צו מניעה זמני, שיאסור דיספוזיציה בכספים שהתקבלו כתוצאה ממימוש המשכנתה, ובהחלטה נקבע (כב' השופטת חיה זנדברג) כי הכספים יוותרו בידי הכונס הרישמי עד להכרעה בתובענה.
בהחלטה מיום 14.10.2018 ציינה חברתי השופטת חיה זנדברג את הדברים הבאים: "הטענות המועלות בתביעה בדבר היותה של המשכנתה למראית עין בלבד, ובדבר רצונו של הרב אליפנט ז"ל כי הדירה תועבר למבקשת, הן טענות שאינן בגדר סרק, וראוי שתבחנה על ידי בית המשפט בהליך העקרי, אשר ישמע את טענות הצדדים ויכריע במחלוקות השונות הקיימות ביניהם בעיניין זה. והלוא מטעם זה קבע בית המשפט המחוזי במסגרת הליך פשיטת רגל (50714-10-13) כי יש לאפשר למבקשת להגיש את ההליך הנוכחי, וכי כספי התמורה של הדירה יופקדו זמנית בנאמנות בידי הכונס הרישמי לצורך הגשת המרצת הפתיחה הנוכחית.
...
מכיוון שהפסיקה קובעת כי די בכך שהתביעה אינה תביעת סרק כדי שתתקיים הדרישה להוכחת עילת התביעה, אזי די בדברים שפורטו לעיל כדי להוביל לכלל מסקנה כי תנאי זה התקיים בענייננו.
במילים אחרות: משהוכיחה המבקשת, במידה הנדרשת בשלב זה של ההליך ומבלי לקבוע מסמרות, כי מעמדו של המשיב 1 ביחס לכספי תמורת הדירה הוא מורכב וטעון בירור, הרי האיזון הראוי בין טענות המבקשת, לפיהן למשיב 1 אין זכויות בכספים, לבין טענות המשיב 1 לפיהן למבקשת אין זכויות בכספים, מוביל לכלל מסקנה כי לעת הזו, ועד שלא תתבררנה המחלוקות בין הצדדים, ראוי שכספי התמורה של הדירה יישארו בידי הכונס הרשמי, שהוא צד שלישי ניטרלי ונטול פניות.
סוף דבר לאור כל האמור, הבקשה לסילוק התובענה על הסף – נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פש"ר 53342-07-19 שי שנקמן נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' פש"ר 53305-07-19 שי שנקמן נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' לפני כבוד השופטת מרב בן-ארי בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 ובעניין: המבקש/ת / החייב/ת: אייל שי שנקמן המשיב: הנושה: 1.כונס נכסים רישמי תל אביב 2.גיל אפרתי (מנהל מיוחד) אורית שרון החלטה
בקשה זו נבחנת בראי הליך פשיטת רגל, שהוא הליך בעל אופי קולקטיבי וכל טענה לקדימות צריכה להבחן באופן דווקני בהתאם להוראות הדין, מכוח עקרון העל של השויון בין הנושים.
אשר לטענת הנושה ביחס ל"חוב מתחדש", הרי לפי הגדרת סעיף 71 לפקודה – "(א)  חוב וחבות קיימים או עתידים, ודאים או מותנים, החלים על החייב ביום מתן צו הכנוס, או שיחולו עליו לפני הפטרו עקב התחייבות מלפני מתן הצוו, יהיו חובות בני תביעה בפשיטת רגל..." כלומר: חוב בר תביעה בהליך זה הוא גם חוב עתידי, ובילבד שההתחייבות לגביו ניתנה לפני מתן צו הכנוס.
...
טענות המנהל המיוחד: המנהל המיוחד טען שיש לדחות את הבקשה.
נוכח האמור, אני מורה על דחיית הבקשה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פש"ר 8319-09-17 מעודה נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' מספר בקשה:13 לפני כבוד השופטת מרב בן-ארי בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 ובעניין: המבקשת: בנק הפועלים בע"מ (נושה) המשיבים: 1.כונס נכסים רישמי תל אביב 2.אבישי מעודה 3.אופיר פרל (נאמן) החלטה
כונסת הנכסים ציינה כי מאז שנת 2013 הנושה המובטחת לא הצליחה לממש את הדירה, בין היתר עקב העובדה שהחייב היה בהליכי פשיטת רגל.
אמנם, הליך זה מיתקיים תחת פקודת פשיטת רגל אולם כבר נקבע שניתן לפרש הליכים לפי הפקודה בראי חוק חידלות פרעון, ובמצב דברים בו לפי ההלכה הפסוקה ניתן להפקיע, אף כי במקרים קצוניים, את הליך המימוש מידי הנושה המובטח (הילכת ששון לוי פסקה 38, 40, 44), יש מקום לבחון זאת גם בהליך דנן.
בתוך 60 ימים מהיום, פגרה במניין, וכפוף לסעיף 30 לעיל בעלי התפקיד (הנאמן וכונסת הנכסים) יגישו בקשה מתאימה למתן הוראות להמשך.
...
דיון והכרעה: לאחר עיון בעמדות הצדדים אני מורה כי המימוש של הדירה ייעשה בבית משפט זה, כאשר לשם כך ימונו הנאמן וכונסת הנכסים במשותף לא יכולה להיות מחלוקת כי במקרה זה שווי הנכס עולה על שווי החוב לנושה המובטחת, ומכאן, שמתקיים התנאי שנקבע בעניין ששון לוי בנושא שווי הבטוחה, ולפיו, במקרה ששווי הנכס עולה על שווי החוב, יש מקום לפיקוח של בית משפט זה. הדברים עולים גם מתוך הוראות חוק חדלות פירעון שהובאו על ידי הנאמן.
לסיכום: מדובר בענייננו במקרה חריג.
לאור האמור אני מורה כי מימוש הדירה ייעשה בפיקוח בית משפט זה, על ידי הנאמן וכונסת הנכסים במשותף.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לעמדת הרשות, אין במעמדם של המבקשים ככונסי נכסים כדי לשנות מהוראות הדין או ממדיניות הרשות, ולא כדי להצדיק להתייחס לנחלה, שהוקצתה כאמצעי ייצור חקלאי למי שמעוניין ומסוגל לקיים אותה, כנכס שמטרתו להשיא את קופת פשיטת הרגל.
אשר לטענת הסתמכות של צדדים שלישיים על אישורי הזכויות טוען הכנ"ר, כי לכונסי הנכסים ולנאמנת לא מוענקים זכויות חוזיות עודפות על זכויותיו של החייב בשל הליך פשיטת הרגל המתנהל בעיניינו, וכי זכותם של החייב ואישתו, ככל זכות חוזית אחרת, תלויה במערכת החוזית הכוללת.
...
סוף דבר: בהתייחס להענקת זכויות במקרקעי ישראל נקבע בפסיקה כי: "למעשה, החכרה של "נחלות" היא "עסקת חבילה" שלה יתרונות וחסרונות.
התוצאה: הבקשה נדחית.
המבקשים ישלמו לרשות הוצאות הליך זה בסך 20,000 ₪.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

סמוך לאחר מכן, ביום 5/8/2019 הגישה גרושת החייב בקשה דחופה למתן הוראות בה עתרה לעכב ההליכים בתיק ההוצאה לפועל הנוגעים לעיסקת המכר וזאת בשל זכויות שיש לה לטענתה במקרקעין ובשים לב לכך שמתנהל הליך פשיטת רגל.
על כן לא ניתן לומר, כי מדובר במקרה שבו יש לפסוק את שכר הכונס רק לפי הכללים החלקים בהליכי חידלות פירעון של יחיד ונראה כי מדובר במקרה "ממוזג", בו בוצעו פעולות כנוס הנכסים בלישכת ההוצאה לפועל ופעולות "להגן" על תקפות העסקה שאושרה בהוצאה לפועל במסגרת הליכי פשיטת הרגל והערעור עליהם.
...
אבאר כעת דרכי למסקנה זו. ראשית יש לסלק מעל הפרק את הטענות לעניין הערכאה שאמורה לפסוק את שכרו של כונס הנכסים ; אין ספק כי הצדדים הסכימו בבית המשפט העליון שבית משפט זה יפסוק שכרו של כונס הנכסים והדברים נרשמו ברחל בתך הקטנה בסעיף א' לפסק הדין החלקי שניתן ביום 10/5/2023.
על כן, סבורני כי גם שכר טרחת הכונס צריך להיגזר משילוב של דינים אלה.
סבורני, כי יש לקבל עמדת כונס הנכסים אך בשינוי מסויים, באופן ששכר הטרחה ייגזר מגובה החוב בהליך הפש"ר ולא בתיק ההוצאה לפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו