בבית המשפט העליון
בש"פ 9841/16
לפני:
כבוד השופט א' שהם
המבקשת:
מדינת ישראל
נ ג ד
המשיבים:
1. מאיר אברג'יל
2. ישראל אוזיפה
בקשה רביעית להארכת מעצרו של המשיב 2, לפי סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996
תאריך הישיבה:
כ"ט בכסלו התשע"ז (29.12.2016)
בשם המבקשת:
עו"ד תומר סגלוביץ; עו"ד נתנאל בוג'ו
בשם המשיב 2:
עו"ד ניר שניידרמן
החלטה
לטענתו, המשיב 2 "עצור כבר למעלה משנה וחודשיים" אך בשל הפרשייה האמורה, כאשר "העברה לפיקוח אלקטרוני לא מעלה סיכון, במיוחד כשיש משיב אחר [המשיב 1 – א.ש] שנימצא באיזוק וחבריי לא הגישו ערר על החלטה זו". זאת, חרף העובדה כי המבקשת חזרה ואמרה, לאורך כל הדרך, כי "עניינו של אברג'יל חמור בהרבה מעניינו של ישראל אוזיפה". באופן דומה, טען עו"ד שניידרמן, כי הנאשם 9 בכתב האישום, "שוחרר על אף שמיוחסת לו עבירה של רצח, ולא היתה טענה כנגד התשתית הראייתית". עוד נטען, כי המשיב 2 הישתתף ב"כל קבוצה חינוכית וטיפולית שהוצעה לו", ו"הישתלב באגף סלע בכלא איילון", דבר המעיד על העדר "מעורבות מודיעינית לגביו", וכי "אין לוֹ ולוּ דוח משמעת אחד". לבסוף, הצביע עו"ד שניידרמן על נסיבותיו האישיות של המשיב 2, ובכלל זאת על חשיבות שימור הקשר שלו עם בתו, אשר מתגוררת בברזיל, שעה ש"אין לו קשר איתה בקונסטלציה שבה הוא עצור".
...
אשר לטענתו של המשיב 2 בדבר אפליה בינו לבין המשיב 1, סבורני כי אמנם המסגרת המתאימה להעלאתה הינה בקשה לעיון חוזר בהחלטתו של בית המשפט המחוזי לעצרו עד לתום ההליכים נגדו, אולם בנסיבות העניין מוצא אני לנכון ליתן עליה את הדעת.
לצד זאת, בהחלטה מיום 21.12.2016, הגיע בית המשפט המחוזי (כב' השופט ב' שגיא) למסקנה, לפיה יש ברכיב האיזוק האלקטרוני כדי לאיין את מסוכנותו של המשיב 1.
בנסיבות אלה, ולנוכח הזמן שחלף מאז מעצרו של המשיב 2 והצפי להתמשכות ההליכים, סבורני כי הגיעה השעה לבחון את האפשרות להורות על מעצרו של המשיב 2 בתנאי פיקוח אלקטרוני.
סוף דבר, אבקש משירות המבחן למבוגרים להגיש לבית המשפט המחוזי תסקיר מעצר משלים בעניינו של המשיב 2, וזאת עד ליום 21.1.2017.