מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה מחודשת לאישור הזמנת עד בערעור

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 5.8.14 היתקבל במוסד מכתבו של מר שלמה גולדנטל (מ"אגודת החרדים דגל התורה") בשם המערערת, המבקש לחדש את הטיפול בעיניינה ומצרף מסמכים רפואיים.
מתעודת עובד הציבור שהוגשה מטעם המוסד, ולא נסתרה על ידי המערערת (שאף כלל לא ביקשה לזמן לעדות את נותנת התעודה), עולה כי המערערת ביקשה לקבל מכתבים לכתובת זו בלבד.
בית הדין ציין בקשר לכך כי על אף שבהליכים מסוג זה בית הדין אינו נוטה לחייב בהוצאות, "בנסיבות המיוחדות של התובענה דנן, בהן התובעת מסרה לבית הדין, ביודעין, טענות שלא היה בהן אמת, וחרגה מהקף הסיכומים שנקבע על ידי בית הדין ללא רשות, החלטתי לחייבה בהוצאות הנתבע...". טענות הצדדים בעירעור המערערת טוענת כי טעה בית הדין האיזורי בהסתמכו על הצהרת בא-כוחה ביחס למועד קבלת החלטת הדחייה על ידו, שכן אמירה זו "הוצאה מהקשרה... ואין להסתמך עליה". אף אין זה נכון שלא הוכח טעם מיוחד להארכת המועד, שכן אישור הקצבה למערערת בשנת 2010 (באופן שאמור היה להימשך עד יום 31.7.16 ללא בדיקות נוספות) ובהמשך החל משנת 2018, מלמד על זכאותה לה מבחינה מהותית.
...
המוסד טען בכתב הגנתו, בין היתר, כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת שהוגשה לאחר המועד הקבוע בתקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), התש"ל - 1969 (להלן: תקנות המועדים).
בית הדין האזורי קבע שלא הוכח על ידי המערערת "טעם מיוחד" המצדיק לדון בתביעתה לגופה, ושוכנענו כי אין הצדקה להתערב בשיקול דעתו בקשר לכך.
משטענה זו נדחתה עובדתית על ידי בית הדין האזורי, לא נותר הסבר כלשהו לאיחור ולא הוכח "טעם מיוחד". אף לא שוכנענו כי סיכויי התביעה גבוהים באופן המצדיק בפני עצמו מתן הארכת מועד, שהרי אין מחלוקת שהמערערת לא התייצבה לבדיקה אליה זומנה על אף שידעה עליה.
סוף דבר - הערעור נדחה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המערערים הגישו לבית הדין ביום 17.6.2020 בקשה לחידוש הליכי העירעור, לה צורפה החלטת בית המשפט המחוזי מיום 21.2.2020, המתירה למר פורת לפעול לביטול פסק דינו של בית הדין האיזורי, או להגשת ערעור על פסק הדין.
זאת בין היתר, מאחר שהערעור מכוון במידה רבה נגד קביעות עובדתיות של בית הדין האיזורי בפסק דינו ונגד החלטות דיוניות הנוגעות לזימון עדים, בהן ערכאת העירעור ממעטת להתערב (ראו: ע"א 501/84 "מגדל" חברה לביטוח בע"מ נ' מירון, פ"ד מב (2) 89, ע"א 3546/10 מישאל נ' קליין, 18.4.2012; וראו גם: רע"א (עליון) 1949/16 מ.ש. מוצרי אלומיניום בע"מ נ' דוד רחמים, 7.4.2016).
...
כתב תביעתו של המשיב תוקן במסגרת ההליך לפני בית הדין האזורי, ועמד בסופו של דבר על סך כולל של 1,056,745 ש"ח. המשיב טען בתביעתו לפני בית הדין האזורי, כי יש לחייב את המערערים יחד ולחוד בתשלום הסכום הנתבע, בדרך של הרמת מסך ההתאגדות בין המערערות 2-4 לבין עצמן ובין מר פורת לבין כל אחת מהמערערות 2-4.
עם זאת, במכלול נסיבותיה של הבקשה - ובעיקר אי תשלום הוצאות בעבר על ידי המערער - שוכנעתי שאין די בכך על מנת להורות על דחיית הבקשה.
אשר לטענת המערערים בדבר שיהוי של ארבע שנים בהגשת הבקשה לחיוב בהפקדת ערובה – דינה להידחות.
במקרה שלפני, לאחר שקילת מכלול נסיבותיו של העניין, באתי לכלל מסקנה, כי האיזון הראוי בין זכויותיהם של הצדדים, מצדיק לחייב את המערערים, מר אמנון פורת והחברות פורת תנורים וציוד בע"מ, מצ"מ מכונות וציוד בע"מ ופוקט ברד הנדסת מכונות ותנורי אפיה בע"מ, ביחד ולחוד, בהפקדת ערובה בסך 4,000 ש"ח להבטחת הוצאות המשיב בערעור.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בדיון ביום 23.6.2019 טען ב"כ המערערת כי העדות מטעמו לא הגיעו כיוון שהן ביקשו אישור מהמוסד להעיד ואישור כזה לא ניתן להן.
אחר זאת, ביקש ב"כ המערערת לחדש את ההליכים, ובקש לקבוע את התיק להגשת סיכומים.
כעולה מהפרוט שהובא לעיל בית הדין האיזורי לא דחה את בקשת המערערת לזמן את העדות לדיון הוכחות, קבע שני מועדים לשמיעת עדותן, ואף הורה למוסד לדאוג להתייצבותן לעדות.
...
נוכח האמור, אין בידינו לקבל את טענת המערערת לפיה המוסד סיכל את העדת העדות.
סוף דבר: הערעור נדחה.
המערערת תשלם למוסד שכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪, וזאת בתוך שלושים יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המבקש הוא מהנדס ויזם, אשר העיד על עצמו כי הוא ותיק מאוד במקצוע, ועל כן, הוא בודאי יודע כיצד נראה מיסמך "היתר בניה". המבקש ידע היטב בתחילת העבודות שאין לו היתר בניה, וכי גם אם גורם כלשהוא בערייה אמר לו כי חידוש היתר ישן עשוי להימשך זמן קצר בלבד, אין הארכה זו מהוה היתר בניה.
יוער בהקשר זה, כפי שגם ציין כב' השופט אינפלד בסעיף 18 לפסק דינו בעירעור השני, שבכך חולק כב' השופט אקסלרד על ההלכה לפיה שינוי פנימי איננו טעון היתר רק מקום בו הוא נעשה במבנה הבנוי בהיתר, אך אם הבניין בנוי ללא היתר, הרי גם שינוי פנימי בו ייחשב לבניה אסורה); קביעה עובדתית לפיה עבודות יציקת המשטח וקיר הבטון היו קיימות קודם לכן, והוגש בגינן כתב אישום (חלק מהרכיבים בסעיף 6 לכתב האישום); חפוי אבן של מעטפת המבנה, אשר נקבע כי המבקש נידרש לבצעה כתנאי לחידוש היתר 76', ואשר לפי גישת המאשימה עצמה אינה מחייבת היתר (אחד מהרכיבים בסעיף 7 לכתב האישום).
המבקשים טענו כי קיימות מספר הצדקות להתיר את זמונו של המומחה בהליך דנא: ראשית, חוות הדעת נולדה רק לאחר שפרשת הראיות הסתיימה בהליך הפלילי, ובקשות המבקש להגיש את חוות הדעת כראיה ולזמן את המומחה למתן עדות, נדחו; שנית, מדובר בראיה מכריעה בכל הנוגע למחלוקת בדבר סבירות ונחיצות הדרישה לסקר ימי כתנאי למתן היתר; שלישית, כב' השופט אקסלרד קבע כי ביהמ"ש איננו נידרש להפעיל את שיקול דעתו תחת שיקול דעת גופי התיכנון, שקבעו כי קיים צורך בסקר הימי.
...
זאת, הגם שבית המשפט מצא כי לא הוכחו מניעים פסולים או רדיפה אישית מצד מהנדס העיר, כפי טענת המבקש.
מחד, בפסק הדין בערעור השני, קבע כב' השופט אינפלד כי מהחלטות ועדת הערר אפשר כי ניתן לקרוא מסקנה מוגבלת בטיבה, לפיה בתקופה שלאחר הגשת כתב האישום היה בכוחה של הוועדה המקומית לעשות מאמץ רב יותר לזרז את הטיפול בבקשותיו של המבקש לקבלת היתר בנייה.
לאור ההיבטים השונים בנדון, סבורני כי בעניין זה אין מקום לחסום הדלת בפני אפשרות הוכחת הטענה ונפקותה.
שוכנעתי כי העניינים שמבוקש להתיר הבאת ראיות לסתור לגביהן, נדונו והוכרעו במסגרת ההליך הפלילי, בשלוש ערכאות, לאחר דיונים רבים ובפסקי דין מפורטים ומנומקים באופן יסודי (לבד מפסקי הדין שניתנו על ידי בימ"ש השלום בסבבים השונים, פסק הדין בערעור הראשון מכיל 28 עמודים; פסק הדין בערעור השני אוחז 85 עמודים; החלטת ביהמ"ש העליון בבר"ע אוחזת 12 עמודים).

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

טענת ההדיפה הוכחה ע"י הפניקס, שכן הנהגת ברכב הדייהטסו העידה, כי היא חשה "מכה קשה" מאחור אשר "העיפה אותה קדימה". גירסתה זו של הנהגת ברכב הדייהטסו נתמכת למעשה בעדותה של הנהגת ברכב הטיוטה אשר אישרה כאמור לעיל, כי היא חשה במכה אחת מאחור, דבר המלמד על הדיפת רכב הדייהטסו ופחות מתיישב עם גרסת הנהג ברכב הניסן כי הוא הצטרף לתאונה קיימת.
מה גם, שמעדותו למדתי על קיומו של עד נוסף שהיה עמו בזמן התאונה, ועד זה לא זומן להעיד מטעמו.
שנית, בין נציג סוכנות הביטוח לבין הנתבע שכנגד 2, היתקיימה שיחת טלפון ביום 19.9.21 שבה ביקש הנציג לחדש את הביטוח של רכב הנתבע שכנגד 2, הן בגין החובה והן בגין פוליסת הביטוח נגד סכוני צד שלישי, והנתבע שכנגד 2 אישר את החידוש (ראו בקשת שומרה מיום 6.11.22 להוספת ראיות לה צורף תימלול השיחות בין נציגי סוכנות הביטוח לנתבע שכנגד 2).
זכות ערעור כחוק.
...
ועובדה, כי השיחה שבה הוסדר התשלום בסופו של דבר ביום 6.10.21 הנתבע שכנגד 2 לא נשאל אודות מעורבותו בתאונות כלשהן בתקופה שבין 1.10.21 עד ליום התשלום 6.10.21, וחזקה, כי אילו עובדה זו הייתה חשובה לנציג סוכנות הביטוח, הוא היה שואל את הנתבע שכנגד 2, אם הוא עבר תאונה בפרק זה זמן.
מהטעמים הנ"ל, טענות שומרה המפורטות בסעיף 2ד. לכתב הגנתה בעניין תחולת סעיפים שונים מחוק חוזה ביטוח, תשמ"א- 1981 דינן להידחות.
לאור האמור לעיל, בתביעה העיקרית, אני מחייב את הנתבעות בחיובים נפרדים, כאשר הנתבעת 1 תישא ב- 20% ואילו הנתבעת 2 ב-80%, מהסכומים שלהלן: 21,926 ₪ כאשר סכום זה נושא הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התובענה דהיינו מיום 14.3.22 ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו