בפניי בקשה למתן צוי מניעה זמניים שהוגשה ע"י המבקשת, תאגיד אמריקאי – Technology Innovation Partners LLC (להלן: "המבקשת" או "Tip"), בעלת מניות בחברה, כנגד המשיבות – חברת פאוורמט טכנולוגיות בע"מ (להלן: "החברה") וחברת סיקס איי אי בע"מ (להלן: "המשיבה 2" או "סיקס") (להלן ביחד: "המשיבות"), במסגרת תביעתה לאכיפת תקנון החברה בנוסחו העדכני (תיקון מס' 8 משנת 2021) ומניעת הפרתו.
לצורך הדיון לא הייתה מחלוקת בין הצדדים כי נכון למועד ההקצאה, היינו, שנת 2012, הייתה EB חלק מקבוצת הדסון כהגדרתה בתקנון החברה (ליתר פירוט – אין מחלוקת כי במסגרת ההקצאה נרשמו מניות B על שמה של EB לאור העובדה ש-EB וחברת האם שלה קיבלו שירותי ייעוץ מ- Hudson Capital Management (NY) L.P, שבשליטת מר אורבך, ובנסיבות אלה, לאור הגדרת הדסון בתקנון, היתה חברת EB חלק מקבוצת הדסון).
משכך, המבקשת, באמצעות מר אורבך, והמשיבה 2, באמצעות מר פוליאקין, הציעו, כל אחת בנפרד, מימון שיינתן בכפוף לעריכת שינויים הנוגעים למבנה החברה ולאופן נהולה והתנהלותה.
לטענתן, עידכון הגדרת הדסון בתקנון (תיקון מס' 8) נערך בשל שינוי אירגוני בהדסון, כי השינוי נערך כשנה ומחצה לאחר רכישת מניות B של החברה מגולדמן סאקס על ידי המבקשת ואף מטעם זה ברי כי עצם רכישת מניות גולדמן סאקס לא הוותה שינוי מהותי, כי אין ולא הייתה כל כוונה כי תיקון זה יקנה למבקשת עקב רכישת מניות גולדמן סאקס ומכוחן זכויות עודפות ואילו הייתה כוונה שכזו היתה החברה עורכת שינוי משמעותי בתקנון החברה, ולא היתה מסתפקת בשינוי הגדרת הדסון והוספת שמה של המבקשת, כפי שנעשה.
ערה אני לעובדה, כי יכול, וכטענת המשיבות, הזכות למינוי דרקטור שני לא היתה ניתנת להדסון עקב רכישת מניות גולדמן סאקס אילמלא זיקתה (כך להבנת המשיבות כפי שהיתה במועד תיקון התקנון), אף למניות B שרשומות על שם EB בדיוק באותו אופן שבו למשיבה 2 לא ניתנה כיום זכות שכזו מכוח רכישת מניות B מ- EB. שאלה זו תתברר במסגרת ההליך גופו כאשר יבחן אומד דעת הצדדים במועד תיקון התקנון בשנת 2021.
...
התרשמתי, כי אכן הדירקטורים מטעם המבקשת הערימו, בעבר, קשיים על התנהלותה התקינה של החברה (חלקם התבססו על זכות הווטו של המבקשת), ברם, לאור קביעתי דלעיל בדבר זכות הווטו של המבקשת, שלעת הזו ובשלב לכאורי זה, נמנעת הימנה, ולאור הכלים שמעמיד בידי החברה חוק החברות והחובות המוטלות על דירקטורים ובכלל זאת החובה לראות לנגד עיניהם את טובת החברה וטובתה בלבד, סבורני, כי בבחינת מאזן הנוחות גוברת זכותה של המבקשת על פני הפגיעה האפשרית במשיבות.
בנסיבות אלו, הן נוכח הראיות לכאורה שסקרתי לעיל והן בבחינת מאזן הנוחות, סבורני, כי איזון ראוי מביא לכך, כי מטעם המבקשת יוכל לכהן בדירקטוריון דירקטור אחד וזאת מבלי שתעמוד לה זכות הווטו והכל עד להכרעה בתביעה העיקרית.
משסברתי כי הן בבחינת הראיות לכאורה והן בבחינת מאזן הנוחות רשאית המבקשת כי ימונה דירקטור מטעמה בדירקטוריון, הרי שאף באם מדובר בצו עשה (ובזהירות אומר, כי איני סבורה כך), יש להיעתר לבקשה, על אף הרף הראייתי הגבוה יותר שנדרש לשם כך.
טרם סיום אבהיר, כי אין בהחלטתי זו בכדי לאיין את תוקפן של ההחלטות שהתקבלו בישיבת הדירקטוריון מיום 15.12.2022 והחלטות שקיבל דירקטוריון החברה מאז ועד היום.