לטענתם, בכך נוצר חוסר שויון, שכן שטח נחלתם הצטמצם, שטחה של נחלה 86 גדל, ושתי הנחלות אינן תואמות את גודל השטח שהוקצה לכל נחלה ע"י האגודה ורמ"י.
התובעים הוסיפו וטענו כי במטרה לחזק את השתלטותו על שטח נחלה 108, פעל הנתבע 1 לקדם תכנית נקודתית, שמספרה 7/מק/2109 (להלן: "התב"ע"), לשינוי גבולות הנחלות, אשר אושרה ביום 13.5.2010.
בהחלטה מיום 19.11.2020 דחיתי את הבקשות לסילוק על הסף, אך קבעתי כי יש לידון בשאלת גזילת הקרקע הנטענת בלבד, וכי אין לידון, ואין צורך לומר שלא ליתן סעד, בנוגע לתב"ע ולתצ"ר, שהם נושאי תיכנון ובנייה ואינם בסמכותו של בית משפט זה (להלן: "ההחלטה בעיניין טענות הסף").
הסכמה זו קיבלה את אישור האגודה, אשר ביום 29.12.1994 הגישה בקשה לרמ"י לתיקון הרישום בהתאם, בצרוף תשריט החלקות המוחלפות (להלן: "מכתב האגודה" ו"התשריט", בהתאמה, צורפו לכתב ההגנה מטעם הנתבע 1).
כפי שעולה מן התשריט שצורף למכתב האגודה בהשוואה לאורתופוטו, עובר לשנת 1994, השטח שסומן באורתופוטו כנחלה 108 היה שייך ברובו הגדול לנחלה 86 (כפי שנירשם עליו בתשריט "היה 86 יועבר ל-108"), למעט קצהו הצפון-מערבי (בצד המרוחק מן הגבול המשותף בין הנחלות), ואילו לנחלה 108 היה שטח נפרד, הנמצא צפונית-מזרחית לנחלה 86, מעבר לדרך הסמוכה, שהועבר מנחלה 108 לנחלה 86 (כפי שרשום עליו, "מ-108 ל-86"), ברם שטח זה אינו נכלל כלל בתוך גבולות סימון הנחלות בקוו צהוב שבאורתופוטו, ושעליו הסתמכו התובעים.
...
עולה מכך, שלשיטת התובעים עצמם, ככל שהם עומדים על בטלות החלפת השטחים שבתשריט ובמכתב האגודה, ומשאין בתיק כל תשריט או מפה שמהם ניתן ללמוד את מצב הדברים בשטח בשנת 1994, אלא רק התשריט שצורף למכתב האגודה והאורתופוטו, לא רק שדין התביעה להידחות, אלא שאף אין להם זכות כלל בשטח המוגדר כנחלה 108 באורתופוטו (למעט קצהו הצפון מערבי, כאמור).
גם אם די בזיהוי שנעשה במסגרת כתב התביעה לצורך שלב הטענות ההתחלתי, וגם הוא לכשעצמו נמצא בדיעבד, במסגרת פסק דין זה, בעייתי עד מאוד כפי שתואר לעיל, אין בכך כדי לקבוע כי אף לאחר שלב הראיות – שהצדדים בחרו לדלג עליו בסופו של דבר - יהיה בכך די כדי לקבל את התביעה, מבלי שהוצגה ראייה ברורה לקיומה של הפלישה.
סיכום
תוצאת כל האמור היא כי לא הוכחה התביעה, ועל כן דינה להידחות.