מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לתיקון רישום ברשם האגודות השיתופיות

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בקליפת האגוז יצוינו טיעוני ב"כ המשיבים 1 ו- 4, שם תיאר את ההליך אשר נעשה על ידי מוסדות האגודה לתיקון רישום פנקס החברים ביחס למבקש, בדומה למספר חברים נוספים, עת הוברר כי חדלו, לטעמה של האגודה, לקיים את "הסגולות הדרושות לחברות לפי תקנות האגודה" (ראה תקנה 5(א)(3) לתקנות האגודות השיתופיות (חברות), שעניינה "פקיעת חברות" וכן ראה עמוד 15 לפרוטוקול מיום 26/12/18, שו': 1-17).
אין מחלוקת עם ב"כ המבקש כי הסמכות לתיקון פנקס החברים נתונה בידי רשם האגודות השיתופיות וכי הוא אינו יכול "להתפרק" מסמכותו ולטעמו משמש ועד האגודה ככלי עזר בלבד בידי הרשם "להיות לו כלי עזר טכני פרוצדוראלי, לניהול הליך פרוצדוראלי של מי להוציא ומי לא..." (שם, בעמ' 20, שו': 10-12).
...
בהתאם לכך ניתנה הסכמתם לעיכוב ההליך בכללותו והעברתו לבוררות בידי בורר על פי קביעת רשם האגודות השיתופיות בהתאם לחוק הבוררות וככל ויעשה כן, ללא דיון נוסף, כאמור, מוחלים הם על הוצאותיהם בגין הדיונים אשר נערכו עד כה. לאור האמור התוצאה היא אפוא, כי מצאתי לקבל את טענת המשיבים באופן חלקי במובן זה כי אין לקבל בשלב זה את טענת המבקש כי הינו חבר באגודה, אלא כי קיימת מחלוקת של ממש בין הצדדים בסוגיה זו, עת בפועל פני הדברים הוא כי ועד האגודה נקט בפועל בהליך לגריעתו מפנקס החברים.
תקנון האגודה ואף הדין ברורים בעניין זה. התוצאה אפוא, כי הנני מורה על עיכוב ההליך שבפני, בהתאם לסעיף 5 לחוק הבוררות תשכ"ח 1968, לצורך הבאתו ע"י ב"כ הצדדים בפני רשם האגודות השיתופיות, לצורך הכרעה במחלוקות שבין הצדדים.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

האספה הכללית של קבוץ שדה בוקר (להלן גם: הקבוץ) החליטה ביום 21.11.2015 על הכנסת תיקונים בתקנון הקבוץ, שתכליתם לאפשר מסלול לקליטת חברים חדשים בהתבסס על מאפיינים של "קבוץ מתחדש". בעקבות כך, הקבוץ הגיש לרשם האגודות השיתופיות (להלן גם: הרשם) בקשה לאשר את רישום התיקונים בתקנון הקבוץ.
...
בחינת טענותיו של המערער בהליך זה הובילה למסקנה כי אין עילה להתערבותי בהחלטת הרשם.
אשר על כן, ונוכח מכלול הטעמים שפורטו, הערעור נדחה.
ממילא נדחית הבקשה לצווים זמניים שב"כ המערער הגיש ערב הדיון לפניי, ולא הזכיר אותה בטיעוניו בעל-פה כך שלא ברור האם מרשו עמד עליה מלכתחילה בגדרי ערעור זה. אשר למישור ההוצאות – היקפו של הערעור לא היה מצומצם, והדבר הקרין על היקף עיקרי הטיעון הכתובים מטעם המשיב.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

יובהר עתה כי טענותיו המהותיות של העותר כנגד התיקון שנערך נידונו ונדחו במסגרת עמ"נ (מנהליים י-ם) 12477-01-19 חבשוש נ' קבוץ שדה בוקר אגש"ח (4.11.2020)‏‏, ואינן עניינה של עתירה זו. במוקד העתירה שלפני סעיף 7(ה) לתקנות האגודות השיתופיות (ייסוד), התשל"ו-1976 (להלן – תקנות הייסוד)), שזו לשונו: אם לא נקבע אחרת באספה הכללית יהיו מגישי הבקשה האמורה בתקנת משנה (ד), או מי שהם מינוהו לכך בכתב, רשאים על פי דרישת הרשם להכניס בנוסח התיקון לתקנות האגודה שנויי נוסח וסגנון שאינם משנים את מהות הענין.
אכן, לפי סעיף 12(2) לפקודת האגודות השיתופיות "אם נתברר לרשם כי התיקון לתקנות האגודה אינו בנגוד לפקודה זו או לתקנות שעל פיה, רשאי הוא לרשום את התיקון או לסרב לרשמו, בלי ליתן כל נימוק לסירובו". כמו כן, לפי תקנה 5 לתקנות האגודות השיתופיות (הוראות הכלליות), התשל"ו-1976, תקנות או צוים לפי הפקודה עדיפים במקרה של סתירה לתקנון.
...
אלה מחזקים את המסקנה, העולה מן המכלול, שסעיפים ספציפיים אלו אינם מהותיים עבור רובם של חברי הקיבוץ בבחינת שמיטת הקרקע להסכמתם לתיקון כולו, כטענת העותר.
דינה של הבקשה להידחות משהוגשה בשיהוי ניכר, שכן המסכת העובדתית בבסיסה התגבשה לפני זמן רב. מכל מקום, לאור האמור בפסק הדין, דינה להידחות אף לגופה.
לסיכום: העתירה מתקבלת בחלקה כאמור לעיל.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בעתירה המנהלית טען המבקש כי שישה מהשינויים שנערכו בנוסח התקנון היו תיקונים מהותיים, ועל כן, לאור הוראות הדין (ובכלל זה סעיף 7(ה) לתקנות האגודות השיתופיות (ייסוד), התשל"ו-1976), הרשם אינו מוסמך לרשום אותם, ונדרשת החלטה מאשרת נוספת של האספה הכללית – החלטה שלא התקבלה במקרה זה. עוד טען המבקש כי לא ניתן לבטל את התיקון בתקנון באופן חלקי, אלא יש לבטל את כל התיקונים כמיקשה אחת, וכי ביטול תיקון התקנון כורך אחריו גם את ביטול סיווג הקבוץ כ"קבוץ מתחדש".
...
בענייננו, לא שוכנעתי כי יש מקום למתן הסעדים המבוקשים.
אכן, ביחס לשני סעיפים נמצא כי לא ניתן לשנות את נוסח התקנון ללא החלטה של אסיפת הקיבוץ, וביחס לקביעה המתייחסת ליתר הסעיפים הוגש הערעור דנן, ואולם מכאן ועד למסקנה כי מסלול "חבר חדש" עלול להתבטל כתוצאה מההכרעה בערעור רחוקה הדרך.
לאור כל האמור, הבקשה למתן סעדים זמניים בערעור נדחית בזאת.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 6.4.2016 הוגשה לרשם האגודות השיתופיות (להלן גם: הרשם) בקשה לאישור רישום התיקון בתקנון הקבוץ.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובה לה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא, ומאליה נדחית הבקשה למתן צווים זמניים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו