מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לתיקון פרוטוקול דיון לפי סעיף 68א לחוק בתי המשפט

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בסעיף 68א לחוק בתי המשפט (להלן: "החוק"), נקבע ביחס לאופן רישום פרוטוקול כדלהלן: "(א) בדיון בבית משפט ינוהל פרוטוקול שישקף את כל הנאמר והמתרחב [צ"ל והמתרחש] בדיון והנוגע למשפט, לרבות שאלות והערות בית המשפט, ואולם בקדם משפט, בישיבה מקדמית או בדיון מקדמי אחר רשאי בית המשפט, בהסכמת בעלי הדין, לכלול בפרוטוקול את עקרי הדברים שבדיון; בית המשפט יקבע את דרך רישום הפרוטוקול; בסעיף זה, "דיון מקדמי" – לרבות דיון שאין בו שמיעת ראיות בעל פה או שמיעת טענות בעלי הדין ושנועד לבחון את האפשרות לסיים את ההליך בהסדר מוסכם בין בעלי הדין.
בע"א 33/75, איר טרמו בע"מ ואחרים נ' אתרים בחוף תל-אביב-יפו, ל(1) (547), קבע בית המשפט העליון: "פרוטוקול הדיון בבית-המשפט - חשיבותו רבה לא רק לבית-המשפט בפניו מיתנהל הדיון אלא גם לבית-המשפט שלערעור, כי הרי רק על-פיו תוכל ערכאת העירעור לקבל תמונה נכונה על ההליכים בערכאה הראשונה (ד"ר י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי, מהדורה רביעית, ע' 400). כל עוד לא שוכללו הכלים הטכנולוגיים שבידי ערכאות השיפוט, מן הנמנע הוא כי הרישום ישקף באופן מילולי, כל שהושמע בעת הדיון, אך אם מסתבר לאחר תום הדיון כי הושמטה נקודה שהיא מהותית ובת-חשיבות, הרי ישגה בית-משפט אם ימאן להיענות לתיקון הפרוטוקול, רק מתוך הסברה המוטעית כי אמת-המידה היחידה על-פיה נמדדת חשיבותו של ענין, היא תחושתו ודעתו של בית-המשפט בעת ביצוע הרישום ואין אחריו ולא-כלום. ההוראות הדיוניות בדבר תיקון פרוטוקול אשר בתקנה 190 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשכ"ג-1963 (ובדומה להן בסעיף 125 לחוק סדר הדין הפלילי, תשכ"ה-1965) ייעודן ומטרתן לאפשר לא רק תקונן של פליטות קולמוס או של השמטות שנעשו בהיסח-הדעת, אשר בית-המשפט ראה אותן גם בשעת השמעתן כבעלות חשיבות, אלא רשאי צד להעלות גם בקשה לתיקון הפרוטוקול, אם סבור הוא כי בית-המשפט לא העריך נכונה את חשיבותו של ענין, שרישומו חסר. אין פרושו של דבר שצד רשאי להטריד ולייגע בית-משפט בבקשות לרוב, כדי לשכלל פרוטוקול ולמלא כל השמטה". נוכח האמור לעיל, ונוכח הנסיבות של הבקשות, מן הדין היה לדחות את הבקשות רובן ככולן.
...
ועל כן נדחות בזאת.
לבקשת הנתבעת - בבקשות אלו, בית הדין מצא כי התיקונים המבוקשים אינם נוגעים ואינם רלוונטיים למשפט או שאינם מהותיים כלל או שבחלקם ההקלטה לא הייתה ברורה אולם דומה כי גם הם לא היו רלוונטיים או מהותיים למשפט אלא מדובר בתיקונים טכניים בלבד.
על כן דינן להידחות והן נדחות בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בסעיף 68א לחוק בתי המשפט (להלן: "החוק"), נקבע ביחס לאופן רישום פרוטוקול כדלהלן: "(א) בדיון בבית משפט ינוהל פרוטוקול שישקף את כל הנאמר והמתרחב [צ"ל והמתרחש] בדיון והנוגע למשפט, לרבות שאלות והערות בית המשפט, ואולם בקדם משפט, בישיבה מקדמית או בדיון מקדמי אחר רשאי בית המשפט, בהסכמת בעלי הדין, לכלול בפרוטוקול את עקרי הדברים שבדיון; בית המשפט יקבע את דרך רישום הפרוטוקול; בסעיף זה, "דיון מקדמי" – לרבות דיון שאין בו שמיעת ראיות בעל פה או שמיעת טענות בעלי הדין ושנועד לבחון את האפשרות לסיים את ההליך בהסדר מוסכם בין בעלי הדין.
בע"א 33/75, איר טרמו בע"מ ואחרים נ' אתרים בחוף תל-אביב-יפו, ל(1) (547), קבע בית המשפט העליון: "פרוטוקול הדיון בבית-המשפט - חשיבותו רבה לא רק לבית-המשפט בפניו מיתנהל הדיון אלא גם לבית-המשפט שלערעור, כי הרי רק על-פיו תוכל ערכאת העירעור לקבל תמונה נכונה על ההליכים בערכאה הראשונה (ד"ר י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי, מהדורה רביעית, ע' 400). כל עוד לא שוכללו הכלים הטכנולוגיים שבידי ערכאות השיפוט, מן הנמנע הוא כי הרישום ישקף באופן מילולי, כל שהושמע בעת הדיון, אך אם מסתבר לאחר תום הדיון כי הושמטה נקודה שהיא מהותית ובת-חשיבות, הרי ישגה בית-משפט אם ימאן להיענות לתיקון הפרוטוקול, רק מתוך הסברה המוטעית כי אמת-המידה היחידה על-פיה נמדדת חשיבותו של ענין, היא תחושתו ודעתו של בית-המשפט בעת ביצוע הרישום ואין אחריו ולא-כלום. ההוראות הדיוניות בדבר תיקון פרוטוקול אשר בתקנה 190 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשכ"ג-1963 (ובדומה להן בסעיף 125 לחוק סדר הדין הפלילי, תשכ"ה-1965) ייעודן ומטרתן לאפשר לא רק תקונן של פליטות קולמוס או של השמטות שנעשו בהיסח-הדעת, אשר בית-המשפט ראה אותן גם בשעת השמעתן כבעלות חשיבות, אלא רשאי צד להעלות גם בקשה לתיקון הפרוטוקול, אם סבור הוא כי בית-המשפט לא העריך נכונה את חשיבותו של ענין, שרישומו חסר. אין פרושו של דבר שצד רשאי להטריד ולייגע בית-משפט בבקשות לרוב, כדי לשכלל פרוטוקול ולמלא כל השמטה". נוכח האמור לעיל, ונוכח הנסיבות של הבקשות, מן הדין היה לדחות את מרבית התיקונים בבקשות.
...
התרשמתי כי בבקשה זו אכן יש ניסיון להכתיב לבית הדין את הפרוטוקול, כפ שטוענת הנתבעת, ולא מצאתי כי יש מקום להתייחס להערת התובע בהתחשב בכך שאין לכך גם משמעות מהותית ועל כן יש לדחות את הבקשה.
על כן לא ניתן להעתר לבקשה לתיקון מבלי לשמוע את הדברים בבירור.
לפיכך, אין להעתר לבקשה.
בסעיף 7.7 לבקשתה, מפנה הנתבעת לתיקון מבוקש בעמ' 171 לפרוטוקול במקום "לא נשמעת", אולם לא ברור לאיזה סעיף ספציפי מתייחסת בקשתה ועל כן לא ניתן ליתן החלטה מתאימה, ואין מנוס מדחייתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שם נקבע: "אין ולא הייתה צריכה להיות מחלוקת כי סעיף 68א(א) מטרתו ותכליתו, כי הדברים המהותיים שנאמרים ומתרחשים במהלך הדיון - יתועדו. שיקול הדעת אלה מהדברים שנאמרו יש לתעדם ואלה מהדברים אינם מהותיים ולא רלוואנטיים, מוטלת על בית המשפט ודברים שנאמרו ואינם מהותיים מקומם מחוץ לפרוטוקול. בית משפט העליון בעמדו על חשיבות פרוטוקול הדיון קבע כי: "פרוטוקול של ישיבות בית- משפט בערכאה ראשונה אמור לשקף את עקרי הדברים שארעו לפני בית המשפט- עדויות, טיעונים והתרחשויות... זאת בין היתר, כדי שערכאת העירעור תקבל תמונה נכונה על ההליכים בערכאה ראשונה ועל דרך שזו תוכל למלא את תפקידה כהלכה... דברים שלא נרשמו בפרוטוקול חזקה עליהם שלא נאמרו או שבית המשפט לא מצאם ראויים להרשם באשר לא היה בהם כדי להשפיע על הדיון". (ע"א 579/90 רוזין נ' בן נון, פ"ד מו(3) 747,738) אמנם פס"ד זה ניתן טרם תוקן החוק אך רוח הדברים יפה לעניינינו.
עוד יצויין, כי בית המשפט מקבל את הערת המשיבה כי מתעוררת אי נוחות (בלשון המעטה) ממקרא הבקשה, וזאת לאור הדיוק המפליא באופן תמוה של "הציטוטים" המובאים בה, הנתמכים בתצהירה של גב' קליך שנוכחותה לא תועדה בדיון, אשר מעלים תהיות שמא הדיון הוקלט שלא כדין ע"י המבקשים או מי מטעמם, שאם לא כן, אין הסבר למידת הדיוק המאפיין את הציטוטים שצירופם התבקש, כפי שפורטו לעיל.
...
לאור האמור לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה לתיקון הפרוטוקול.
המבקשים ישלמו למשיבה את הוצאות הבקשה בסך של 2,500 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 6457/20 לפני: כבוד הנשיאה א' חיות המערערת: פלונית נ ג ד המשיב: פלוני ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה בתל אביב-יפו מיום 28.8.2020 בת"ע 22765-05-18 אשר ניתנה על ידי כבוד השופט מ' דהן בשם המערערת: עו"ד אילן קרייטר ][]פסק-דין
יצוין, כי ביום 17.8.2020 הגישה המערערת בקשה להארכת מועד להגשת הבקשה לתיקון הפרוטוקול, וזאת נוכח העובדה שבהתאם להוראת סעיף 68א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 (להלן: החוק), יש להגיש בקשה לתיקון פרוטוקול בתוך עשרה ימים ממועד הדיון.
...
דין הערעור להידחות.
אמנם, קיימים מקרים נדירים שבהם התבטאויות בעלות אופי מובהק ונחרץ מצד בית המשפט עשויות ללמד על "נעילת" דעתו והן מוליכות אל המסקנה כי קיים חשש ממשי למשוא פנים מצדו (השוו: ע"א 3012/19 לשצ'ינסקי נ' שאוויט, פסקה 4 (18.6.2019)), אך המקרה דנן אינו נמנה עם מקרים אלה.
בכך אין כדי להוביל למסקנה שדעתו של המותב "ננעלה" ביחס לשאלות העומדות להכרעה בהליך שבפניו, הנוגעות להתנגדות לקיום צוואת המנוחה.
ולבסוף, טענותיה של המערערת ביחס להחלטה לתיקון הפרוטוקול, אין מקומן בערעור פסלות אלא בהליך ערעורי מתאים ומשכך לא ראיתי להתייחס אליהן במסגרת ערעור זה. מן הטעמים שפורטו, הערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראשית, בהתאם לסעיף 68א (ד) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, "בעל דין רשאי להגיש בקשה לתיקון רישום הפרוטוקול בתוך עשרה ימים מיום שהומצא לו הפרוטוקול". במקרה דנן, הדיון נערך ביום 4.12.2023 והפרוטוקול נחתם והיה ניתן לראותו במערכת נט המשפט למחרת היום, ביום 5.12.2023.
השופט א. צימרמן אני מסכים.
...
משנדחית הבקשה לתיקון הפרוטוקול, נדחית גם הבקשה לביטול ההחלטות שניתנו בימים 22.2.2024 ו- 25.2.2024 על החזר הפיקדון, משום שהיא נוגדת את הסכמתם של עו"ד קרנון ועו"ד שוורץ בדיון.
לפיכך אני סבור שדין בקשותיו של עו"ד קרנון להידחות, וכן אני סבור שיש לחייב את עו"ד קרנון בתשלום הוצאותיהם של רות וישראל אמסטר יחד בבקשה זו בסך 5,000 ₪.
אריאל צימרמן, שופט תוצאה הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו