מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לתיקון לוח הזכויות במקרקעין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים הגישו תחילה את תביעתם בלי לצרף את פקיד ההסדר כנתבע, אך מאחר ורישום הזכויות על שם הנתבעות נעשה כחלק מהליכי ההסדר והואיל ומדובר בבקשה לתיקון לוח זכויות לפי פקודת הסדר זכויות במקרקעין [נוסח חדש], התשכ"ט – 1969 - (להלן: "פקודת ההסדר"), תביעה מכוח סעיף 93 לפקודת ההסדר, התבקשו התובעים בהחלטה מיום 30.9.14 לצרף את פקיד ההסדר כצד להליך ולהגיש כתב תביעה מתוקן.
...
זאת ועוד, גם לו היה בסיס לטענה זו, הרי שדינה להידחות מחמת התיישנותה והעדר עילה, זאת גם בשל השיהוי הרב והבלתי סביר שבהגשת התובענה.
לכן אני דוחה את התביעה כלפי נתבעת 3 - פקיד ההסדר, מחמת התיישנות, העדר עילה והשיהוי הרב בהגשתה ומחייב את התובעים ביחד ולחוד לשלם לנתבעת 3 – פקיד ההסדר, שכר טרחת עו"ד בסך של 10,000 ₪.
יחד עם זאת, והגם שלא הוגש כתב הגנה מטעם הנתבעות 1 ו-2, אני מחליט למחוק את התביעה נגדן על יסוד האמור בסיפא של סעיף 13 לעיל, זאת משום שעל התובעים להגיש בקשות והצהרות מסוימות לעניין עסקת המקרקעין הנטענת לרשויות המוסמכות, כך שאין כל צורך בסעד ההצהרתי המבוקש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

סעיף 81 לפקודת ההסדר קובע: "הרישום של מקרקעין בפנקס החדש יבטל כל זכות הסותרת אותו רישום, אם אין בפקודה זו הוראה אחרת לענין זה". הטענות היחידות בהן יכול אדם לתקוף רישום בהסדר (לאחר עבור תקופת הערעורים לאחר פירסום לוח הזכויות), הן אלה האמורות בסעיפים 93-97 לפקודת ההסדר, היינו - במקרה בו נפלה טעות ברשום ומבקש התיקון מוכיח שיש לו זכות בנכס, או במקרה של מירמה.
...
לפיכך, אני מורה כי פסק הדין שניתן בהעדר הגנה נגד נתבע 16 (נתבע 8ב' בפסק הדין), מבוטל.
התוצאה התביעה נגד שפיק ונסיב, היינו - נגד נתבעים 9 ו- 10 בכתב התביעה המתוקן בשנית, נדחית על הסף מחמת התיישנות.
בשלב זה, אני מורה לרשם המקרקעין, לרשום בפנקסי המקרקעין, הערה לפי סעיף 130 לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969 , לגבי קיומו של תיק זה. בנסיבות העניין לא אעשה צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען שלנוכח הצהרת התובעים בסעיף 10 לבקשה המתוקנת לתיקון לוח הזכויות הסעד המבוקש לגבי המקרקעין שבבעלותם (חלקה 62) אינו נוגע לזכויותיהם ועל כן הודיעו שהם משאירים את ההכרעה בבקשה לשיקול דעת בית המשפט.
...
דיון טרם דיון בטענות המהותיות של הצדדים, אין מנוס מלקבוע שהתקופה בה לא קודם התיק משך 17 שנה פועלת לרעת התובע.
כתוצאה, אני קובע כי התובע לא הצליח לבסס את תביעתו ויתר על כן כי, תביעתו בגלגול הנוכחי היתה נגועה בחוסר מעש כבד.
התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בסעיף 92 לפקודה נימנו הנסיבות שרק בהתקיים איזו מהן יש בידי בית המשפט להאריך מועד אשר נקבע בסעיף 88 לפקודה (להגשת ערעור על החלטתו של פקיד ההסדר), והדעת נותנת, כי לוא ראה המחוקק גם נסיבות שתצדקנה להאריך את המועד שנקבע בסעיף 59, להגשת בקשה לתיקון לוח הזכויות, חזקה שהיה מפרש גם אותן.
כשם שלא היה על פקיד ההסדר לידון בזכויות מי מטוען לזכות בעלות בדירה, בגג או בחלק אחר של הבית, כך אין עליו לידון בזכויות בחלק מהקרקע סביב הבית, וכפי שכבר נאמר לעיל, השלב נכון לבירור זכויות בחלק מחלקה עליה בנוי בית משותף, הוא בשלב רישום הבית המשותף ו/או בקשה לתיקון ההצמדות, ולא בשלב ההסדר.
...
לפיכך אני דוחה את התביעה להקצאה בפטור ממכרז.
התוצאה אני דוחה את התביעה.
התובע ישלם לנתבעים (ביחד ולחוד) הוצאות בסכום של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים עתרו לתיקון לוח הזכויות מכח סעיף 59 לפקודה, המאפשר לכל תובע זכות במקרקעין – גם כזה שלא הגיש תיזכורת תביעה - לפנות לבית המשפט בבקשת תיקון בתוך שלושה חודשים מעת הצגת לוח הזכויות, וע"פ המועדים בהם נקבו הצדדים, הרי שהבקשה הוגשה במועד הקבוע בחוק, ולטעמי תשובת המבקשים כאמור בסעיף 5 לעיל, תומכת במסקנה זו (ראה בענין זה גם בע"א 3701/93 אל הוזייל נ' מדינת ישראל, פורסם בנבו).
...
המבקשים השיבו כי לאור הגשת הבקשה לתיקון לוח הזכויות נרשמה הערה "הנכס הוקפא מנהלית", והוסיפו: "בנסיבות הענין, גם לאחר העתק לוח הזכויות לפנקס המקרקעין, ושעה שמוגשת בקשתה לתיקון לו ....וככל שקיימת אותה הערה בדבר הקפאה מינהלית על הנכס – עדין הבקשה לתיקון לוח הזכויות רלוונטית" (סעיף4 לתשובה).
התובעים עתרו לתיקון לוח הזכויות מכח סעיף 59 לפקודה, המאפשר לכל תובע זכות במקרקעין – גם כזה שלא הגיש תזכורת תביעה - לפנות לבית המשפט בבקשת תיקון בתוך שלושה חודשים מעת הצגת לוח הזכויות, וע"פ המועדים בהם נקבו הצדדים, הרי שהבקשה הוגשה במועד הקבוע בחוק, ולטעמי תשובת המבקשים כאמור בסעיף 5 לעיל, תומכת במסקנה זו (ראה בענין זה גם בע"א 3701/93 אל הוזייל נ' מדינת ישראל, פורסם בנבו).
בנסיבות אלו סילוק בקשתם של התובעים על הסף ללא בירור ממשי, עלול לפגוע בהם באופן בלתי מידתי, גם אם בסופו של דבר בקשתם יכולה להדחות.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה לסילוק על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו