מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לתיקון כתב תביעה להוספת סעד חלופי של מקרקעין

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רמ"י הגישה נגד המבקשים תביעה כספית לתשלום דמי היתר בשיעור 31% + מע"מ מערך קרקע של תוספת בנייה החורגת מקיבולת הבניה בנכס הידוע כחלקה 173 בגוש 6124 (להלן: "הנכס").
עוד בכתב התשובה (סעיף 25) הבהירה רמ"י כי בכוונתה להגיש בקשה לתיקון כתב תביעה בדרך של הוספת סעד חליפי של דמי שימוש ראויים.
...
ביהמ"ש נטה להיעתר לבקשות אלו בנדיבות, על מנת שההכרעה השיפוטית תעשה בשאלות שהן באמת שנויות במחלוקת בין בעלי הדין.
לפיכך, לא מצאתי לנכון להתערב בשיקול דעת הערכאה המבררת ודין הערעור להידחות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בהמשך ההליך, ביקשה התובעת לתקן את כתב התביעה ולהוסיף סעד חלופי ובו עתרה מבית המשפט לקבוע את מועד מסירת החזקה במגרשים.
"אכן לא היתה היתייחסות למועד מסירת החזקה במקרקעין, שהנם כאמור מקרקעין ביעוד חקלאי. היתייחסות כאמור היתה רק בהסכם מיום 1.3.2018 בו צויין למעשה (בסעיף 8) כי החזקה ניתנת לקונה עם החתימה על ההסכם, שבמסגרתו גם תשולם יתרת התמורה החוזית. מצב דברים זה גם סביר, ונוהג ברגיל בין צדדים להסכם מכר מקרקעין, כי החזקה במקרקעין עוברת עם תשלום מלוא התמורה החוזית. לכן פרט זה ניתן היה להשלמה על פי הנהוג והמקובל בתחום הסכמי המכירה של מקרקעין". (ההדגשה של הח"מ).
...
שוכנעתי כי, בנסיבות העניין הייתה הצדקה לפיצול הדיון, כך שתחילה תוכרע המחלוקת המקדמית ,בנוגע למועד מסירת החזקה, ואני סבורה כי אין לחסום את דרכה של התובעת לתבוע בגין סעדים אחרים המגיעים לה עם התגבשותם, לאחר שהוכרעה המחלוקת המקדמית.
לסיום, אני קובעת שמועד מסירת החזקה במגרשים הוא ביום 24/9/17.
התביעה הכספית בסך של 75,000 ₪ - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 23.01.2022, השיב התובע להתנגדות הנתבעת לבקשה לתיקון כתב התביעה וצרף את כתב התביעה המתוקן שברצונו להגיש בו כימת את כל הסעדים הכספיים וכן הוסיף סעד חלופי – פיצוי ממוני ופצוי שאינו ממוני על הפסדים ועוגמת נפש שנגרמו לו בשל שלא הוכר כעובד בדרג מינהלי בתקופת עבודתו.
סע' 6 לחוק ההתיישנות קובע כי – "תקופת ההתיישנות מתחילה ביום שבו נולדה עילת התובענה." סע' 5 קובע כי תביעה שאינה במקרקעין מתיישנת תוך 7 שנים.
...
לגבי העילה החלופית שהתווספה בכתב התביעה המתוקן, אנו סבורים שהיא התיישנה.
התוצאה היא כי אין מקום להתיר הגשת כתב תביעה מתוקן משהעילה שהתווספה אף היא התיישנה.
אשר על כן, אנו מקבלים את הבקשה לסילוק התביעה על הסף, בשל התיישנות עילת התביעה, ודוחים את הבקשה לתיקון כתב תביעה כיוון והעילה החדשה שמבקש התובע להוסיף אף היא התיישנה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי המבקשת, מדינת ישראל, הגישה ביום 28.10.2018 תביעה נגד המשיבה 1, ג'וסלין אבישר (להלן: אבישר), ונגד המשיב 2, סטיב שגיא, אחיה של המשיבה 1 (להלן: שגיא), בגדרה התבקש סעד לתשלום דמי שימוש ראויים ולהשבת רווחים, שהופקו שלא כדין בגין שימושים חורגים במקרקעין.
בית המשפט המחוזי התבקש לתקן את כתב התביעה כך שיתווספו לו סעד חלופי של דמי שימוש ראויים לפי שומה, בתוספת הפרישי הצמדה וריבית; וכן תוספת של הפרישי הצמדה וריבית לסכום שהתבקש בכתב התביעה המקורי החל מחודש אוקטובר 2011 ועד למועד הגשת כתב התביעה המתוקן (בכתב התביעה המקורי סעד זה התבקש ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל).
...
עם זאת, סבורני, כי בקשה לתיקון נועדה, בין היתר, גם למצבים שבהם מחמת טעות בתום לב נשמט סעד מכתב התביעה או משום שהתברר תוך כדי ניהול ההליך שסעד מסוים לא התבקש, בשל טעות אסטרטגית או טעות משפטית.
שנית, מקובלת עלי הנחת היסוד של המשיבים, כי הליך הגישור צריך להתנהל בצורה גלויה, כנה, פתוחה וללא מורא וכי אין לתת יד למצב שבו אחד הצדדים ישתמש במידע שגילה בהליך הגישור לטובת ההליך האדברסרי.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הצדדים פעלו במשותף למציאת פיתרונות, ולפצוי התובע על ידי הקצאת קרקע חלופית, ומשלא נמצא פיתרון, ניתנת החלטה זו. אין מחלוקת באשר לעיקרי העובדות כמפורט להלן: אין מחלוקת כי התובע היה בעליה של קרקע שהופקעה לצורך סלילת כביש חוצה ישראל.
בפתח כתב התביעה שהגיש התובע הובהרה מהות התביעה: "קבלת מקרקעין חליפיים/ קבלת פיצוי כספי על חשבון המקרקעין שהופקעו.../ קבלת פיצוי חוזי בגין אי עיבוד המקרקעין...". הסעד המבוקש מתואר כ"סעד של קבלת מקרקעין חליפיים/ סעד כספי בסך כולל של 8,431,160 ש"ח".
בתגובתו מיום 2.11.22 בעיניין הסמכות הודיע ב"כ התובע כי הוא מותיר לשיקול דעת בית המשפט את ההכרעה אם בסמכותו לידון בכלל סעדי התביעה, או שמא על התובע להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה ולפיצול סעדים.
נתבעת 1 טענה בתגובתה בעיניין הסמכות העניינית מיום 10.1.24 כי מאחר שהסעד העקרי לפצוי בקרקע חלופית אינו רלוואנטי, ויתר הסעדים שהתבקשו עניינם מתן פיצוי כספי, הרי שהתביעה אינה בסמכותו של בית המשפט והיא מסורה לועדת הפיצויים, בהתאם לסעיף 8(א) לחוק.
נתבעת 1 הפניתה גם לדברי ההסבר להצעת חוק כביש ארצי, והוסיפה כי הדיון בועדת הפיצויים צפוי להיות יעיל ומהיר יותר מהדיון בבית המשפט.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני סבורה שהסמכות לדון בתביעה אינה מסורה לבית משפט זה. אנמק את החלטתי תוך התייחסות לטענות השונות שהעלה התובע בתגובתו הנ"ל מיום 2.11.22: תיארתי לעיל את ההליכים שהתקיימו בפני וועדות הפיצויים.
עם זאת, כאמור, עצם זכותו של התובע לפיצויים לא היתה שנויה במחלוקת ולא נטען כי ועדת הפיצויים אינה מוסמכת לדון בה. התובע טען כי החלטת ועדת הפיצויים האחרונה למחוק את התביעה עולה לכדי הוראה על העברת הדיון לבית משפט אחר מחמת העדר סמכות עניינית, ובהתאם לסעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט חל הכלל של "לא יעבירנו עוד". אינני מקבלת טענה זו: מהלך הדברים מראה כי בדיון ביום 21.11.19 בית המשפט הביע את עמדתו והציע לב"כ התובע למחוק את התביעה.
לנוכח כל האמור אני מורה על מחיקת התביעה על הסף, כאשר לתובע שמורה הזכות להגיש את תביעתו לוועדת הפיצויים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו