אשר לבקשה להארכת המועד לתיקון פסק הדין, המסגרת הנורמאטיבית לתיקון טעות בפסק דין מצויה בסעיף 81(א) לחוק שזו לשונו: "מצא בית משפט כי נפלה טעות בפסק דין או בהחלטה אחרת שנתן, רשאי הוא, תוך עשרים ואחד ימים מיום נתינתם, לתקנם בהחלטה מנומקת, ורשאי הוא לשמוע טענות בעלי הדין לענין זה; לענין זה, "טעות" - טעות לשון, טעות בחישוב, פליטת קולמוס, השמטה מקרית, הוספת דבר באקראי וכיוצא באלה" (ההדגשה אינה במקור - א.ט).
...
ביום 21.12.2020 נעתרתי לבקשת הנתבעת והוריתי על עיכוב ביצוע פסק הדין באופן חלקי, כך שהנתבעת תשלם לתובעים סך 274,000 ₪ לאלתר ואילו היתרה תעוכב עד להכרעה בערעור אותו מתכוונת הנתבעת להגיש לבית המשפט העליון.
נוכח הגישה לפיה יש להקל על המבקש תיקון פסק-דין בטיבו של ה"טעם המיוחד", הנדרש להארכת המועד, אני סבור כי התקיים בענייננו אותו טעם מיוחד שיצדיק את הארכת המועד, כמבוקש, וכך אני מורה.
לגופה של הבקשה, וכפי שצוין לעיל, הרי שנוכח הטעות הגלויה שנפלה בפסק הדין והעובדה כי לא נשמעה מפי התובעים כל טענה עניינית שיש בה כדי להצדיק את הותרת פסק הדין על כנו, דין הבקשה להתקבל.
לפיכך, אני מורה על תיקון פסק הדין באופן שתחת הפסקה השניה בסעיף 55 לפסק הדין תבוא הפסקה הבאה:
"לצד זאת, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים תוך 30 ימים, באמצעות באי כוחם, בגין הפקעת החלקה 3, פיצוי בסך 315,627 ₪ בצירוף ריבית והפרשי הצמדה כחוק החל ממועד עריכת חוות דעתו של המומחה, 11.11.2019, ועד התשלום המלא בפועל. כמו כן תשלם הנתבעת לתובעים, תוך פרק הזמן האמור, הוצאות משפט בסך 10,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 55,300 ₪ (כולל מע"מ), שאם לא כן יישאו סכומים אלה ריבית והפרשי הצמדה כחוק החל ממועד פסק דין זה ועד התשלום המלא בפועל".
בנוסף, אני מורה על תיקון החלטתי מיום 21.12.2020 באופן שהסכום שאינו שנוי במחלוקת, אותו תעביר הנתבעת לתובעים ללא דיחוי יעמוד על סך 74,813 ₪ בתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד ובסך כולל של 95,000 ₪.