התובע העמיד את תביעתו על סכום של 128,655 ₪ (27,000 ₪ בגין עלות התיקון בו הוא נשא; 64,105 ₪ בגין עלות החלפת תיבת ההילוכים; 17,550 ₪ בגין החזר הוצאות השכרת רכב; 10,000 ₪ בגין טירחה ואובדן זמן עבודה; 7,500 ₪ בגין עגמת נפש; ו-2,500 ₪ בגין עלות חוות הדעת השמאי שצרף לכתב התביעה).
העתרות לבקשה בשלב זה, ללא ספק תאריך במידה מסוימת את ההיתדיינות במסגרת ההליך, בין היתר, נוכח העיכוב שייגרם בשל הצורך של הנתבעת הנוספת להגיש כתב הגנה מטעמה (וכן בשל הגשת כתב הגנה מתוקן מטעם הנתבעת), ובשל העיכוב שייגרם בשל כך בהכנת חוות דעתוֹ של המומחה מטעם בית המשפט.
...
לפיכך, אני דוחה את הטענה, לפיה מדובר בטענה ש"הוחבאה" על-ידי הנתבעת או שהועלתה רק לאחרונה.
עם זאת, צירוף חברת JGAS אינו שולל מן הנתבעת טענה כלשהי העומדת לה.
באיזון בין כלל השיקולים שנמנו, סבורני כי יש להיעתר לבקשה, אולם בכפוף לתשלום הוצאות לנתבעת, וזאת בשים לב לכך שהעובדות העומדות בבסיס הבקשה היו ידועות לתובע בשלב מוקדם יותר (ואף בטרם הגשת התביעה), בשים לב לעיכוב בבירור ההליך שיגרום התיקון המבוקש וכן נוכח העבודה הנוספת שיהא עליה להשקיע בהכנת כתב הגנה מתוקן והשלמת ראיותיה, ככל ותרצה לעשות כן. בעניין זה אני מפנה לדבריו של כב' השופט נ' סולברג ברע"א 7466/17 אסיסקוביץ נ' מועצה אזורית הר חברון, פִסקה 9 (20.12.2017):
"אכן, תיקון כתב התביעה יביא לעיכוב נוסף בהליך, ויחייב את תיקונם של כתבי ההגנה – אך על כל 'פשעים' יכסה התשלום הכספי, על ההוצאות היתרות שגרמו המבקשים, ועל הסירבול שנגרם בעטיים."
ד – סיכום
אשר על כן, אני מקבלת את הבקשה לתיקון כתב התביעה על דרך הוספת חברת ג'יי. גז בע"מ (JGAS) כנתבעת נוספת.
לאחר שימלא התובע אחר התנאים שנמנו, ימציא התובע את כתב התביעה המתוקן לחברת JGAS (בצירוף החלטתי זו).