טענות נוספות שהעלו המבקשים היו כי ניסיון למנוע דיון עינייני ומהותי בשאלה העולה מההודעה לצד השלישי ומהמחלוקת בין הצדדים, סותרת את עקרון סופיות הדיון; לטענתם, הפטריארכיה (הצד השלישי) לא סתרה את הפרשנות של המבקשים להסכמים; המשיבה אינה יכולה לפרש את הסכם החכירה כרצונה ואף אינה יכולה לנקוט הליכים משפטיים הנוגדים את הוראותיו ואף עולים כדי הפרה יסודית של ההסכם; גם לאחר חילופי בעלי הדין (כניסת המשיבה בנעלי הפטריארכיה), לא ביקשה המשיבה לתקן או לשנות את כתב ההגנה להודעה לצד שלישי.
כידוע, הלכה היא כי אין בהגשת בקשה לעיון חוזר כדי לשנות מהמועד להגשת ערעור או בקשת רשות ערעור, וכי מועד הגשתו בכל מקרה יימנה ממועד מתן ההחלטה המקורית (ראו בין השאר: רע"א 8766/16 אבו ג'אנם נ' נכסי רמלה 3 בע"מ (5.1.2017), כבוד השופט י' דנציגר, פסקה 8 (להלן – עניין אבו ג'אנם); רע"א 1743/17 סובול נ' חברת בטוח "דקלה" – שנהב (11.6.2017), כבוד השופט א' רובינשטיין, פסקה ח'; בש"א 2219/09 וורמן נ' נחמה (11.3.2009) כבוד השופט א' גרוניס, פסקה 2; רע"א 6465/18 מימון נ' הומינר (20.1.2019), כבוד השופטת י' וילנר, פסקה 12).
...
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, בתיק בית המשפט קמא, בהליכים קשורים נוספים כפי שיפורטו בהמשך הדברים ובהחלטות שבעניינן הוגשה הבקשה, הגעתי לכלל מסקנה כי בקשת רשות הערעור נעדרת סיכוי להתקבל.
משמעותן של אותן קביעות הן כי במסגרת ההליך בבית המשפט קמא נדרש בירור של המחלוקות בעניין זכות הדיירות המוגנת של המבקשים, אולם אין פירוש הדבר כי יש להיעתר לכלל בקשותיהם של המבקשים, לרבות בעניין זימון עדים.
מכל מקום וכאמור, לערכאה הדיונית מסור שיקול דעת לקבוע כי אין להיעתר לבקשה לזימון עד זה או אחר, אם נמצא כי עדותו אינה דרושה לשם הכרעה במחלוקות הטעונות הכרעה, כי אין בה כדי לתרום לאותן מחלוקות (ראו למשל: עניין לומדעת, פסקה 8), או כי העדות נוגעת לנושא שלגביו חל הכלל בדבר מעשה בית-דין, השתק או כל כיוצא בזה.
אף לא נמצא כי דחיית בקשתם לזימון עדים תשפיע באופן ממשי על זכויותיהם או שעלול להיגרם להם נזק של ממש, באופן המצדיק מתן רשות ערעור בשלב זה.
מכל הטעמים האמורים, בקשת רשות הערעור נדחית הן על הסף, מחמת האיחור בהגשתה, הן לגופה מהטעמים שהובאו לעיל.