כך למשל, פעלה האם לשינוי שם משפחתם של הילדים; הגישה בקשה למינוי תומך החלטות לבן י' מבלי לצרף את האב כמשיב; עירבה את הבן י' בתביעה, ודאגה לאסוף ראיות באמצעותו במהלך השנים, באופן מחושב ומתוכנן.
וכך נקבע ב-ע"מ 1034/01 פלוני נ' אלמוני (17.1.2002):
"... הזכות של ילדים לקשר עם שני ההורים הנה זכות בסיסית של קטינים המודגשת גם באמנה בדבר זכויות הילד 1989 (כתבי אמנה 1038 כרך 31 עמ' 221 בסעיפים 7, 9(2), 10(2) ו-18). ואוסיף על כך, כי במקביל לזכות זו של ילדים, מוטלת אחריות על ההורים לקיומו של קשר זה עם ההורה האחר, שכן אי קיום הקשר לא רק שפוגעת היא בזכותו של הקטין שפוגעת היא בעיקרון טובת הילד, שהוא העקרון השולט בכל החלטה הקשורה בקטינים".
בשל כך, ברור מדוע מניעת קשר בין הורה לבין ילדו, בהעדר צידוק ממשי, אשר מובילה לניתוקו ולהתנכרות מצידו להורה האחר, היא תופעה פסולה אשר זכתה לכינוי "תיסמונת הניכור ההורי". וכך נקבע ב-רע"א 3009/02 פלונית נ' פלוני, נו(4) 872 (20.6.2002):
"את המונח תיסמונת ניכור הורי (Parental Alienation Syndrome) טבע לראשונה הפסיכיאטר האמריקני פרופ' ריצ'רד גרדנר לפני כחמש-עשרה שנים. הוא היה הראשון שהתייחס בצורה שיטתית לתופעות שונות שנתגלו אצל ילדים הקשורות לסכסוכים בין הורים, בייחוד לגבי המשמורת. פרופ' גרדנר הגדיר את הסנדרום כהפרעה, אשר הביטוי העקרי שלה נמצא בגינוי או בהתנכרות מצידו של ילד כלפי אחד מהוריו, כאשר אין כל צידוק לכך...
עוד הגיש האב מכתב מד"ר טל קרויטוקו, שבו נכתב כי האב נכח במרפאה "בחודשים מרץ עד מאי 2020, לטפול בטראומה בשיטת EMDR עקב הנתוק מילדיו" (נספח ד' לתצהירו).
...
בנסיבות אלה ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים כמפורט לעיל, מהות ההליך והיקפו, היקפם של כתבי בי-דין והבקשות בתיק, התנהלות הצדדים לאורך ניהול ההליך, נחה דעתי כי הסכום הסביר והמידתי שיש לפסוק בנסיבות העניין כשכר טרחה כולל, והוצאות עבור הנתבעת הוא בסך כולל של 30,000 ₪ (להלן- "ההוצאות").
התוצאה
התביעה הנזיקית בגין הטענה לניכור הורי נדחית.
התובע ישלם את ההוצאות לנתבעת בתוך 30 ימים.