מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לשינוי סיווג נכס לצורך חיוב בארנונה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פרשנות זו מתבקשת בשל שלושה נימוקים: לשון צו הארנונה מתייחסת לאיזור רחוב החרושת כאיזור "תעשייה זעירה"; לשון צו הארנונה המקורי משנת 1985 (טרם השינוי) שכלל תחת כותרת הסווג את המילים "תעשייה זעירא"; מדרגות התעריף המופחת תחת סיווג זה (לנכסים מעל 2,000 מ"ר), אשר מציגות פראקטיקה מקובלת של חיוב רגרסיבי ביחס לנכסי תעשייה.
כמו כן, טעתה הועדה בקביעתה כי סיווג 305 חל על הקניון, וזאת מבלי שהסוגיה נדונה לעומק, ומבלי שניתנה לחברה ההזדמנות להגיש את סיכומיה לעניין זה. עתה, מבקשת חברת קנית את התערבותו של בית המשפט, על מנת שיבטל את החלטת הועדה וכדי שיקבע כי הסווג המתאים ביותר לקניון הוא סיווג איזור א' סוג ב'-ג'-ד'.
אין חולק כי לפי דינים אלו סיווג הנכס לצורך חיוב ארנונה חייב לענות על המבחנים שהוצגו בסעיף 8 לחוק ההסדרים; קביעת הארנונה תהיה בהתאם לסוג הנכס, לשימושו ולמקומו.
...
אולם, הראיות שהציגה חברת קנית בפניי אינן מביאות אותי לכדי מסקנה זו, ואין בידי לקבל את שיטת החישוב על-פיה פעלה.
בחינה יסודית של תעריפי הארנונה למ"ר לפי כל אחד מהסיווגים מביאה לכדי מסקנה שהפער עליו הצביעה חברת קנית הינו מנופח, ובחלק מהמקרים, בעל עסק המסווג לפי סיווג 305 אף נהנה משומת ארנונה שנתית מופחתת.
לסיכום: חברת קנית לא הצליחה להרים את הנטל להוכיח כי נפל פגם בהתנהלות ועדת הערר או בהחלטתה לגופו של עניין, ועל כן אינני רואה מקום להתערב בקביעותיה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הטלת עיקול שלא כדין מהוה פירסום לשון הרע, כהגדרתו בחוק, ומקימה לו זכות לפצוי סטאטוטורי, ללא הוכחת נזק, בסך של 75,000 ש"ח. עיקר טענות הערייה: התובע לא צירף לתביעתו את בקשתו לשינוי סיווג הנכס ולקבלת שישה חודשי פטור מתשלום ארנונה, אותה הגיש לטענתו בחודש נובמבר 2017, שכן בקשה שכזו לא הוגשה ואינה נימצאת אצלה.
בפירוט הבקשה צוין: "הנכס עבר שינוי למגורים. נא להפיק שומת מגורים". ביום 25.5.17 שלחה הערייה לתובע התראה בגין חיובי הארנונה לשנת 2017 בסך 12,623 ש"ח. לא ניתן להבין מהתראה זו בגין אלו חודשים מדובר ומה סכום החיוב החודשי - האם בקשתו של התובע שהוגשה כחודש לפני כן, נתקבלה אם לאו ומה עלה בגורל בקשתו למתן פטור לחודשים ינואר ופברואר.
...
סיכומו של דבר - לאור האמור לעיל, מצאתי לקבוע כי העיקול שהטילה העירייה על חשבון הבנק של התובע נעשה שלא כדין.
לאחר ששקלתי כל אלו, אני סבור כי נסיבותיו של מקרה זה מצדיקות פיצוי ברף הנמוך.
לפיכך מצאתי לקבוע כי התובע זכאי לפיצוי בסך של 4,000 ש"ח. סוף דבר: התביעה מתקבלת באופן חלקי ביותר.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בין המערערת לעירייה נתגלעו מחלוקות לעניין סווגם של הנכסים לצורך החיוב בארנונה בשנת 2020.
לאחר שהשגותיה נדחו, הגישה המערערת ערר לועדת הערר לעינייני ארנונה שליד עריית קריית ים (נספח 3 לערעור); או אז החליטה הערייה לשנות את סיווג הנכסים, ובחודש יולי 2020 שלחה למערערת דרישות תשלום מתוקנות בהן צוין כי מיום 19/7/2020 יחויבו הנכסים על פי סיווג של "בית חולים פרטי" (דרישות התשלום המתוקנות צורפו כנספח 1 לתשובת הערייה).
בהחלטה נוספת שניתנה ביום 7/7/2021 החליטה הועדה, בנגוד לבקשת בעלי הדין שבקשו להמתין עד להכרעה בעירעור המנהלי, להחיל את אותה הכרעה גם על עררים שהוגשו לשנת 2021 וקבעה כי גם בשנת 2021 יסווגו הנכסים כבתי חולים פרטיים.
...
די בכך כדי להצדיק את המסקנה כי יש לאמץ פירוש המקל עם הנישומים.
סוף דבר לאור כל האמור, אני מקבל את הערעור באופן חלקי, מבטל את החלטת ועדת הערר ומורה כי המערערת תשלם ארנונה עירונית על פי הסיווג השיורי, עסקים אחרים.
מאחר שהחלטת ועדת הערר מיום 7/7/2021 בעניין העררים לשנת 2021 ניתנה ללא כל דיון, וללא בירור של העובדות הרלבנטיות, ובניגוד לעמדת באי כוח הצדדים, ברי שדינה להתבטל וכך אני מורה.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

הבקשה שבפני נסבה על מחלוקת בין המבקשים, שהם בעלים של מספר נכסים המצויים במבנה תעשייתי בעיר בת-ים (להלן: הנכסים), לבין מנהל הארנונה בערייה, הוא המשיב, בכל הנוגע לסיווג של אותם נכסים לצרכי חיוב בארנונה.
הנכסים סווגו על-ידי המשיב לצרכי ארנונה בקטגוריה של "משרדים ועסקים" לפי סעיף 4.1 לצוו הארנונה של עריית בת-ים בשנים הרלוואנטיות (להלן: צו הארנונה), בעוד שהמבקשים סבורים כי יש מקום לשנות את סווגם ל"בית מלון" לפי צו הארנונה.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה מצאתי כי דינה להידחות, אף מבלי להידרש לתשובה.
על כן, בהתאם לתקנה 407א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 – והחלתה בהליך דנן מכוח תקנה 34 לתקנות בתי משפט לעניינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א-2000 – אני דוחה את הבקשה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשנים נשוא התביעה סווג הנכס על ידי הרשות המקומית לצורך חיוב בארנונה בסווג "מגורים". בעקבות השגה שהגישה התובעת בשנת 2016, קבעה ועדת הערר שיש לקבל את עמדת התובעת לשינוי סיווג הנכס לצרכי ארנונה, כך שהנכס יסווג "מוסך חניה בבית דירות" וכך גם יהיה פטור ממיסי ארנונה.
התובעת עתרה לחיוב הנתבעת בהשבת כספים ששילמה כמסי ארנונה בשנים 2012 – 2015, כיוון שהתובעת צברה חוב גדול בגין אי תשלום מסי ארנונה עוד מאז 2004, חוב אותו פרעה רק לאחר 2012, הרי בעתירה זו היא למעשה מבקשת לשנות בדיעבד את סיווג הנכס בשנים 2004 – 2015.
...
שוכנענו שלא נגרם עיוות דין, ולכן לא ראינו מקום לתת למערערת רשות להעלות טענות בדבר סיווג במסגרת עתירה מינהלית (ראו: ע"א 4452/00 ט.ט טכנולוגיה מתקדמת בע"מ נ' עיריית טירת הכרמל, פ"ד נו (2) 773, 780 (2002)).
הערעור נדחה.
לפיכך, אני דוחה את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו