מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לשינוי מועד לידה לפי חוק קביעת גיל

בהליך ת"ג (ת"ג) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עניינו של ההליך שבכותרת תביעה על פי חוק קביעת גיל תשכ"ד- המבקש רשום במשרד הפנים כמי שנולד ביום 13.01.1955 ועותר לשינוי רישום זה, כך שיקבע כי תאריך לידתו הוא 13.1.1960 , דהיינו : צעיר ב 5- שנים מגילו הרשום.
( משפחתו עזבה את השבט (עמ' 9 שורות 29 ו 31- : העד אינו יודע את התאריך המדויק שבו נולד המבקש והעיד בעמ' 10 שורה "בזמנו אף אחד לא ידע תאריכים, רק שנה לא יותר". חרף האמור בתצהירו, העד אף לא ידע לומר בן כמה היה המבקש במועד חתונת העד: 8 ? " ש. יכול להיות שבמועד החתונה שלך הוא היה בן
...
אומנם לא התברר עד תום מאלו מניעים הוגשה בקשת המבקש, אך לאור גילו, ברי כי אם בית המשפט היה נעתר לבקשתו ומורה על תיקון הגיל כמבוקש, הדבר היה מביא לדחיית גיל הפרישה ומזכה את המבקש בתשלומים נוספים.
לסיכום, המבקש לא עמד בנטל המוטל עליו בשני הפרמטרים.
מכל המקובץ, התביעה נדחית.

בהליך ת"ג (ת"ג) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת המבקש לתיקון גיל לפי חוק קביעת גיל, התשכ"ד 1963- , כך ששנת לידתו, הוסף על ידי 3 ,XX , המופיעה במירשם מיום עלייתו כ 1952- , תתוקן ל 1954- .
((1960) סולטנה נ' היועץ המשפטי לממשלה, פד"י יד 2177 , בעמ' בנוסף מקובל לפסוק כי כאשר לתובע אינטרס כספי כלשהוא בשינוי גילו, ואנטרס זה הוא 24 שעומד ביסוד בקשתו, נטל ההוכחה המוטל עליו הנו נטל מוגבר (תמ"ש (ת"א) 75250/98 מולוקנדוב בוריס נ' פמ"מ, לא פורסם, מאוזכר בפסיקה שפורסמה בנבו כדוגמת תמ"ש (קרית שמונה) 64010-12-14 , פלונית נ' היועמ"ש, 31.3.2016 , ת"ג (נצרת) פלוני נ' .
(ראה ע"א 437/60 זונטג נ' היועץ המשפטי לממשלה, פד"י טו 374 , בעמ' העובדה שמסמך זה נמצא בחזקת המשיב מס' 2 ולא בחזקת המבקש ומועד עריכתו, עם תחילת עבודת המבקש בבנק וטרם שצפה את הבעיה אליה יקלע כיום ואת התביעה, מחזקת את אמינות המסמך ואת טענות המבקש בעיניין שנות לימודיו, גיוסו וגילו האמתי.
...
סבורני כי בשילובם של השניים, קרי עדותם המהימנה של אנשים חיים- אמו מולידתו וחברו מילדות ובן כיתתו ובהצגת תעודות בית הספר יש כדי להצביע כי התובע הינו יליד .
( התקשורת בקשר עם הליך פרישת העובד (פרוטוקול, עמ' 13 , שורות 12-22 אני קובעת כי השיהוי לא הכביד על המשיבים אלא דווקא על המבקש, שהוריו ואחיו הבוגרים ממנו הלכו לבית עולמם, וחלק מהעדים בגרו ולא התייצבו לדיון.
אני מקבלת את התביעה וקובעת כי שנת הלידה של המבקש הינה 1954 ולא 1952 , ועל כן 18 .XX/XX/54 תאריך הלידה שלו במרשם יתוקן ויהיה מעתה המשיבים ישלמו למבקש הוצאות משפט, בהתחשב בהתנהלות ההליך בסך 3,000 ₪ לשני המשיבים יחד בחלקים שווים.

בהליך ת"ג שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לתיקון גיל, על פי חוק לקביעת גיל התשכ"ד – 1963, במסגרתה עותר המבקש להורות על תיקון גילו הרשום במירשם האוכלוסין באופן שבמקום התאריך הרשום : "00.00.1949" יירשם התאריך "21.04.1953". משמעות קבלת התביעה הנה, כי גילו של התובע יתוקן מגיל 73 לגיל 69.
לטענת המבקש בסיכומיו ניתוח של מכלול הראיות והעדויות שהובאו בפני בית המשפט, מוכיח כי הרישום בתעודת הזהות של המבקש אינו נכון וכי תאריך לידתו 21.4.53, כי יש לקבל את התביעה על אף היעדרה של תעודה המעידה על תאריך הלידה המדויק תוך שבית המשפט ראשי לסטות מדיני הראיות לשם גילוי האמת בהתאם לס' 4 לחוק קביעת גיל.
נלמד כי המבקש ידע כל השנים שיש טעות בגילו אך לא פעל בכל דרך לשנות מכך ואף שב והצהיר בפניי הרשויות כי שנת לידתו 1949.
בהנתן האמור ושעה שלא צלח בידי המבקש להוכיח שנת לידתו הרי שלא ניתן להסיק כל ממצא עובדתי ביחס ליום ולחודש הלידה אותו ביקש לבסס על יסוד מועד הילולת מאיר בעל הנס בשנה זו. (ר' נספח ב' לבקשה).
...
לטענת המבקש בסיכומיו ניתוח של מכלול הראיות והעדויות שהובאו בפני בית המשפט, מוכיח כי הרישום בתעודת הזהות של המבקש אינו נכון וכי תאריך לידתו 21.4.53, כי יש לקבל את התביעה על אף העדרה של תעודה המעידה על תאריך הלידה המדויק תוך שבית המשפט ראשי לסטות מדיני הראיות לשם גילוי האמת בהתאם לס' 4 לחוק קביעת גיל.
לאחר שעיינתי בבקשה על צרופותיה, עמדת ב"כ היועמ"ש לרבות טיעוני הצדדים בסיכומיהם ולאחר ששמעתי את המבקש ועדיו, באתי לכל מסקנה כי דין התובענה להידחות.
סוף דבר , דין התובענה להידחות וכך אני מורה.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

סעיף 19ד מורה כי לא יתוקן רישום במירשם אלא "לבקשת התושב שהרישום מתייחס אליו ועל פי תעודה ציבורית המעידה שהרישום לא היה נכון". הנתבע מוסיף שיתנגד אף למתן כל סעד הצהרתי שיהיה בו להביא לשינוי המירשם.
מועד לידתו של אדם הוא רכיב הנקוב במירשם (ר' סעיף 2(א)(3) לחוק מירשם האוכלוסין).
הדין מכיר בהליכים שונים לפי החוק לקביעת גיל, למתן סעד הצהרתי ושלא לצורך שינוי המירשם.
...
גם במסמך זה נקובים הוריו של האב המנוח, ה"ה "K'", "A'" ו - "P'". לאחר עיון במסמכים האמורים, נחה דעתי כי מדובר במסמכים אותנטיים, ונקובים בהם פרטיו האותנטיים של האב המנוח.
סוף דבר על בסיס כל הנקוב לעיל, אני קובעת כדלקמן: אני מקבלת את התביעה, ומוצהר בזה כי שמה של אמו של המנוח, מר גדעון קינן ז"ל, שנשא בחייו ת"ז מספר [.

בהליך ת"ג (ת"ג) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להורות על שינוי מועד לידתה של המבקשת, המוגשת לפי חוק קביעת גיל, התשכ"ד-1973 (להלן: "החוק").
...
שוכנעתי מדברי המבקשת כי אי רישום גילה המדויק, אלא טווח גילאים, יש בו כדי לגרום לקשיים רבים ולמפח נפש, עד כדי פגיעה בזכות היסוד לחופש התנועה.
יחד עם זאת, שוכנעתי כי רישום גילה של המבקשת, כפי שקיים היום, אינו יכול עוד לעמוד.
סבורני כי יש מקום לעשות שימוש בסעיף זה אף במצב בו רישום הגיל הקיים עשוי לפגוע בניהול חייו של המבקש לשנות את גילו.
בסיכום הדברים, מצאתי להעתר לבקשה ולקבוע כי המבקשת נולדה בחודש אוקטובר 1940.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו