רקע עובדתי
בין ג'רייס לתובע (להלן: "יאני") היתנהל לפני בעבר הליך משפטי אחר ב-ת.א. 466-06-18 בגדריו ניתן פסק-דיני מיום 06.07.2021 (להלן: "פסק הדין") ובו נדחתה תביעת ג'רייס כנגד יאני, למתן פסק-דין הצהרתי הקובע, כי הסכם שכרתו ביום 18.01.2018, בנוגע לנכס המקרקעין הידוע כגוש 12209 חלקות 61-62 באעבלין (להלן: "הנכס"), הנו בטל.
על-מנת להבטיח את תשלום חובו של פרחאן, חתמו ג'רייס ורביע, ביום 10.01.2018 על הסכם "חוזה מכר דירה עם שמירת זכות ביטול עסקה ע"י המוכר" (להלן: "ההסכם הראשון"), במסגרתו מכר ג'רייס את דירת המגורים (להלן: "הדירה") הנמצאת בקומת הקרקע בבניין בן שתי קומות, אשר ניבנה על הנכס.
בנוסף להסכם, חתם ג'רייס על ייפוי-כוח בלתי-חוזר לעו"ד יעקוב עזאם או לעו"ד חביב אסעד, על בקשה לרישום הערת אזהרה, וכן על הצהרה מקוונת על מכירת דירת מגורים מזכה פטורה עבור משרד מסוי המקרקעין.
עוד עתר יאני בתביעתו כאן להורות לרשם המקרקעין, נתבע מס' 4, למחוק הערת האזהרה הרשומה לטובת סלאם בנכס, ולהורות על מחיקת הערת האזהרה שנרשמה ביום 17.06.2020 על מינוי נתבע מס' 3 כנאמן, על אותן זכויות שרכש יאני בחלקה 12209/62 בנכס.
"
עוד נקבע בע"א 2004/18 פלונית נ' פלונית, פורסם בנבו (18.7.18) על ידי כב' הנשיאה חיות כי :
"המבחן לקיומה של עילה לפסילת השופט היושב בדין הוא קיומו של חשש ממשי למשוא פנים (ע"א 9854/17 פלוני נ' פלונית, [פורסם בנבו] פסקה 5 (16.1.2018)). עיון בעירעור ובתגובות המשיבות מעלה כי לא עלה בידי המערערת להצביע על חשש כאמור בנסיבות העניין. באשר לטענות המערערת הנוגעות להחלטות קודמות של המותב בהליכים אחרים שהתנהלו בעיניינה. עצם ניהול הליך קודם בעיניינו של צד על ידי מותב אין בו כדי להקים עילת פסלות ועל המבקש את פסילת השופט להוכיח כי קיים חשש ממשי ל"נעילת" דעתו של השופט בשל ההליך הקודם (ע"א 4122/18 שוורץ נ' מנצור, [פורסם בנבו] פסקה 4 (4.7.2018)).
...
כאשר הטענות כנגד שופט מקורן בדברים שאמר מחוץ לכותלי בית המשפט, יש בדבריו אלה כדי לפסול אותו אם הם כה קיצוניים עד כי מתבקשת מהם המסקנה שדעתו של השופט "נעולה" בכל הנוגע למשפט שלפניו ואין טעם להמשיך בו. כך סוכמה ההלכה בארצות-הברית: ,court but in regard to court proceedings-of-court statements, are not indication of improper bias unless coments or remarks made out-like in Mined-j. Shaman, s. Lubet, j. Algini, judicial conduct they are so extreme that they show that a judge has become close) about the pending case .
דומה גם שהדברים שנאמרו שם, בפסק הדין, מיד ובהמשך ובאותו עמוד (26 ש' 27) מהם מתעלמים ג'רייס וסלאם, ובהתייחס לסלאם, אשר לא הייתה צד לאותה התדיינות, מדברים בעד עצמם ושומטים את הקרקע מתחת לטענות ג'רייס וסלאם, גם בהקשר זה. וכך ציינתי בפסק הדין:
"לצד זאת אדגיש, כי אין בקביעתי, לפיה יש לדחות את עתירת התובע (ג'רייס, ס.ג') לביטול ההסכם, כדי לאיין את זכויותיה של סלאם בדירה, ככל שיש לה כאלו. קביעתי זו נסובה אך ורק על מערכת היחסים בין התובע לנתבע".
באשר לטענה בדבר מראית פני הצדק, מדובר גם כאן בתפיסתם ותחושתם הסובייקטיבית של המבקש וסלאם, וביחס לטענה זו אפנה גם ל-ע"פ 5/17 חסן אלגדאמין נ' מדינת ישראל (09.01.2017):
"מראית פני הצדק נדחתה בפסיקה כמבחן מוביל כאשר דנים בפסלות שופט, והיא אינה יכולה להוות תחליף לחשש אובייקטיבי ממשי למשוא פנים (עניין ידיד, פסקה 4 לפסק דינו של הנשיא ש' אגרנט). רק מקרים חריגים ביותר, בהם קיים מצג אובייקטיבי קשה היוצר חשש ממשי לנראות ההליך, עלולים להצדיק פסלות שופט מהטעם העיקרי של מראית פני הצדק".
כך גם אני דוחה את טענות המבקש וסלאם לפיהן מן הראוי שההתדיינות הנוכחית תתקיים לפני מותב אחר במצוות פסיקת בית המשפט העליון בבג"ץ 4057/00 ישקר בע"מ נ' בית הדין הארצי לעבודה, משום שהתוצאה שם אינה תומכת בטענות המבקש וממילא נסיבות המקרה שנדונו שם שונות מאלה שלפניי.
סופו של דבר, על יסוד כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.