במסגרת הליך פשיטת הרגל, ביום 30.1.2019, הגישה המשיבה, גרושתו של החייב, בקשה להקצבת דמי מזונות, לפי סעיף 128 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: פקודת פשיטת הרגל), עבור בנותיהם המשותפות.
בית המשפט פתח את החלטתו בציינו: "לפניי בקשה לקציבת מזונות לשלושה ילדים קטינים משותפים של החייב והמבקשת" (ההדגשה הוספה – נ' ס').
בבקשתו טען החייב, כי שגה בית משפט של פשיטת רגל בשעה שקצב דמי מזונות עבור שלושה קטינים, על אף שהתבקש לקצוב דמי מזונות עבור שתי בנות בלבד – אחת קטינה, והשנייה בגירה המשרתת בצה"ל. עוד טען החייב, כי בנגוד לקביעותיו של בית משפט של פשיטת רגל, הוא פרשׂ לפני בית המשפט את מלוא הנתונים ביחס לכושר הישתכרותו, לרבות הצגת אסמכתות שונות המלמדות על מצבו הרפואי הלקוי, אשר מגביל את אפשרותו לעבוד במשרה מלאה.
...
בתשובתה טענה המשיבה, כי דינה של בקשת רשות הערעור להידחות.
עוד טען הכנ"ר, כי אין מקום ליתן רשות ערעור בכל הנוגע להשגותיו של החייב ביחס לקביעת בית משפט של פשיטת רגל לעניין כושר השתכרותו, שכן "בית המשפט לא קיבל החלטה אופרטיבית" לעניין זה.
דיון והכרעה
בהתאם לסמכותי שלפי תקנה 410 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, החלטתי לדון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה רשות, והוגש ערעור על-פי הרשות שניתנה.
אקדים ואומר, כי לאחר ששקלתי את נימוקי הבקשה ואת התשובות לה, באתי לכלל מסקנה כי לעניין סכום המזונות שנקצב, דין הערעור להתקבל.
אשר על כן, החלטתי לקבל את הערעור, ולהורות על ביטול החלטתו הנדונה של בית משפט של פשיטת רגל.