מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לקידום תיק להוכחות בתביעת ארנונה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 3.1.19 היתקיים דיון הוכחות בתיק, במהלכו הגיעו הצדדים להסכמה, לפיה התביעה תידחה ללא צו להוצאות, כאשר הסכום שכבר שולם על ידי המבקש ייחשב ככיסוי של כל החובות נושא התביעה וניתן פס"ד. הצדדים הצהירו לפרוטוקול, כי הם חוזרים בהם מכל הטענות שהעלו האחד כנגד השני במסגרת ההליך, לרבות הטענות שבקשר אליהן התקבלה החלטת הרשמת הנ"ל. יצוין, כי המבקש ביקש שביהמ"ש יבטל את החלטת הרשמת, אולם הובהר לו, כי הדבר אינו אפשרי, תוך שצוין בפסה"ד, כי שעה שהתביעה נדחתה ללא צו להוצאות, כך שלמבקש אין זכות ערעור, המשמעות היא, כי ההחלטה אינה מחייבת ואינה מהוה מעשה בית דין.
בהחלטתו, היתייחס ביהמ"ש לשאר טענות הערייה (שהקביעות בהן אינן רלוואנטיות לבר"ע שלפני) וקבע, כי אין מניעה לקדם את התיק להוכחות וכי על המבקש לפעול, כאמור, עד ליום 1.7.20.
לטענת המשיבים 2-5, אין להם כל עניין בהליך זה ו/או בנכס אשר בגינו נידרש חוב הארנונה, שכן הוא אינו שייך לעזבונה של אשרת בוטח ז"ל (אימם של המבקשים וסבתם של המשיבים 2-5), בגלל מעשה מירמה וזיוף של המבקש, ומשכך איננו קשור גם למבקשת; המבקש גורר את המבקשת להליך שהיא לא קשורה בו ואשר בא לשרת את האנטרס האישי של המבקש בלבד; המשיב 2 שוחח עם ילדיה של המבקשת והם טענו, כי אינם מודעים להליך וכי בעבר דרשו מהמבקש להרפות מאימם החולה בכל הקשור להליכים שהוא מנהל; נשאלת השאלה מדוע החליט המבקש לצלם רק את חתימתה של המבקשת על יפוי הכח ומדוע נדרשה נוכחותו של אחיה כעד לחתימה, זאת כאשר המבקש טען, כי הינו עוור?!; המשיבים משאירים את הנושא לשק"ד ביהמ"ש. לטענת המבקשים בתשובתם, המשיבה חוששת שמא ביהמ"ש יקבע, כי תביעתה בסד"מ נגד בני משפחתו של המבקש, התבססה על מסמכים מזויפים ועדות שקר ואילו המשיב 2 נחוש למנוע הגשת תביעה (גם מצידה של המבקשת), להשבת מיליוני דולר שהוא ואימו מחזיקים שלא כדין; טענת המשיבה ביחס למצבה של המבקשת - לא הוכחה; אין קשר בין מצבה הבריאותי של המבקשת - לכשירותה המשפטית; טענות המשיבה מחזקות את הצורך בהרצת פתיחה, במסגרתה יתברר אחת ולתמיד מי שיקר; המבקש חוזר על הצהרתו בביהמ"ש קמא, כי המבקשת חזרה לעצמה לאחר המוות הקליני בשנת 2016 והיא צלולה לחלוטין; טענת המשיב 2 בתגובתו הינה עדות שמיעה, שלא מגובה בתצהיר ואין בה היתייחסות למצבה המנטאלי של המבקשת; בלי קשר למעמדה של המבקשת בתביעה (תובעת או נתבעת), התביעה תמשיך להתברר ועל המבקשת יהיה להישתתף בה; החלטת ביהמ"ש קמא נוגדת ערכים של מדינה דמוקרטית ויש לבטלה.
...
לטענת המשיבה, יש לדחות את הבקשה, שכן מדובר בעניין של קביעת דיון ו/או בעניין שלבי דיון בהליך - החלטות שלא ניתן להגיש לגביהן רשות ערעור, ע"פ צו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), תשס"ט-2009; גם על ביהמ"ש שלערעור לוודא את ידיעתה, הבנתה והסכמתה של המבקשת בקשר עם ההליך דנן; הבקשה מהווה שינוי והרחבת חזית מצדו של המבקש, וכן, ניסיון פסול לעשות מקצה שיפורים לסיכומיו בהליך בביהמ"ש קמא; טענת המבקש, כי דברי המשיב 2 בדיון, בקשר למצבה של המבקשת, מהווים עדות שמיעה, הינה טענה שאין לה כל זכר בסיכומיו והיא ממילא נסתרת מהעובדה, כי המשיב 2, שהנו עו"ד, ציין מפורשות, כי אף שוחח עם המבקשת; המבקש בעצמו ציין בסע' 9 לתצהיר התמיכה שלו בהרצאת הפרטים המתוקנת, כי המבקשת "במצב קשה לאחר מוות קליני במשך שבוע"; המבקש הטעה בעבר את ביהמ"ש, בקשר לייצוגו צדדים שהתברר שאינו מייצג ועל כן, יש לנקוט לגבי הצהרותיו משנה זהירות; המבקש הטעה את המבקשים האחרים, בכך שהתחייב להיות אחראי לבדו לכל ההוצאות הכרוכות בכל פעולה שבדעתו לנקוט כנגד המשיבה; למבקשים האחרים לא תצמח כל תועלת מביטולו של פסה"ד וכל ההליך נועד לשרת אך ורק את האינטרס האישי של המבקש.
אינני מקבלת את טענת המבקש, כי טענת המשיב 2 הנה "עדות שמיעה" גורפת.
הבקשה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותר מבקש כי יינתן צו הצהרתי המופנה למשיבה, לפיו אין לגבות ממנו חובות ארנונה ישנים בתיק הוצל"פ מינהלי 01-04900-09-7 בלישכת ההוצאה לפועל בתל אביב (להלן: "תיק ההוצל"פ").
אז הוגשה בקשה לתיק ההוצל"פ לקידום הליכי מכירת הנכס והעותר טען לראשונה כך נחזה להיעדר זכויות בנכס מתוקף הסכם הגירושין.
מודגש, כי ממכתב העדכני שנשלח אל העותר מכונס הנכסים (נספח א' לעתירה), עולה הסיבה העיקרית להמשך נקיטת ההליכים כלפיו, בדמות ביעור התיקים המאפשרים את הוכחת צדקתו שנעשה עוד לפני שניפתח תיק ההוצל"פ. גם בהקשר זה, טוען העותר להשתהות המשיבה במשך עשרות שנים עד לפתיחת תיק ההוצל"פ, שמנעה ממנו להוכיח את טענתו כי הוא לא נותר חייב בגין הנכס.
בכללם של הליכי גבייה אלו, מועדים ונתונים, כדלקמן- ב- 12/88 הוגש כתב תביעה בח-ן 10230407; ב- 1/89 ניתן פסק דין ביחס לתביעה זו; ב- 15/3/89 ניפתח תיק הוצל"פ מס' 01-27744-89-1; ב- 29.10.92 הגיש כונס הנכסים תובענה וטען כי זכותו של הנושה המובטח מכוח משכנתה גוברת על זכותה של המשיבה להפרע מחובות העבר של העותר כלפיה; במהלך 1993 הגישה המשיבה תובענה כנגד כונס הנכסים בגין החוב שנצבר על שמו משום היותו רשום כמחזיק; ב- 11/94 שילם כונס הנכסים למשיבה את מלוא סכום התביעה (101,325.90 ₪); ב- 7/95 הוגש כתב תביעה בח-ן 10165672; ב- 11/95 ניתן פסק דין ביחס לתביעה זו; ב- 4/2/96 ניפתח תיק הוצל"פ מס' 01-13343-96-2; ב- 18.3.96 נשלח עיקול לבנק לאומי ונימסר כי לא מיתנהל חשבון ע"ש החייב; ב- 21.1.97 נרשמה הערת שיעבוד מכוח פקודת המיסים (גבייה) על זכויות החייב בנכס שב-י.ל פרץ; ב-18.6.01 – דרישה נשלחה בדואר רשום לכתובת נכס זה; ב- 8.7.01 נשלחה דרישה בדואר רשום לרחוב לוינסקי 81 בתל אביב; ב- 4.8.01 נערכה תרשומת ערייה לפיה העותר הבטיח להסדיר את חובו בתוך חודשיים; ב - 9.8.01 נעשתה העברה לעיקול ברשום וב - 13.8.01 נעשה רישום תואם על רח' לוינסקי 81 ת"א; ב- 16.8.01 נשלח מכתב מאת ב"כ העותר למשיבה המבקש לעכב את הליכי גביית החוב עד להכרעה בבקשה בטענת פרעתי שהוגשה על ידי העותר; ב- 20.8.01 נשלחה דרישה לגבי החוב לתקופה שבין 01.9.95 – 8/96 לרח' לוינסקי 81 בתל אביב; ב- 12.11.01 הוטל עיקול על חשבון בנק; ב- 30.1.02 נעשתה רישום ביחס לרח' בית אלפא 1 בתל אביב; ב- 1.4.03 פנה העותר למשיבה במכתב בגין הליכי הגבייה הננקטים כנגדו וביום 24.8.04 המשיבה השיבה לפניית העותר ביום 13.1.05 הוטל עיקול בבנק דיסקונט סניף דרך שלמה 74 בתל אביב שלא הניב דבר; כך גם ביחס לבנק דיסקונט ביום 13.1.05; ב-11.03.07 נעשה רישום ביחס לרח' י.ל. פרץ 12 בחולון; ב- 4.7.07 נרשמה הערת שעבוד ע"פ פקודת המיסים (גבייה) ביחס לגוש 7169 חלקה 226 תת חלקה 2 ברחוב י.ל פרץ 1 חולון ביחס לחלקו של העותר בנכס; פנייה מיום 5.12.07 ללאומי קארד בע"מ לא הניבה דבר; ב-29.10.08 נעשה רישום נוסף ביחס לרח' י.ל פרץ 12 בחולון; ב- 8.12.08 נרשמה הערת שעבוד נוספת מכוח פקודת המיסים (גבייה); ב- 8.1.09 ניפתח תיק מישכון מינהלי למימוש השיעבוד 01-04900-09-7; ב-21.1.09 נעשתה פנייה לחברת ביטוח איילון בע"מ שלא הניבה דבר.
...
לא נסתרה חזקת התקינות המנהלית ממנה נהנית המשיבה, כפי הוראת סעיף 318 בפקודת העיריות, לאמור: "פנקסים הנחזים ככוללים ארנונה שנקבעה או שומה שנעשתה לפי הפקודה יתקבלו בלי כל ראיה אחרת – כראיה לכאורה על קביעת הארנונה או על עשיית השומה ועל תקפן". שוכנעתי כי התנהלות הרשות במבוקשה לגבות חוב ישן לטובת כלל אזרחי העיר נטועה בתוך מתחם הסבירות.
ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש ולאור המקובץ - מצאתי לנכון לדחות את העתירה.
על אף התוצאה אליה הגעתי, לאור נתונים אישיים הקשורים בעותר ובגיל הגבורות בו הוא מצוי - לא ראיתי לנכון לעשות צו להוצאות ואני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת הבקשה טען הנתבע בהתייחס לנכס נשוא התביעה הראשונה, כי מדובר בנכס בבעלות אמו המנוחה, שנפטרה בשנת 2012; כי הוא מעולם לא החזיק בנכס ולא ידוע לו מי החזיק בנכס; כי מעולם לא קיבל הודעה על תשלום ארנונה ובכך נימנעה ממנו האפשרות להגיש השגה במועד הקבוע בחוק; כי הנו אזרח אוסטרלי שחי בקביעות עד לשנת 2014 באוסטרליה ובזמנים הרלוואנטיים כלל לא שהה בארץ; כי ת.ז של אמו נמחקה מהתביעה והוספה ת.ז שלו באופן ידני, דבר שנראה לו תמוה; כי הוא אחד משישה אחים ואחיות שהם היורשים על פי דין של אמו המנוחה ועל כן היה על התובעת לצרפם לתביעה.
ביום 6.2.19 הודיעה התובעת כי היא מבקשת לקבוע את התיק להוכחות לאחר שבא כוח הנתבע לא פעל לקדם הסדר כלשהוא לתשלום החוב, חרף הצהרתו כאמור.
ככל שהדבר נוגע לביטול בתוקף שיקול דעת בית המשפט טוענת התובעת, כי הנתבע חסר כל הגנה מפני התביעה; תצהיר הנתבע לתמיכה בבקשה הנו לאקוני ואינו מגלה כל עילה שבדין לביטול פסק הדין; הנתבע לא הגיש ראיות מטעמו ולא הצליח להוכיח טענותיו כנגד החוב ורישומי הערייה; טענות ההגנה שנטענו נטולות פירוט עובדתי וראיות.
...
אשר לסיכויי ההגנה של הנתבע, אני סבורה כי הנתבע כשל גם במבחן הוכחת סיכויים כאלה.
למעלה מן הצורך יובהר כי אני דוחה את הטענה לפיה אי ההתייצבות נבעה מעצם קיום הדיון ביום חג מוסלמי וכי די בכך כדי להביא לביטול פסק הדין, שהרי אין טענה כי הוגשה בקשה לדחייה, אלא מדובר בנסיון בדיעבד להצדיק את שרשרת המחדלים שנסקרו לעיל.
סוף דבר לאור המקובץ, שעה שהבקשה לביטול פסק הדין הוגשה על ידי הנתבע בחלוף המועד הקבוע בתקנות ובלא שנתבקשה הארכת מועד לצורך הגשת הבקשה, ולנוכח קביעתי כי אין מקום לביטול פסק הדין מחובת הצדק מחד, ומאידך, כי אין מקום לביטול מתוקף שיקול דעת בית המשפט לאור התנהלות הנתבע המלמדת על זלזול בהליך והיעדר הוכחה כי סיכויי ההגנה גבוהים, דין הבקשה לביטול פסק הדין - להידחות.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

ביום 8.6.2016 הגישה המשיבה 1 ("הערייה") תביעה בסדר דין מקוצר נגד המבקשים ונגד המשיבים 5-2 על סך 97,279 ש"ח, בגין חוב ארנונה וחובות ערוניים נוספים החל משנת 2002 (ת"א 20418-06-16; להלן – "התביעה").
לאור האמור, אני קובע כי אין מניעה לקדם את התיק להוכחות, ומועדי ההוכחות והסיכומים שנקבעו בתיק יעמדו בעינם.
...
היבט נוסף שבגינו אין מקום להיעתר לדרישת העירייה הוא שהסיכון אשר המבקשים חשופים לו כתוצאה מכך שהם מסווגים כמבקשים בהמרצת הפתיחה, אינו מהותי.
זאת ועוד, נראה כי גם לגופן דין הטענות להידחות, ככל שעסקינן בשאלה אם יש בכוחן להביא לסילוק ההליך בשלב מקדמי (במובחן מבדיקתן במסגרת ההליך עצמו).
לאור האמור, אני קובע כי אין מניעה לקדם את התיק להוכחות, ומועדי ההוכחות והסיכומים שנקבעו בתיק יעמדו בעינם.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2019 בעניינים מקומיים ירושלים נפסק כדקלמן:

גם לא נגבית ארנונה בגין הנכס (בשל אי השמוש בו והיותו ריק).
כתוצאה מכך, ולאחר שלא התקבלה על ידי הנאשם הודעה בדבר הסרת העבירות או מכירת הנכס, הוחלט על המשך קידום התיק לקראת אישום.
באותה תקופה (שלאחר דיון ההוכחות וטרם הגשת סיכומי ההגנה) הנאשם גם הגיש כתבי טענות ארוכים ורבים בהם הטיח האשמות במזכירות בית המשפט ובתביעה, תוך דרישה חוזרת ונשנית לסגור את התיק לאלתר, עוד טרם הגשת סיכומיו, ואף לחייב את המאשימה בנזקו של הנאשם בסך של 1,000,000 ₪ (לדוגמה: בקשה מיום 1.8.2019 בהליך 20).
...
נדחית אפוא טענת הנאשם לגבי אכיפה בררנית.
הבקשה בעניין זה נדחית.
התוצאה אני מרשיע את הנאשם בכל העבירות המיוחסות לו בכתב האישום - לפי סעיפים 145(א) ו-204(א) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (כנוסחו עובר לתיקון 116).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו