בהילכת ארידור נקבע, כי חוק ההתיישנות חל על תביעה לפצויי הפקעה וכי תקופת ההתיישנות היא 7 שנים, מאחר ומדובר בתביעה כספית.
לאחר שלא ניתנה עמדת התובעים להצעה, על אף אורכות שניתנו להם, ניתנה ביום 13.11.18 החלטה נוספת ובמסגרתה נקבעה אורכה נוספת למתן עמדת התובעים ונקבע, כי ככל שלא תיתקבל הסכמתם עד למועד הנקוב הדבר יתפרש כסירוב מצד התובעים והמלצת הועדה תיפקע על כל המשתמע מכך.
ברי, כי כוונת הצדדים לא הייתה למנוע מהנתבעת להעלות טענת היתיישנות לגבי כל תובענה עתידית אשר יגישו התובעים במועד בו יחפצו לעשות כן. משכך מצאתי, כי במקרה שלפני פניית התובעים לנתבעת לצורך קבלת פיצוי הפקעה אין בה כדי ללמד, כי דין הבקשה להדחות מאחר ועמדת הנתבעת הובהרה לתובעים מספר שנים טרם הגשת התביעה שבכותרת.
התובעים טוענים, כי הנתבעת הודתה בזכותם לפצוי ועל כן חלות הוראת סעיף 9 לחוק ההתיישנות לפיו "הודה הנתבע, בכתב או בפני בית משפט, בין בתוך תקופת ההתיישנות ובין לאחריה, בקיום זכות התובע, תתחיל תקופת ההתיישנות מיום ההודאה; ומעשה שיש בו משום ביצוע מקצת הזכות, דינו כהודאה לעניין סעיף זה". בעיניין זה אציין, כי במסגרת ההסדר שהתגבש בין הצדדים נקבע, כי "עצם הפסקת התביעה והעברתה למנהלת אינה מהוה התחייבות מטעם הרשות להכרה בזכויותיהם הנטענות של התובעים" (סעיף 2 להסדר).
בנסיבות אלו, אינני מקבלת את טענת התובעים, לפיה מדובר בהודאה שיש בה כדי להאריך את תקופת ההתיישנות לפי סעיף 9 לחוק ההתיישנות.
...
אוסיף ואומר, כי אינני מקבלת את טענת התובעים לפיה אין מדובר בשיהוי כבד בהגשת התביעה.
סבורני, כי יש באמור כדי ללמד, כי התובעים מחלו על זכותם.
לאור כל המפורט לעיל, מצאתי להיעתר לבקשה ולהורות על סילוק התביעה על הסף בשל התיישנותה.