4) ביני ביני, ממועד הגשת התביעה ועד היום, בהתבסס על ההסדר הדיוני המוסכם שקבל תוקף של החלטה בדיון מיום 17.1.2017, מונה מומחה מטעם בית המשפט (להלן: "המומחה") "לצורך בדיקת טענות התובעים בדבר קיומם של רעשים שמקורם בעסק של הנתבע". המומחה נתבקש בין השאר, כי ככל שימצא כי קיימים רעשים כנטען, "יחווה את דעתו באם מדובר ברעשים שרמתם חורגת מהתקינה החלה באיזור קיומם של הנכסים המדוברים" וכן "יבדוק המומחה מהם הפתרונות המוצעים להסרת הרעשים וכן מה עלות הפתרונות המוצעים". כמו כן, נתבקש המומחה לבדוק "גם בין השאר אם קיימים כשלים אקוסטיים בעיסקו של הנתבע 1, וככל שקיימים כשלים כאלה מה השפעתם על הדירה השוכנת מעל העסק של הנתבע 1 ומהי הפתרונות המוצעים לטפול בכשלים אלה ועלויות פיתרונות אלו".
5) לאחר שערך שני ביקורים בפיצרייה וביקור אחד בדירת התובעים, וכן ביצע את המדידות הנדרשות ומפורטות בחוות דעתו מיום 11.4.2017 (להלן: "חוות הדעת"), מצא המומחה מטעם בית המשפט כי מלבד זאת שאין עדות לכשלים אקוסטיים או כשלים בכושר הבידוד האקוסטי של אלמנט מערכת הריצפה-תיקרה שבין חלל הפיצרייה לבין דירת התובעים (סעיף 1 בפרק הדיון והממצאים), אלא שגם - וזה העיקר - לא תועדו ולא נמדדו מפגעי רעש מהפיצרייה (סעיף 2), כמו גם שלא נמדדו מצבי רעש החורגים מהתקינה בעת פעולת הפיצרייה (סעיפים 3 ו-4 בחוות הדעת).
11) מבלי לנטוע מסמרות בכך - לא הובהרה די-הצורך על-ידי התובעים אם כלל קיימת איבחנה מהותית בין "מזנון" לבין "בית אוכל" שבצו רשוי עסקים, שכן שני אלה נכללו תחת קטגוריה אחת שבפריט 4.2 בצו, אשר כותרתה "בית אוכל - מקום הכנה או הגשה של מזון לצריכה במקום או מחוצה לו, למעט עסק כמפורט בפריט 4.6". בחוק העזר (משנת 1955), "בית-אוכל" הוגדר כ-"מסעדה, בית קפה, וכל מקום אחר בתחום העיריה שבו מגישים או מוכרים אוכל או משקה על מנת לאכלו או לשתותו במקום, למען מזנון, קיוסק, מלון, פנסיון ובית עינוג".
12) מעיון בהוראות החקיקה האמורות, לא התרשמתי כי קיימת איבחנה מהותית-פונקציונאלית בין "מזנון" לבין "בית אוכל". בנידון, הדגש הושם על המאפיין המרכזי של העסק כמקום שבו בין השאר, מכינים ומגישים אוכל לצריכה במקום או מחוצה לו. לדידי, הפיצרייה - הגם שהוגדרה ברישיון עסק שהוצג על-ידי הנתבע כ-"מזנון פיצה" - אין הדבר גורע מאופייה כמקום שבו מוכן אוכל, בין השאר למכירה וצריכה בו, ולכן היא לכאורה, "בית-אוכל" וחל בעיניינה סעיף 2(ב) שבחוק העזר.
13) כך או כך, לאור מימצאי המומחה שמפורטים בחוות דעתו ומשלא נמצא ולא נמדד בבדיקותיו רעש שמקורו הפיצרייה, למעט במצבי קיצון תאורטיים אשר בכל מקרה לא תועדו במהלך בדיקותיו בנכסים הנדונים, משלא הונחה תשתית ראייתית עדכנית כאמור שמצדיקה להותיר את הצוו הזמני על כנו באופן מלא, תוך שימת הלב גם להוראות החקיקה המוזכרת, ולאחר עריכת האיזונים הנדרשים בנידון לצורך מתן סעד זמני - מורה בזאת כי הצוו הזמני יצומצם כלהלן:
1) מבוטלת בזאת ההגבלה בשעות הפעילות של הפיצרייה שנקבעה בצו מיום 5.7.2016.
3) נאסר בזאת על הפיצרייה, בעליה ועובדיה, להשמיע מוזיקה, כריזה, להפעיל מערכת הגברה, מכל סוג שהוא, לאחר השעה 22:00.
...
1) לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים לעניין בקשת הנתבע 1 (להלן: "הנתבע") מיום 25.7.2017 לעיון מחדש בצו הזמני שניתן בדיון מיום 5.7.2016 (להלן: "הצו הזמני") ולביטולו, סבורני כי יש מקום לקבל את הבקשה בחלקה.
14) מובהר כי הקבוע בהחלטה דנן הוא לכאורה בלבד שכן מדובר בדיון במסגרת סעד זמני, וכי אין בהחלטה זו כדי לכבול את בית המשפט מלקבל כל החלטה או לקבוע כל ממצא או מסקנה, בהמשך, לאחר שמיעת עדויות עדי הצדדים וסיכומיהם.
15) בשולי ההחלטה אך לא בשולי חשיבות הדברים - ומבלי לקבוע בכך כל עמדה או מסקנה - מוצע כי הנתבע יבחן את האמצעים שפירט המומחה בחוות דעתו [סעיף 4(ג)] וישקול לנקוט בהם או בחלק מהם, על מנה להימנע מראש ממצבי קיצון האפשריים שעמד עליהם המומחה בחוות הדעת, ועל מנת לצמצם פלוגתות וגם לחסוך התדיינויות משפטיות עתידיות בכל שינוי שיתרחש, ככל שיתרחש.