על אודות התביעה
בפניי תובענה כספית שהגישה התובעת, חברה פרטית העוסקת בהפעלת גני ילדים פרטיים (מה שקרוי מוכר שאינו רישמי), ובגדרה עתרה לקבלת כספי תקציבים ששולמו על ידי המדינה (משרד החינוך) לנתבעת עבור תלמידים בגני ילדים לפי חוק לימוד חובה, התש"ט- 1949.
לצורך הפעלת גן ילדים מוכר שאינו רישמי, יש לקבל רישיון ממשרד החינוך, זאת בהתאם להוראות חוק הפיקוח על בתי ספר, התשכ"ט- 1969.
כפי שמצוין ברשימות עצמן וכפי שהעידו הגננות ועדנאן, המדובר ברשימות שהוכנו לצורך הגשת הבקשה לקבלת רישיון להפעלת הגנים, עוד טרם פתיחת שנת הלימודים (עדות היבא בעמ' 17 לפרוטוקול, שור' 22-13; עדות תסנים בעמ' 21, שור' 20-16; וכן עדות עדנאן בעמ' 30, שור' 20-19 וכן בשור' 35-32).
בהקשר זה יצוין, כי עיון בפסקי דין רבים בהם נדונו מקרים דומים לשלנו, עליהם יפורט בהמשך, מעלה כי אכן פעמים רבות ניפתחו והופעלו מוסדות חינוך בטרם ניתן רישיון כדין כאשר רק בשלב מאוחר יותר, לעתים רק לקראת סוף שנה"ל, ניתן הרישיון המיוחל לאחר דיון בועדות ערר או לאחר ניהול הליכים משפטיים כאלה ואחרים, כאשר תוקפו של הרישיון הוחל למפרע לתחילת שנה"ל.
בנקודה זו ראוי לציין עמדתה העקרונית של וועדת הערר לפי חוק הפיקוח על בתי ספר, שהובעה במסגרת החלטה שניתנה על ידה בתיק אחר (הוגשה על ידי התובעת ביום 22/01/2019, מוצג ת/1), ולפיה הפעלת בית ספר ללא רישיון אינה עובדה שיש בה כדי לשלול זכות ערעור על החלטת מנכ"ל משרד החינוך.
...
נראה לי כי חלוקה זו הינה צודקת בנסיבות העניין ומאזנת אל נכון בין שני הצדדים.
התוצאה
אשר על כן, אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבעת (המועצה) לשלם לתובעת סך של- 232,870 ₪.
בנוסף, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של- 35,000 ₪ (כולל מע"מ) וכן הוצאות משפט בסכום כולל של- 15,000 ₪ (סכום ההוצאות נקבע בשים לב לסכום שנפסק בסופו של יום).