ביום 5.7.22 הגיש הנאשם בקשה לקבלת חומר חקירה לפי סעיף 74 לחסד"פ, לרבות כתבי אישום שהוגשו נגד המזמינות, כל החומר מההליכים המשפטים שהתנהלו נגדם, רישום פלילי של עדי תביעה, ורשימת חומר חקירה.
הגם שהדיון חסה תחת סעיף 74 לחסד"פ, הרי שמבחינה מהותית, אלו הטענות שהעלו במסגרת הבקשה מושא החלטה זו:
"ב"כ המאשימה: אני מציג לבית הדין את שני כתבי האישום נגד שתי המזמינות הרלוואנטיות. מדובר בעבירות של היתקשרות, אחד מהם הסתיים בהסדר מותנה, של בלדי, והאחר ככל הנראה גם הסתיים בהסדר מותנה, שני ההליכים הנוגעים לשתי המזינות הסתיימו וככל הנראה שניהם בהסדר מותנה. אני יודע כי טיפלנו רק בבלדי ואני יודע שזה הסתיים בהסדר מותנה, באחר יש לי את האישור שהתיק הסתיים בחזרה מכתב אישום כמקובל בהסדרים מותנים. לשאלת בית הדין, אני משיב כי לא התנהלו ראיות הסדר מותנה הוא לפני הראיות. היתקיים הליך בפני שופט שהגענו אליו ואמרנו לו שיש הסדר מותנה, לא היו עדויות, הנאשמים מקבלים טפסים של הצהרות והתחייבויות לחתימה ולאחר שהם עומדים בכל הכליים ומציגים את כל המסמכים, המדינה חוזרת בה מכתבי האישום. כך נעשה בשני המקרים הללו. לגבי מקרה אחד אני אומר בודאות ולגבי המקרה השני הייתה חזרה מכתב אישום אין לי אישור שאכן היה שמה הסדר מותנה. כל מה שפירטנו בתגובה הועבר, הבקשה גם מובן זה היא מאוד כללית. היום שאנו למדים שמדובר בסעיף 74, אני לא בטוח שמדובר בחומר שהוא רלוואנטי והוא חומר חקירה, כנ"ל כתבי האישום. כתבי האישום שחברי מבקש הם לא חומרי חקירה. אציין כי אין לנו בקשה לפי סעיף 108.
...
בנסיבות אלו, במלאכת האיזונים, אני סבורה שעל המאשימה להעביר לבית הדין את כתב האישום שהוגש נגד ש.ח שינוע והפרוטוקול הנוגע להצגת ההסדר, וכן תמסור את מספר התביעה שאותו יוכל הנאשם להזין באתר של משרד העבודה, וללמוד על תנאי ההסדר.
ביחס לבקשת הנאשם לקבלת העתק של "כל החומר מההליכים המשפטיים", מדובר בבקשה כללית ואין כל פירוט כיצד מסמכים אלו ישמשו להגנתו, ולכן אין לקבל את בקשתו בהקשר זה.
סוף דבר
המאשימה תעביר לבית הדין את כתב האישום של ש.ח שינוע, ופרוטוקול מהדיון בו הוצג ההסדר לבית המשפט בעניינה, תוך 5 ימים, ולאחר מכן יחליט בית הדין בדבר גילוי המסמכים.
הבקשה לקבלת העתק לגבי כל חומר רלוונטי, נדחית.