בקשה לקבלת חומר חקירה לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 (להלן: חוק סדר הדין הפלילי), במסגרת קובלנה שהוגשה על ידי המשיב, רו"ח דוד גולדברג (להלן: המשיב), נגד המבקשת, עו"ד יעל דולב (להלן: המבקשת).
ביום 27.2.2022 הגיש המשיב לבית המשפט תשובה לתגובת המבקשת; המשיב פירט בתגובתו את הדין החל, לשיטתו, על חיסיון עורך דין- לקוח, והוסיף, בין היתר, כי: "אין בעמידתו של הקובל (המשיב) על זכותו לחיסיון המוחלט... כדי לגרוע מזכותו לנהל את ההליך כנגד הנאשמת (המבקשת), אלא עמידה על זכות המוקנית לו בדין לחיסיון מוחלט".
דיון והכרעה: החומר המבוקש – חומר חקירה מובהק
סעיף 70 לחוק סדר הדין הפלילי קובע, כי "הוראות חוק זה הנוגעות לכתב אישום יחולו על קובלנה, בשינויים לפי הענין; בכל מקום שמדובר בכתב אישום גם קובלנה במשמע, ובכל מקום שמדובר בתובע גם קובל במשמע, אם אין כוונה אחרת משתמעת".
סעיף 74 (א) לחוק סדר הדין הפלילי מעגן את זכותו של נאשם לקבל לעיונו את חומר החקירה שנאסף בקשר לאישום נגדו, כך:
"הוגש כתב אישום בפשע או בעוון, רשאים הנאשם וסניגורו, וכן אדם שהסנגור הסמיכו לכך, או, בהסכמת התובע, אדם שהנאשם הסמיכו לכך, לעיין בכל זמן סביר בחומר החקירה וכן ברשימת כל החומר שנאסף או שנירשם בידי הרשות החוקרת, והנוגע לאישום שבידי התובע ולהעתיקו...".
זכות העיון בחומר החקירה הוכרה גם בפסיקת בית המשפט העליון, ונקבע בעיניין זה כי: "זכות זו הנה עמוד תווך של הזכות למשפט הוגן" (ראו בש"פ 3152/05 בן יעיש נ' מדינת ישראל (10.5.2005), וכן בש"פ 7064/08 מדינת ישראל נ' ברקו (13.08.2009) בפיסקה 21 (להלן: עניין ברקו)).
...
על מנת להפיס דעתו של הקובל, ובהתאם להסכמת המבקשת, אני קובע בהליך זה - עד החלטה אחרת - איסור פרסום שמן של המתלוננת/נות הנזכרות בדוח, ולו לשם הזהירות, ובהתאם לרוח הפסיקה והשכל הישר, שבבסיס פרשת סלע.
אשר על כן, לאור המקובץ לעיל, אני קובע כדלקמן:
נוכח העובדה שהמשיב טען כי חלק מן ההקלטה חוסה תחת "חסיון עורך דין לקוח", אני קובע כי ההקלטה המלאה, בצירוף התמלול המלא שלה, יועברו בתוך 45 יום אל בית המשפט, במעטפה סגורה, והוא אשר יקבע אם חל חיסיון בעניינה, בחלקה, אם לאו.
אני מורה איפוא, כי אל החומרים בס"ק א' ו – ב' שיועברו לעיוני, יצרף המשיב את כתבי הבי-דין שהוגשו על ידו / נגדו / בענין זה – בלבד, מבלי לצרף חומרים נלווים.