מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לקביעת תכנית פירעון בהליך פשיטת רגל

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

הנאמן עידכן בנוגע למצבת החובות ובכלל זה הפחתת חלק מהחובות, ועתר לכך שקופת פשיטת הרגל תועמד על סך שיאפשר חלוקת 100% דיבידנד לנושים שתביעות החוב שלהם אושרו, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית מיום צו הכנוס ועד למועד התשלום הפועל, כפי הוראות סעיף 81 בפקודה, וכן הוצאות ההליך ובכלל זה גם על סכומי החוב שהופחתו נוכח תשלום צד ג' מחוץ להליך או לפחות בגין מחצית מסכום זה. הנאמן היתייחס לבקשת הנושה [ראו להלן] ולדעתו נוכח הפעולות שננקטו בתקופת הנאמן הקודם, ראוי להוסיף 10% מגובה תביעת החוב שאושרה לנושה בלבד.
בפש"ר (חי') 1905-08-15 אלחאלים נ' הכונס הרישמי מחוז חיפה (פורסם בנבו, 24.11.2020) דחה בית המשפט בקשה דומה לעת קביעת תכנית הפרעון, בקבעו כי אין מקום שבית המשפט יורה כבר בפסק הדין על תשלום הפרישי הצמדה וריבית ממועד צו הכנוס ואילך עוד בטרם שולמו במלואם החובות שנתבעו בהליך ובטרם התברר אם אכן תיוותר יתרה בקופת הכנוס.
...
סוף דבר – תכנית הפירעון באשר לסכום הפירעון: הצדדים לא חלקו על כך שנדרש תשלום שיאפשר חלוקת 100% דיבידנד לנושים שתביעות החוב שלהם אושרו, בצירוף הוצאות ההליך.
מקובלת עליי עתירת הנאמן כי שכר הטרחה ייגזר מסכום מימוש שיכלול את הסכום האמור וכן מחצית מהחוב ששולם מחוץ להליך לעיריית קרית מלאכי [בבחינת חלקו של החייב], בסך של 51,500 ₪.
בשים לב לקיומם של נכסים מחד, ולצורך המשפחתי לתור אחר אופן הפדיון מאידך, כמו גם הרצון לתת ביטוי לתכנית הסוציאלית של החייב בגילו הנוכחי, סבורני שיש לקבוע את תקופת הפירעון ל- 18 חודשים, ללא תוספת ריבית והצמדה נוספת.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במוקד פסק הדין עומדת המחלוקת באשר לאפשרות לסטות מאמות המידה הנהוגות אצל הממונה בקביעת התשלום החדשי החל על חייבים בהליכי חידלות פרעון, והתאמת התשלום החדשי לנסיבות הספציפיות של המבקשת.
לשם קביעת הסכום הנידרש לשם "מחיה בכבוד" נידרשת היתחשבות במגוון הנתונים הכוללים את כל ההוצאות הבסיסיות הדרושות לחייב ובני משפחתו התלויים (דו"ח הועדה לבחינת תכנית הפרעון בהליך פשיטת הרגל, פורסם באתר משרד המשפטים 8.11.15, סעיף 65.4).
...
כך חלות על בירור בקשה זו הוראות תקנה 410 לתקנות ובהתאם לכך, החלטתי לדון בבקשת הרשות לערער כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על-פי הרשות שניתנה.
נוכח כל זאת, אני מקבל את הבקשה ואת הערעור על החלטת הממונה וקוצב את התשלום החדשי שיושת על המבקשת בתקופת הביניים כדלקמן: החל מיום מתן הצו ועד לחדש ספטמבר 2021 תשלם המבקשת לקופת הנשייה סך של 600 ₪ לחדש.
החל מחדש אוקטובר 2021 ועד החלטה אחרת תשלם המבקשת לקופת הנשייה סך של 2,000 ₪ לחדש.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

] לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר-שבע (כבוד השופט עמית כהן) בפש"ר 31671-01-17 מיום 11.1.2021 (להלן: הליכי הפש"ר), במסגרתה נדחתה בקשת המבקש לשינוי תכנית הפרעון שנקבעה לו. העובדות הצריכות לעניין ביום 15.1.2017 ניתן צו כנוס לנכסי המבקש, מאיר מלכה (להלן: החייב), על פי בקשתו, והושת עליו צו תשלומים בסך 500 ש"ח. ביום 10.9.2019, הוכרז החייב כפושט רגל, והמשיב 2, עו"ד אורן צורן, מונה כנאמן לנכסיו (להלן: הנאמן).
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דינה להידחות ללא צורך בתגובות.
בקשת רשות הערעור נדחית איפוא.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לשם קביעת הסכום הנידרש לשם "מחיה בכבוד" נידרשת היתחשבות במגוון הנתונים הכוללים את כל ההוצאות הבסיסיות הדרושות לחייב ובני משפחתו התלויים (דו"ח הועדה לבחינת תכנית הפרעון בהליך פשיטת הרגל, פורסם באתר משרד המשפטים 8.11.15, סעיף 65.4).
בהתאם לסעיף 163 בתקנות חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ט-2019, "בית המשפט רשאי, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להאריך כל מועד או זמן לעשיית דבר שבתקנות אלה המתנהל לפניו, אלא אם כן נקבע בהן אחרת". נוכח ההשפעה הדרקונית שיש להחלטה בדבר החבות החדשית על קידום הליכי חידלות הפרעון, בשים לב לנסיבותיה האישיות של המבקשת, גילה והיזקקותה לטפול תרופתי, אינני מוצא הצדקה לדחיית בקשת רשות העירעור רק משום שאפשר והוגשה באיחור.
...
טוען לפיכך הממונה כי החלטתו סבירה ומידתית ויש לדחות את הבקשה.
לפיכך, אני מקבל את בקשת רשות הערעור וקובע כי התשלום החדשי של המבקשת מיום מתן הצו יעמוד על 300 ₪.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי הותרת התוכנית המקורית בעינה תאפשר לנושים קבלת כספים או זכויות המוקנים לחייב, בתקופת הפרעון, ומכאן שאם תיתקבל הבקשה להקדמת תשלומים, יש לסייג את ההפטר ולקבוע כי כספים וזכויות שיקבל החייב במהלך תקופת הפרעון המקורית, יוקנו לקופה על אף ההפטר.
הליך פשיטת רגל, כפי שכבר נקבע, הנו חסד של המחוקק, והיד המושטת כלפי החייב, מלווה בדרישה להיתנהגות בתום לב מצדו ועמידה במיגבלות המוטלות עליו במסגרת ההליך.
סמכותו של בית המשפט לעניין קביעת תוכנית פרעון אשר עמידה בתנאיה מזכה את החייב בסופו של יום בהפטר, מעוגנת בסעיף 62 (ב) לפקודת פשיטת הרגל, תש"ם – 1980 (להלן: "הפקודה") אשר לפיו בית המשפט רשאי ליתן צו הפטר, להתלותו או להתנותו בתנאים, לרבות לענין תשלומים שעל החייב פושט הרגל לשלם.
...
ובכן, לאחר ששמעתי את עדות אמו של החייב שוכנעתי כי מקור הכספים הוא 'חיצוני' לחייב.
בנסיבות אלה, ובראייה כוללת של ההליך, כולל הנסיבות שתוארו אודות מצבו המשפחתי והכלכלי של החייב, מצאתי להיעתר לבקשתו להקדמת תשלומים, ובכך גם לאפשר לו לפתוח דף חדש.
נזכיר כי ניתן היה לכאורה, לאור שיקולים אחרונים אלה, לדחות את הבקשה להקדמת תשלומים, כי הרי אין מדובר בזכות המוקנית לחייב, כי אז – "זה לא נהנה וזה לא חסר", אלא שבנסיבות שוכנעתי כי 'הפתרון' המידתי והראוי הוא, לשחרר את החייב מהנטל של ההליך, תוך שמירה מלאה על האינטרסים של הנושים.
על כן, אני נעתרת לבקשת החייב ומאפשרת לו הקדמת התשלומים לצורך קבלת הפטר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו