עבור היחיד מדובר בהליך שני של חידלות פרעון, לאחר שהליך קודם של פשיטת רגל בוטל ביום 16.10.18.
הממונה על חידלות פרעון המליץ בעיניינה של היחידה על תכנית שקום הכוללת תוספת של 18,000 ₪ לקופת הנשייה, שישולמו ב-36 תשלומים חודשיים על סך 500 ₪ כל אחד, לצד פדיון הזכויות בנכס, ובעניינו של היחיד הומלץ על תכנית שקום הכוללת תוספת של 33,600 ₪ שישולמו ב-42 תשלומים על סך 800 ₪, לצד פדיון הזכויות בנכסי המקרקעין וברכב.
לא אוכל לשקול את בקשת ב"כ היחידים למתן הפטר לאלתר ליחידים, שכן שניהם בעלי כושר הישתכרות, יש להם נכסים, ואין הם עומדים בתנאים שנקבעו בסעיף 167 לחוק לצורך קבלת הפטר.
היחידים התבקשו להציע תכנית לפדיון זכויותיהם בנכסים, אך הודיעו כי אין ביכולתם ואין בכוונתם לעשות כן. לפיכך, בשים לב להקף החובות ולכספים האמורים להיתקבל לקופות הנשייה במסגרת צו התשלומים, מצאתי כי אין מנוס מלהורות על מימוש הנכסים.
...
על יסוד אלה אני סבורה כי סכומי התשלום החודשי שהומלצו על ידי הממונה- 500 ₪ ליחידה ו-800 ₪ ליחיד -הם סבירים ועל כן אאמצם.
היחידים התבקשו להציע תכנית לפדיון זכויותיהם בנכסים, אך הודיעו כי אין ביכולתם ואין בכוונתם לעשות כן. לפיכך, בשים לב להיקף החובות ולכספים האמורים להתקבל לקופות הנשייה במסגרת צו התשלומים, מצאתי כי אין מנוס מלהורות על מימוש הנכסים.
בשים לב לגיליהם של היחידים, למצבם המשפחתי והבריאותי, נחה דעתי כי ככל שיהיה צורך גם במימוש דירת המגורים, אם היחידים ימצו את כושר השתכרותם הם יוכלו לממן לעצמם ולילדיהם מקום מגורים סביר באזור מגוריהם לאחר תקופות התשלומים.