הצדדים זומנו לדיון הוכחות ליום 21.1.14, אלא שאז הוברר כי מה שהוצג בתביעה (גם בהליך תיקון הגיל שבביהמ"ש) – אינה "תעודת לידה" וכי אין די ראיות בפנינו, וכי התובע מבקש לטייב ראיותיו – וכך התאפשר לו.
ביום 11.3.14 הגיש התובע הודעה בה הבהיר כי הוא מתקשה ב"אתור המסמכים על תקופת עבודתו כמחנך במשרד החינוך האתיופי", כי אתור מסמכים יארך זמן רב והוא מצרף 3 תצהירים של אנשי כפרו שהכירו אותו ואת הוריו.
ולהכרעתנו -
מצאנו טעם בטענת הנתבעת בהתיחס לתהיות העולות מפניות התובע לתיקון גילו: הן משפנה יותר מפעם אחת, הן לאור עתוי פניותיו (מול עלייתו לישראל) והן לאור טענותיו וראיותיו לכך! מסכימים אנו כי בנסיבות דנא, אכן מוטל על התובע נטל רב ע"מ לשכנע כי "מועד לידתו" כנטען בפנינו – הוא הוא מועד הלידה הנכון! בל נשכח בהקשר זה כי הרישום במשרד הפנים הוא דקלראטיבי בלבד ובעניינינו, נידרש רישום קונסטיטוטיבי (המקנה-שולל זכויות ולו כלפי הנתבעת).
ובהקשר זה – תיקון הגיל בבימ"ש אינו, בכל הכבוד, הוראת על. בעניינינו, מול הנתבעת, נידרשת קביעת ביה"ד, שיכול ותהא שונה מזו של ביהמ"ש, משהאחרונה – אינה "מחייבת" את הנתבעת (ובהקשר זה, את ביה"ד) – ודאי לאור התהיות שהועלו בפסה"ד, ודאי וודאי, משתוקן אח"כ! וכשאין חולק כי ביהמ"ש (ולוּ במובן מה) הוּטעה לחשוב שעסקינן ב"תעודת לידה" ככזו!
כך גם אין קל בעינינו השהוי שנקט בו התובע עד לפנייתו דנן – שאין לו הצדקה בטענותיו (ודאי לא בראיות).
...
מסיפא פסה"ד בעניינו של התובע (ת"ג 46910-03-10; נוכח הסכמת המדינה ובלא ניהול ראיות) ברור כי ספק אם היתה התביעה מתקבלת לגופא.
ולהכרעתנו -
מצאנו טעם בטענת הנתבעת בהתיחס לתהיות העולות מפניות התובע לתיקון גילו: הן משפנה יותר מפעם אחת, הן לאור עיתוי פניותיו (מול עלייתו לישראל) והן לאור טענותיו וראיותיו לכך! מסכימים אנו כי בנסיבות דנא, אכן מוטל על התובע נטל רב ע"מ לשכנע כי "מועד לידתו" כנטען בפנינו – הוא הוא מועד הלידה הנכון! בל נשכח בהקשר זה כי הרישום במשרד הפנים הוא דקלרטיבי בלבד ובענייננו, נדרש רישום קונסטיטוטיבי (המקנה-שולל זכויות ולו כלפי הנתבעת).
) – משלא שוכנענו כי הוכח בפנינו תאריך הלידה הנטען ומשלא שוכנענו כי תאריך הלידה הנטען (15.5.56) הוא אכן תאריך הלידה של התובע (וכשתמהים אנו לתכלית התביעה דנא, מול תשובות כי צריך אדם לעבוד גם עד גיל 80, מול רצונו לפרוש מוקדם.