אשר לחילוט ערבות המקדמה, מדובר בערבות שפיקה הוציאה לטובת CPM כדי להבטיח השבה של כספי ציבור ששולמו לפיקה מראש כמקדמה, כדי להקל עליה לעמוד בעלויות הפרויקט.
כבר נפסק כי לא יהיה זה מעשי ויעיל לאכוף במסגרת סעדים זמניים יחסים חוזיים, בין חברה שהזמינה שירותי בנייה לבין הקבלן שאותו היא שכרה, שאמורים לעבוד בשיתוף פעולה לצורך בניית הפרויקט.
עוד יש לציין, כי בדפי היומנים שצרפה המבקשת לבקשתה לצוו המניעה לסילוק יד (נספח 15) מתאריכים 12-8 לחודש מרץ 2020 (יומן עבודה 313, דפים מספר 38(א), 38(ב), 38(ג)), הסיבה שמוזכרת לעיכוב בעבודות היא הקורונה, ולא מי התהום, העידר היתר הבנייה, או סיבות אחרות.
בדפי יומן עבודה שצרפה פיקה לבקשה (נספח 15) היא ציינה ב"הערות הקבלן", שהסגר והבידוד שמונע מעובדים להגיע לאתר, הוא במסגרת "כוח עליון". ביום 16.3.20 שלחה המהנדסת של CPM, הגב' ג'ינה שלגר, מכתב לפיקה, בו היא התריעה בפניה כי הערות אלה הן בנגוד לפסקה 11.6 לחוזה (נספח 2 לבקשות, עמודים 46-45), ושצוין בחוזה כי "קשיים בהשגת עובדים לעבודות בניה" או מחסור בחומרים או בכלים או בציוד או שביתות והשבתות, "לא יהוו ולא יחשבו כוח עליון ולא יזכו את הקבלן בארכה כלשהיא לכל תקופת הבצוע". מכל מקום לא שוכנעתי, על פני הדברים, כי המבקשת עשתה את כל שנידרש על מנת להיתמודד עם קושי זה.
סכוייה של המבקשת היו טובים יותר אם הייתה מראה שהצליחה להשלים את חלקה הארי של העבודה, שאז היה גדל הסיכוי לבסס חוסר תום לב מהותי מצד המשיבה, המבקשת לסלקה מהאתר.
בסיכומיה טענה פיקה לראשונה, כי למעשה ערבות המקדמה איננה ערבות אוטונומית, וכראיה הצביעה על כך שבכתבי ההארכה שונה הנוסח ונכתב שהערבות היא בסכום "המגיע או עשוי להגיע לכם מאת: פיקה תשתית – עבודות פיתוח בע"מ [ההדגשה הוספה]" (ראו נספח 31 לבקשה לצוו מניעה זמני כנגד סילוק היד).
...
חילוט הערבות
נותר לדון בבקשה למנוע את חילוט הערבות, שגם דינה להידחות.
אין בידי לקבל טיעון זה.
ראשית המדובר בטענה שנטענה לראשונה רק בסיכומים, ולפיכך יש לדחותה בהיותה שינוי חזית.
התוצאה
לאור האמור לעיל, שתי הבקשות נדחות.