להצהיר כי התובעים זכאים לקבל את חתימת רמ"י והמושב על תכניות הבניה לצורך קבלת היתר בניה מהועדה המקומית לתיכנון ובניה מטה יהודה.
כמו כן, מתבקש מתן צו עשה להריסת הבניה הבלתי חוקית שנעשתה במקרקעין, להריסת המחוברים ולהשבת המצב לקדמותו.
כתוצאה מכך לא ניתן לבצע עבודות פיתוח בקרקעות, לרבות בנחלת התובעים, ומאיך לא ניתן גם לקבל היתרי בנייה ללא פיתוח שטח הנחלות עד להסרת העיקולים וצוי המניעה על ידי המשקם, לא ניתן היה לקבל היתר בנייה, שכן הרשות דרשה להמציא לידיה את החלטת המשקם המאשרת את הסדרת חובות המושב, וכן את אישור המשקם בדבר החרגרת השעבודים משטחי הנחלות המיועדות להקצאה.
הפרת התחייבות הרשות כלפי התובעים – חוזית, מצג שוא והסתמכות – המנעות הרשות מחתימה על הבקשות להיתרי בנייה בנסיבות העניין היא בגדר התרת התחייבות הרשות כלפי התובעים, בין אם התחייבות חוזית הנובעת מיחסי הרשות והמושב שבו חברים התובעים, בין היתר, על פי הסכם המשבצת של המושב, ובין בשל הפרת מצגים שהציגה הרשות כלפי התובעים ואשר עליהם הם הסתמכו.
בית המשפט העליון פסק כי לאגודות שיתופיות מוקנה שיקול דעת רחב בבחירת המצטרפים אליהן בשל אופיין הייחודי והקשר האישי בין חבריהן (בר"מ 2451/13 יוגב אלקיים נ' תאשור מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ (פורסם בנבו, 12.6.13); ע"א 7821/10 אבנר חדד נ' כפר ביאליק כפר שיתופי להתיישבות חקלאית בע"מ (פורסם בנבו 11.6.2)).
...
מאחר ונקבע, כי לתובעים, כיום, אין כלל זכויות במקרקעין בנחלות, הרי שאין מנוס מקביעה כי יש לפנות את המקרקעין מכל הנמצא עליהם – להרוס את הבניינים, ולהשיב את המצב לקדמותו.
סופו של דבר
התביעה נדחית.
תביעת התובעים 1-5 נדחית.