ביום 7.12.14 הגיש התובע בקשה לשיחרור הטובין , באותו יום התקבלה חוו"ד של אהוד אורטל , ממונה בכיר במטה הסמים , ולפיה השמוש הנעשה בטובין שיובאו, הנו לצורך הכנה ועישון סמים מסוכנים , האסורים בהתאם לס' 10 לפקודת הסמים המסוכנים.
(1) לא לנקוט הליכים להחרמת התפוס אלא לידרוש מהתובע, בהודעה חתומה בידו, שיגיש נגדו תובענה להחזרת התפוס, ואם לא עשה זאת התובע תוך חדשיים מיום מתן ההודעה, יראו את התפוס כמוחרם ללא צורך בהליכים נוספים;
(2) להביא בעצמו לידי הגשת תובענה להחרמת התפוס.
(ב) אם תוך שלושה חדשים לאחר קבלת התביעה על התפוס לא דרש גובה המכס מהתובע להגיש תובענה כאמור בסעיף קטן (א)(1), אף לא הביא בעצמו לידי הגשת תובענה כאמור בסעיף קטן (א)(2), יימסר התפוס לידי התובע"
בע"א 545/96 Sheridon Exim Ltd נ. רשות הנמלים והרכבות [פורסם בנבו] נקבע כי "החרמה, לפי פקודת המכס [נוסח חדש] היא פעולה שיפוטית, המפקיעה את הבעלות על טובין שבהם נעברת עבירת מכס, ומעבירה אותה לידי המדינה. בכך היא נבדלת מן החילוט, שהוא אמצעי מינהלי, המונע מבעלים של טובין שתפסו את השמוש והחזקה בהם באופן זמני, עד לקבלת החלטה בעיניין החרמה" (פ"ד נג(2) 289, בעמ' 327).
סעיף 2 לצוו תעריף המכס (איסור יבוא) התשס"ה 2005- קובע: "הטובין המפורטים בתוספת אסורים ביבוא לישראל, כמפורט להלן: ( 1) אם בטור א' בתוספת צוין "שונים", יחול איסור היבוא על כל הטובין העונים לתאור הטובין המופיע בטור ב';"
...
אני סבור כי נוכח עדויות המומחים שלא נסתרו, ניתן לקבוע כי השימוש בפועל בטובין נשוא התביעה הינו להכנת סם מסוכן, משכך, חולטו כדין ולפי סעיפים 41-42 לפקודת המכס.
לאור האמור לעיל בהינתן, שהמכס פעל דיונית, ומהותית לפי סמכותו וכפי שפורט לעיל, והתובע לא הרים את הנטל הרובץ לפתחו, ולעניין הצדקת ההשבה, אני מחליט לדחות את התובענה .
סוף דבר
התביעה נדחית
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 5,000 ₪ צמוד ונושא ריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום בפועל.