לטענת התובע 1, הנתבע 1, ששמש נושא משרה באקסטרים קאר, הקים את חברת לייק קאר בע"מ (להלן – לייק קאר), המתחרה באופן ישיר עם אקסטרים קאר והסבה לה נזקים כספיים רבים, שאותם הוא תובע להשיב לו ולחברה.
ביום 08.10.2018, לאחר בקשה שהגיש המבקש לצוי מניעה זמניים שונים, ובהעדר תגובה מצד הנתבעים, הוריתי על מתן צוי מניעה אירעיים נגד הנתבע 1, האוסרים עליו לקיים כל פעילות עסקית, באמצעותו או באמצעות אחר, זאת מלבד עיסקאות שהמבקשת 2 צד להן.
ביום 05.11.2018 דחיתי בקשה של הנתבע 1 למתן צו מניעה זמני המורה לתובעים להמנע מלעשות שימוש כלשהוא במכתבי אישור זכויות חתימה, ובהחלטות של ישיבות דירקטוריון ובעלי המניות, שבהן נקבע לכאורה כי חתימתו היחידה של התובע 1, בצרוף חותמת של החברה ו/או שמה המודפס, תחייב את החברה.
כתב התביעה המתוקן הוגש ביום 11.02.2019, במסגרתו ביקש התובע מבית המשפט ליתן לתובעים את החשבונות המפורטים להלן:
כל מיסמכי הנהלת החשבונות של לייק קאר החל מיום הקמת לייק קאר (20.04.2016) ועד למועד המצאתם לתובעים, ולפחות עד ליום 01.06.2018, לרבות כל מועד מאוחר יותר, שבו חברת לייק קאר תהיה פעילה, כפי שיוחלט על-ידי בית המשפט, לרבות כרטסות מלאות של הנהלת חשבונות, דו"ח רווח והפסד, מאזנים סופיים, מאזני בוחן, דיווחי לייק קאר לרשות המיסים – מס הכנסה, נכויים, מס ערך מוסף וביטוח לאומי, וכל מיסמך חשבונאי אחר המצוי ברשות לייק קאר ביחס לתקופה האמורה.
לשיטת התובעים, ראיות אלה מוכיחות כי הנתבע הוא הבעלים האמתי בחברה וכי העברת המניות לידי העובד לשעבר נועדה אך ורק כדי להסתיר ולהסוות את בעלותו בלייק קאר.
...
סוף דבר
בהתאם לקביעותיי לעיל, מצאתי לקבל את התביעה בחלקה, ולהורות על הסעדים הבאים:
אני מורה לנתבעים להעביר את החשבונות המבוקשים בסעיף 7 לפסק דין זה לידי החברה, באמצעות בא כוחה של החברה, תוך 45 יום מהיום, בכפוף לכך שהחברה ואמין יתחייבו שלא לעשות שימוש בחומר שיקבלו אלא לטובת החברה ולא לטובת עסקי אמין האישיים.
אני מורה לנתבע לשלם לאקסטרים קאר סך של 1,994,837 ש"ח, המהווים מחצית מחובותיה של החברה נכון ליום 31.01.2019.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.