מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו מניעה לאיסור שימוש בסימן מסחר ולוגו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתביעה, מבקשת התובעת צו מניעה האוסר על הנתבעת 1 שימוש כאמור בסימניהּ בעתיד, וכן צוי עשה, לרבות צו המורה על העברת פרטיהם של היצרנים, הספקים וכל גורם שהיה מעורב בפעולות הקשורות למוצרים אלה, צו המורה על העברת דו"חות וחשבונות לתובעת באופן שיאפשר לה לכמת את הקף ריווחי הנתבעת על חשבונה, פיצויים סטאטוטוריים מקסימליים מכוח סע' 13 לחוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999 וסע' 56(א) לחוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007 [להלן: "החוק"].
הפרת סימן המסחר התובעת טוענת כי הנתבעת 1 עשתה שימוש מפר בסימן המסחר הרשום שבבעלותה, עת השתמשה במדליון הנושא את הסמל המכונה בפיה "TT". הנתבעת 1 גורסת כי טענה זו מופרכת, אין כלל דמיון בין הסימנים, לעמדתה, ומכאן מובן כי לא ניתן לייחס לה שום הפרה, מה גם שקיימים , לדעתה, הבדלים מהותיים בין מוצרי שתי החברות, דוגמאת החומרים מהן עשויות הנעליים, צבעיהן, הלוגו המוטבע בתוכן ואריזתן [ר' סע' 10-15 לתצהירו של מנכ"ל ובעל השליטה בנתבעת 1, מאיר נג'יבי - נתבע מס' 5].
...
טענות גם בהקשר זה של הנתבעים נדחות, לכן.
בשים-לב לשיקולים דלעיל, אני מחליט כדלקמן: 5129371(א) ניתן בזאת לגבי כל אחד מהנתבעים צו מניעה קבוע בהתאם לעתירה שבסעיף 20(א) לכתב התביעה; 54678313(ב) אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת פיצוי בסך של 100000 (מאה אלף) ₪, להיום.
כן אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את הוצאות המשפט [בצירוף ריבית והפרשׁי הצמדה מיום הוצאתו בפועל של כל פריט], וכן, בנוסף, שכר טרחת עו"ד בסך 44000 (ארבעים וארבע אלף) ש"ח, להיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו ת"א 5501-04-15 Dama S.p.A. נ' אלגנט (תעשיות אופנה) בע"מ ואח' ‏21 ספטמבר 2015 מספר בקשה: 5 בפני כב' השופטת תמר אברהמי מבקשת (נתבעת שכנגד) Dama S.p.A ע"י ב"כ עו"ד ליעד וטשטיין ועו"ד אורי פרוכטמן משיבים (תובעים שכנגד) 1. אלגנט (תעשיות אופנה) בע"מ 2. חנוך גרינברג ע"י ב"כ עו"ד ערן סורוקר ועו"ד הילה מורן צ'רני פסק דין
Dama עותרת בכתב התביעה לסעדים כגון: צו מניעה (איסור שימוש בסימני מסחר, לוגו וכו'), צו עשה (שינוי תאור עסקם באתר האנטרנט של 'גן העיר', שינוי עיצוב חנות, הבהרה ללקוחות שהנתבעים אינם יבואן רישמי, וכד'), ופיצויים לפי חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט - 1999 וחוק זכות יוצרים, תשס"ח - 2007.
...
הבקשה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בקשה למתן צו מניעה זמני האוסר על המשיבים להשתמש בסימן המסחר שלהם, (מצד שמאל לעיל, להלן: "הסמליל"), מחמת היותו דומה עד כדי הטעה לסימן המסחר הרשום הנ"ל של המבקשת, (מצד ימין לעיל, להלן: "סימן המסחר").
...
מסקנה לכאורית זו עולה משורה של נסיבות כדלקמן: העובדה שהמשיבים הוסיפו למסעדה שלהם את המילה "המקורית", ומילה זו מופיעה הן בסמליל והן מהווה שם דף הפייסבוק של המשיבה; העובדה שבסמליל מופיע שנת ייסוד מסעדת המבקשת – "מאז 1973"; העובדה שהמשיבים העמידו את שלט הפירסום למסעדתם בסמוך לכניסה למסעדת המבקשת; בצ'ט בדף הפייסבוק של המשיבים מופיעות ההתכתבויות הבאות: "חומוס חליל – המקורי
זה שם מוכר" נוכח כל האמור לעיל, סבורני כי המבקשת הוכיחה כי קיימות ראיות לכאורה לקיומה של עילת תביעה בעוולת גניבת עין, אך לא נמצא כל בסיס לתביעה בעילת התערבות בלתי הוגנת.
בכל הנוגע לעילת הפרת סימן המסחר, סבורני כי כפות המאזניים מעויינות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

שתי המבקשות הגישו בקשה לצוו מניעה שיאסור על המשיב לעשות כל שימוש בסימן המסחר של המבקשת 1 וכן בלוגו שלה, בשמה או במוניטין שלה.
...
6.2 בנוסף יש לבחון אם קיימים שיקולים אחרים שלא להיעתר לבקשה לסעד זמני כמו שיהוי או היעדר נקיון כפיים.
שינוי כל אלו בשלב הסעד הזמני, יכול לגרום נזק מסחרי רב למשיב, שאם יסתבר שהדין עימו, יהיה קשה לתקן נזק זה. לסיכום 11.1 משיקולים של הוכחת הזכות לכאורה ומאזן הנוחות, מצאתי כי אין להיעתר לסעד הזמני המבוקש.
11.2 הבקשה לסעד זמני – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

על פי ההסכם בין הצדדים משנת 2003 עברה כלל הפעילות העסקית של חברת "רשת פלאפל אסולין בע"מ" ל"חברה להקמת סניפים בע"מ" וסוכם, כי תשנה את שמה לחברת "פלאפל אסולין בע"מ 2003". המשיב פרברי הפך לבעל 90% מהמניות בה ובכך לבעל השליטה בה. עוד חשוב לעניינו הוא שנקבע בסעיף 9 לאותו הסכם, כי : "יואב ואבנר מעוניינים להעניק לחברה שימוש בלעדי בסימן המסחר ובלוגו "פלאפל אסולין", השייך להם, בתנאים שלהלן: '.
לאור כל האמור, כפוף לחתימה על התחייבות עצמית על 200,000 ₪ והפקדה במזומן או בערבות בנקאית צמודה בסך של 20,000 ₪, ניתן בזאת צו מניעה זמני האוסר על המשיבים 1 ו- 2 לעשות שימוש בסימני המסחר המפורטים בסעיף 2 לבקשה וכן ניתן בזאת סעד הצהרתי זמני, לפיו להחלטות האספה הכללית מיום 31/7/13 של חברת פלאפל אסולין 2003 בע"מ באשר לבעלות בזכות השמוש בסימני המסחר של חברת פלאפל אסולין 2003 בע"מ - אין תוקף.
...
טענת המשיבים להעדר עילה מכח הענקת רשות שימוש בלעדי בסימני המסחר מתוקף ההסכם שנחתם ביום 29/11/12 והאסיפה הכללית שמאשררת אותו- דינה להידחות, שכן כאמור, זכות השימוש בסימני המסחר של חברת פלאפל אסולין 2003 בע"מ, לא ניתנת להעברה.
המשיבים טענו, כי יש לדחות את הבקשה גם מהטעם שהמבקשים מושתקים מלבקש את צו המניעה שכן בעבר הצהירו שהזכויות בסימני המסחר אינן שלהם, אלא של האמא וכן הם לא היו צד בהליך בפני הפוסקת.
לאור כל האמור, כפוף לחתימה על התחייבות עצמית על 200,000 ₪ והפקדה במזומן או בערבות בנקאית צמודה בסך של 20,000 ₪, ניתן בזאת צו מניעה זמני האוסר על המשיבים 1 ו- 2 לעשות שימוש בסימני המסחר המפורטים בסעיף 2 לבקשה וכן ניתן בזאת סעד הצהרתי זמני, לפיו להחלטות האסיפה הכללית מיום 31/7/13 של חברת פלאפל אסולין 2003 בע"מ באשר לבעלות בזכות השימוש בסימני המסחר של חברת פלאפל אסולין 2003 בע"מ - אין תוקף.
בנסיבות העניין אני קובע, כי ההוצאות יפסקו לפי התוצאות בהליך העיקרי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו