מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו מניעה זמני נגד הקמת אולם אירועים במלון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בבקשה נטען כי משיבים 1 ו-2 הקימו אולם אירועים בסמיכות לבתי המבקשים, ללא רישיון עסק ועל מקרקעין בייעוד צבורי, ובאופן הגורם למבקשים מיטרד של ממש.
המבקשים ביקשו שיינתן סעד זמני אשר יאסור על המשיבים לעשות שימוש במערכות הגברה כלשהן באולם האירועים.
בד בבד עם הבקשה לסעד זמני הוגשה גם תביעה עיקרית למתן צוי מניעה ולסעד כספי, בעילות של מיטרד ליחיד והפרת חובה חקוקה (בהתייחס לשורה של הוראות חוק, ובהן חוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה-1965; חוק רשוי עסקים, התשכ"ח-1968; חוק למניעת מפגעים, התשכ"א-1961 ותקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), התשנ"ד-1992).
המשיבים טענו כי הם אינם מפעילים במקום אולם אירועים, וכתב האישום הוגש נגדם, לפי הטענה, בגין קיום אירועים בשטח המסעדה.
המשיבים טענו כי חוות הדעת מטעם המבקשים נערכה לפני למעלה מארבעה חודשים, והבדיקה במסגרתה בוצעה בחדר מלון וכן בדירת מגורים שעל פי כתובתה אינה שייכת למי מהמבקשים.
...

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

המבקשת עותרת בבקשה זו למתן צו מניעה זמני בו יורה בית המשפט למשיבה "להמנע מקיום אירועים ו/או שימוש שאינו תואם את רישיון העסק, היתרי הבניה והוראות הסכם השכירות...". וזאת בגין טענה לבניה ללא היתר שביצעה המשיבה.
לאחר שבחנתי את המסמכים שהוצגו בפניי ונתתי דעתי לטענות הצדדים, אינני מוצאת כי מתקיימים התנאים למתן צו המניעה המבוקש ולהלן יובאו הטעמים למסקנה זו. לעניין ניהול עסק ללא היתרי בנייה - המבקשת טוענת כי המשיבה הקימה בשטח ההרשאה (לפי הגדרתו בהסכם האחרון משנת 2012) מבנה בשטח של כ-1,000 מ"ר בו היא עושה שימוש כאולם אירועים (להלן – האולם).
בנוסף, הציגה המשיבה רישיון לניהול עסק בתוקף עד 31.12.21 (נספח ה לתגובה) ואישור מטעם כיבוי אש (נספח ו לתגובה), אשר מתייחסים הן לניהול מסעדה, הן לניהול בית מלון והן לניהול "אולם או גן לשמחות ולארועים שעיקר עסוקו הוא קיום ארועים..." המסקנה ממכלול הנתונים דלעיל היא כי לא עלה בידי המבקשת להוכיח כי המבנים ביסוד הבקשה ובעיקר 'שטח ההרשאה' ניבנו ללא היתר כדין.
המבקשת זכאית להגיש כל תביעה נידרשת כנגד המשיבה בעיתוי המתאים לה. המזכירות תמציא ההחלטה לצדדים ותסגור את התיק.
...
בנסיבות אלה טוענת המשיבה כי דין הבקשה להידחות הן משום שאין לה בסיס עובדתי והן משום שלא מתקיימים התנאים למתן הסעד הזמני.
די בשיקולים דלעיל כדי להוביל למסקנה לפיה דין הבקשה לדחייה.
סוף דבר, הבקשה נדחית הן משום שלא הונחה תשתית ראייתית, ולו ראשונית, לתמוך בעובדות הנטענות בה, הן משום שמאזן האינטרסים נוטה בבירור לדחייתה והן משום שנראה שהבקשה הוגשה בחוסר תום לב. המבקשת תישא בהוצאות המשיבה בגין בקשה זו בסך כולל של 15,000 ₪.
בזיקה לבקשת המבקשת להשהות את הגשת כתב התביעה מטעמה, אפנה להוראות תקנה 95(ב) לתקנות הקובעת כי כתב תביעה יוגש "בתוך שבעה ימים ממועד מתן הצו או בכל מועד אחר שעליו יורה בית המשפט". מאחר שהבקשה לסעד נדחתה, אין עוד צורך להשאיר הליך זה תלוי ועומד ואני מורה על סגירתו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 18/03/18 קבעתי לקבל הבקשה לסעד זמני ולהורות לנתבעים 1-3 להמנע מהפעלת המלון בבית ובחצר חלקה 25 (להלן: "הצוו הזמני"), זאת בכפוף להפקדת ערבויות מתאימות.
אולם טענות התובעים אינן אשר למזמורים המתנגנים בשעות תפילה בערב שבת או חג. טענות המיטרד מתייחסות לפעילות רועשת אחרת של אורחי המלון המפריעים למנוחת התובעים ואיכות חייהם בשעות לא סבירות, כפי שמתעדים הסרטונים.
לא מצאתי שיש לתת משקל ראייתי כלשהוא לעדות גליה על נחיצות הקריאה למישטרה, מהסיבה הפשוטה שהיא לא הייתה עדה לביקורים אלה, והנתבעים לא טרחו להביא לעדות מי מטעמם או מטעם המלון, שכן היה נוכח באירועים אלה.
יחד עם זאת, ובשונה מהטענות לקיום הצוו הזמני ללא רבב, במסגרת עדותה של גליה התברר כי בחודש מאי 2019 ניתן כנגדה צו להריסת אוהל שהוקם בבנייה קלה ללא היתר בחלקה 25.
זאת כאשר הנתבעים רשאים כמובן, כדי שלא יהיו חשופים לטענות בדבר הפרת הצוו הקבוע והסנקציות בגין הפרתו - להקים גדר או מחסום אחר אשר ימנע "זליגת" אורחי המלון לשטח חלקה 25.
...
סבורני כי די בקביעת הצו הזמני לקבוע, בכדי למנוע מטרד של פעילות מלון, שיש בו בכדי להשפיע על נוחות חייהם של התובעים בביתם.
סוף דבר התביעה למתן סעד קבוע מתקבלת והתביעה לסעד הכספי מתקבלת באופן חלקי.
בנוסף אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעים פיצוי בגין מטרד ליחיד ובגין עוגמת נפש בסך כולל של 50,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי ההסכם מחויב ברון באמצעות חברה בבעלותו, שתוקם לצורך ניהול המלון לכסות את כל העלויות של הפעלת המלון ומחשבונה גם ישולם לפתאל שכרה בעד ניהול המלון (לכן הוקמה חברת מלונות ברון בנימין בע"מ).
טענה נוספת של פתאל הייתה כי ברון מנע מהמלון להשיא רווחים בשל סרובו להעביר את תפעול אולם האירועים לגורם חצוני.
באשר לטענות פתאל כנגד ברון על ההתנהלות של אולם האירועים - על פי התוספת להסכם נטלה פתאל את הניהול של אולם האירועים.
מדובר על החלטה שניתנה במסגרת בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט המחוזי ליתן צו מניעה זמני שימנע מהמבקשת שם לשווק את מוצריה שלא על פי ההסכם שבינה לבין המשיבה, וזאת עד לסיום הליך הבוררות בינן לאחר שהמבקשת ביקשה לסיים את החוזה.
...
העובדה שגם התנהגות ברון הייתה התנהגות מפרה בנושאים מסוימים אינה מאיינת את המסקנה כי הסכם זה נכון יהיה לבטל וחבל שלא בטל מן העולם עם תחילתם של ההליכים.
סוף דבר אני מקבלת את תביעתו של ברון לפיה הוא זכאי היה לבטל את הסכם הניהול שחתם למול פתאל.
בהתאם תביעת פתאל לאכיפת ההסכם, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת התערבה מיד ותיקנה את כל הדרוש תיקון, אולם משרד הבריאות מיאן לבטל את צו הסגירה, בטענה כי מזה מספר חודשים, הוא דורש את התאמת מבנה המטבח בבית המלון לדרישות ספציפיות של משרד הבריאות, דרישה שהוסתרה כל העת מהתובעת על ידי הנתבעים.
בוכריס לא קיבל את הסרוב ושב ופנה אל התחדשות לגוף יחד עם זכרי, אשר הוצג על ידו כבעל מומחיות בתחום, עם ניסיון עשיר של שנים רבות, כשותף במסעדות ואולמי אירועים, וכאיש עסקים מכובד שניהל סוכנות ביטוח בעבר.
התובעת ובעליה לא פתחו את תחום המזון לשיווק חוץ, קיימו אירועים בודדים בלבד, כך שנימנע מהעסק לפתח תחום הכנסות עצמאי נוסף, בית הקפה שהוקם על ידם היה סוג של אילתור שלא פעל כלל, ההשקעות היו מינימאליות ולא כיבדו את המקום, כך שכל הפעילות המובטחת לא היתקיימה כלל.
בד בבד, עם הגשת התביעה, הוגש צו מניעה זמני הזהה לסעד העקרי, אך בהחלטה מיום 11.3.2013 דחיתי את הבקשה למתן סעד זמני, תוך שאני קובע, בין היתר, שהתביעה הנכונה במקרה זה היא תביעה כספית, זאת בנוסף שלא הוכחה זכות לכאורה לכך שהתובעת זכאית להמשיך ולהחזיק במקום.
ביום 2.5.2015 נעתרתי לבקשה והוריתי על הטלת עיקולים זמניים כנגד כל הנתבעים עד לסך של 1,450,000 ₪.
...
מכל מקום, מאחר והגעתי למסקנה כי התחדשות לגוף היא היחידה שצריכה לשאת בעלות הארוחות ובחוב שנותר (למעט העילה השטרית), וזו לא הגישה כתב הגנה מפני התביעה זאת בנוסף שהאמור בכרטסת הנהלת החשבונות של התובעת אמינה עליי, י לקבל את מלוא התביעה כנגד התחדשות לגוף.
התביעה נשוא תיק 17415-03-13 מתקבלת כדלקמן: אני מחייב את הנתבעת מס' 2, בהעדר הגנה, בסך של 2,255,646 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 10.3.2013 ועד התשלום המלא בפועל.
התביעה בתיק 17415-03-13 כנגד נתבעת מס' 3 חזן נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו