מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו מניעה זמני לעיכוב פינוי דירת מגורים מושכרת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 10.12.2017 הגישו המבקשים לבית משפט קמא בקשה למתן צו מניעה זמני עד להכרעה בתביעתם, בו התבקש בית משפט קמא להורות למשיב להמנע מבצוע כל פעולה של פינוי, או תפיסת חזקה בדירה, וכן להורות על עיכוב הליכי ההוצאה לפועל בהם פתח המשיב (תיק 505183-09-17 של לישכת ההוצאה לפועל בחיפה).
אי-מתן הסעד הזמני בדבר עיכוב ביצוע הפינוי, יביא לפינויו של איימן מן הדירה, וזאת בשעה, שעל-פי הסכם הפשרה שקבל תוקף של פסק דין ביום 16.3.2016 (ב-ת"א (שלום חיפה) 5851-03-14), איימן יוכל להמשיך להתגורר בדירה, בכפוף לתשלום 30,000 ₪ על חשבון חוב דמי השכירות (לפי סעיף 6.1 של הסכם הפשרה), וכן בכפוף לתשלום סך של 5,000 ₪ מידי חודש החל מיום 1.4.2016 ולמשך 42 חודשים (סעיף 6.2 של הסכם הפשרה).
...
בענייננו, קבע בית משפט קמא (בפיסקה 16) של החלטתו מיום 27.5.2018: "אולם, אף אם יתברר בתום ההליך כי יש ממש בטענות אלה, לא שוכנעתי כי יש מקום להותיר את צו המניעה על כנו, נהפוך הוא." יחד עם זאת בהמשך, כאמור, אִפשר בית משפט קמא למבקשים להפקיד את מלוא הסכומים הנדרשים על פי ההסכמים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, ולרבות הפיצוי המוסכם, על פי דרישה כספית מפורטת שתומצא על ידי עו"ד מזור בשיתוף המשיב, כשעל פי חישובו של עו"ד מזור, היתרה לתשלום מסתכמת ב-1,222,645 ₪.
לפיכך, אני מקבל את בקשת רשות הערעור, שדתי בה בהתאם לתקנה 410 של התקנות, כאילו ניתנה הרשות והוגש הערעור לפי הרשות שניתנה, ומורה על ביטול החלטותיו של בית משפט קמא מיום 27.5.2018 ומיום 20.6.2018, וקובע, שהסעד הזמני של עיכוב פינוי הדירה יעמוד בתוקפו עד למתן פסק הדין בהליך המתנהל בפני בית משפט קמא במסגרת ת"א 16223-12-17, וזאת בכפוף ל: המצאת התחייבות עצמית של שני המבקשים לפי תקנה 365(ב) לתקנות סדר דין אזרחי.
לעניין פסיקת הוצאות המשפט בהליך זה, אציין כי לאחר ששקלתי בדבר, ומכיוון שטיעוני המבקשים חרגו מן הסוגיה עליה נסובה בקשת רשות הערעור, אני קובע, שלא יהא צו להוצאות בהליך שבפניי (זאת לאחר שכבר הבאתי בחשבון את האמור בסיפא של החלטתי מיום 7.9.2018).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשה לסעד זמני, טרם הגשת הליך עקרי, שבמסגרתה מבוקש למנוע מהמשיבה מלפנות את המבקש ובני משפחתו מדירת מגורים ברחוב אחד העם 14 ברמת גן (להלן: "הדירה") שאותה הוא שוכר מהמשיבה.
בסעיף 22 לבקשה ציין המבקש, כי לא תוגש תובענה למתן צו מניעה קבוע, אלא רק בקשה לצוו מניעה זמני בלבד למשך 30 יום.
ואילו היינו מקבלים את הבקשה הנוכחית, משמעות האמור הייתה מעשית שכל בקשה לעיכוב פינוי מדירת מגורים צריכה להיתקבל, בלא קשר מה דלים סכויי הצלחת התביעה, ובלא קשר להתנהלות המבקש.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את הצדדים סברתי, כי דין הבקשה להידחות.
אחר כך טען שמדובר בדירה בת שני חדרים ברמת גן ובהמשך ציין בא כוחו, כי הדירה מושכרת עד לחודש פברואר 2021; כי ילדיו לא רוצים לחזור לדירה שאמם ז"ל התגוררה בה, וכי הוא עבר לדירה מושא המחלוקת, כדי שילדיו ישקיפו מהקומה ה- 23 על הספארי ברמת גן. סבורני, כי התנהלות זו מוקשית, וכי היה על המבקש לבוא לבית המשפט ולגלות מראש מידע מהותי זה במסגרת בקשתו.
סוף דבר דין הבקשה להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 08.07.97 הגישה המשיבה בקשה לביטול צו המניעה הזמני בעקבות חתימתו של המבקש על התחייבות לפיה יימנע מכל עבודות בנייה במיגרש ובשטח הסמוך לו ללא הסכמה מראש ובכתב מהמשיבה.
בכל הנוגע לסכויי העירעור, קיימים סכויים טובים לקבלת העירעור, בשים לב לשגיאותיו של בית משפט קמא, המבקש מחזיק בקרקע נשוא הסיכסוך למעלה מ-40 שנה, קיים בתיק בית המשפט הסכם שכירות מוגנת משנת 1975.
צודקים המבקשים בטענתם, כי כאשר מדובר בבקשה לסעד זמני הנוגע לעיכוב פינוי מדירת מגורים, מאזן הנוחות נוטה באופן ראשוני לכוונם של המבקשים.
...
במקרה שלפניי, על פניו ומבלי לקבוע מסמרות בדבר, סבורני כי סיכויי הערעור נמוכים וזאת משום שקביעותיו של בית משפט קמא מבוססות ומנומקות.
סיכומו של דבר, לא מצאתי טעם מספיק המצדיק את עיכוב הביצוע.
לאור האמור, דין הבקשה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד קודם להגשת התביעה שלפניי, ולאחר שנדחו הליכי העירעור בשתי ערכאות העירעור ופסק הדין הפך חלוט, הגישו התובעים בקשה לצוו מניעה זמני לעיכוב הליכי ההוצאה לפועל שניפתחו לבצוע הפינוי.
בהחלטה מיום 1.1.19 (כבוד סגן הנשיא מ' בורשטין) נדחתה הבקשה בכל האמור בחנות, ואילו הליכי הפינוי של דירות המגורים מס' 2 ו-3 עוכבו כנגד הפקדת התחייבות עצמית וערבון בסך 75,000 ₪.
בסיכומיו, ובהתאם לתקנה 371(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (שחלה על ענייננו על-פי הוראת המעבר שבתקנות החדשות שנזכרו לעיל), ביקש הנתבע לחלט את הערבון בסך 75,000 ₪ שהופקד על-ידי התובעים להבטחת נזקיו כתוצאה מן הסעד הזמני שניתן לעיכוב פינוי שתי הדירות כאמור בהחלטה מיום 1.1.19.
לטענת הנתבע חלוקת סכום זה בפרק הזמן שחלף מאז ניתנה ההחלטה מיום 1.1.19 מעמיד סכום חודשי ביחס לשתי הדירות שברי כי הוא נמוך מדמי שכירות ראויים, כאשר הוא הציג במהלך ניהול ההליך שמאות שהיא גבוהה בהרבה.
...
כך, ב"כ התובעים דאז הציע שהדיון יתמקד בפלוגתא שעניינה דיירות מוגנת של התובעים, וב"כ הנתבע הסכים להצעה זו. על כן נקבע כי "בנסיבות אלה, אין זה מפתיע כי לא הוגש כל הליך ערעורי על החלטת בית משפט קמא, אשר הגדירה את השאלה בה ניתנה הרשות להגן. מכל מקום, נוכח ההסכמה האמורה, דין טענתם של המערערים להידחות". אף בית המשפט העליון הפנה להנמקה זו בקביעתו כי לא שוכנע שנגרם לתובעים עיוות דין ולא נמצא כי נפל פגם בהליך לפני בית משפט השלום (פסקה 4 להחלטת כבוד השופט פוגלמן).
לאחר שהחנות פונתה על-ידי התובעים 2-1, ועל מנת לאפשר לתובעים 6-3 להיערך למקום מגורים חלופי אני מורה כי פינוי דירה 2 על ידי התובעים 4 ו-6 ופינוי דירה 3 על-ידי התובעים 3 ו-5 והשבת שתי הדירות לחזקת הנתבע כשהן פנויות מכל אדם וחפץ יעשה עד יום 29.5.22.
על כן טענו כי יש לדחות את הבקשה לחילוט העירבון.
משכך מצאתי כי מתקיימים התנאים הקבועים בדין לחילוט העירבון בסך 75,000 ₪ לטובת הנתבע וכך אני מורה (ראו, למשל: רע"א 2429/21 יפתח נ' עובד (25.4.2021)).

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב – יפו (כב' סג"נ השופט טל חבקין) מיום 12.5.22 בת.א. 12799-02-22 ולפיה נדחתה בקשת המבקשים – התובעים לעכב פינויים מדירת מגוריהם.
(ראה הצעת בית משפט של ערעור בפרוטוקול מיום 8.10.15 בע"א 1280-06-01 לויאן נ' רשות הפיתוח עמ' 4 שורה 27 – עמ' 5 שורה 2) ותוך ויתור המשיבים על הגשת תביעה כספית לדמי שימוש או דמי שכירות ראויים, ככל שיבוצע פינוי במועד.
המבקשים הגישו בקשה דחופה למתן צו מניעה זמני ו/או צו לעיכוב הליך הפינוי הזמני עד לבירור ההליך בפני בית המשפט.
...
לאחר עיון בטענות המבקשים מצאתי כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור ללא צורך בתשובה .
לסיכום: א) לפיכך, לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו