מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו מניעה זמני למניעת פרסום כתבת תחקיר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה למתן צו מניעה זמני, בטרם הגשת כתב תביעה לצוו מניעה קבוע, המורה למשיבים להמנע מלפרסם כתבת תחקיר במסגרת שידור התכנית "יצאת צדיק" בערוץ 12 ובה, בין היתר, ראיונות ותכנים הנוגעים למעשים שביצעו המבקשים 1 ו-2.
...
מקרה זה אינו עומד בכללים אלו ומשכך דינה של הבקשה להידחות לגופה.
המסקנה המתבקשת היא שלולא היה מוגש כתב אישום, הרי שלא הייתה עומדת למבקשים טענה טובה המאפשרת להם למנוע פרסומה של כתבת תחקיר הדנה בהתנהלותם, שכמותיה מפורסמות חדשות לבקרים בתכניות רבות מספור.
סוף דבר דינה של הבקשה לצו מניעה זמני עד להגשת התביעה העיקרית להידחות, באשר לא הוכחו התנאים המצדיקים מניעת פרסום מראש.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחלוף כשבע שנים מהחתימה על ההסכם שקבל תוקף של פסק דין, בחודש אוגוסט 2017, פנתה למשיב העיתונאית --- ומסרה לו שהיא ערכה כתבת תחקיר אודות היתנהלותו עם המנוחה ויש להם הקלטות שמלמדות שהוא ניצל את המנוחה בהיותה חסרת ישע, לרבות בהקשר מיני והיא בקשה את תגובתו.
המשיב סרב להגיב ואמר לה שקיים צו איסור פירסום על נושא זה ואולם, לאור חששו שהכתבה תפורסם וייגרם נזק אדיר לשמו הטוב, הוא הגיש בקשה לצוו מניעה זמני כנגד ---, ערוץ --, המערערת, אחותה ומשיבים נוספים והוא אף הגיש בחודש אוגוסט 2017 "תביעה לאכיפת פסק דין וצו איסור פירסום, אכיפת הסכם שקבל תוקף של פסק דין וצו מניעה קבוע" (להלן: התביעה).
...
לפיכך, ניתן היה לסיים כאן את פסק הדין ולקבוע שדין הערעור להידחות בהתאם לתקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, בכפוף לביטול החיוב הכספי החודשי שהוטל בסעיף 43 לפסק הדין וזאת מאחר שאין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בפסק הדין, הממצאים שנקבעו תומכים במסקנה המשפטית ואין בו טעות שבחוק.
לסיכום לאור האמור הנני מורה על מחיקת הסעדים 2 ו-3 מכתב התביעה (ס' 2-3 לכתב התביעה) אלא אם כן תוגש התנגדות לעניין זה מטעם מי מהצדדים בתוך 7 ימים".
מכאן, שלכאורה בית המשפט קמא כלל לא היה מוסמך להיעתר לסעדים 3-2 לכתב התביעה מאחר שהם נמחקו יותר משנתיים לפני שניתן פסק הדין.
למרות זאת, בית המשפט החליט כי: "ההתנגדות נדחית זה מאוד רלוונטי" (עמ' 85 שורה 20 עד עמ' 86 שורה 2).
בקשה זו של המשיב נדחתה על ידי בית משפט קמא בו ביום בנימוק כי "בית המשפט נתן החלטה מנומקת אשר מגלה כי אין לו סמכות בעניין ולפיכך אין מקום לעיון מחדש ...". בהעדר כל התייחסות במסגרת פסק הדין להחלטת המחיקה כמו גם להחלטה שדחתה את בקשת המשיב לביטולה ובפרט בהיעדר כל קביעה של בית משפט קמא לפיה מצא לנכון לסטות מהן, הרי שכוחן של שתי החלטות אלה יפה גם למועד בו ניתן פסק הדין והמסקנה המתבקשת היא כי הסעדים ההצהרתיים שניתנו בסתירה להן ניתנו אך מחמת שגגה.
סיכומו של דבר: אציע לדחות את הערעור בחלקו במובן זה שפסק הדין יעמוד בתוקפו ואולם הוראת סעיף 58 ב לפסק הדין הקובע כי "הבקשה למתן סעד הצהרתי הקובע כי הנתבעת 1 הפרה הפרה יסודית את סעיפים 22-24, 26-29 ו– 30 להסכם הפשרה, מתקבלת", תבוטל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני בקשה למתן צו מניעה זמני, למניעת פירסום כתבת תחקיר אודות המבקש, ולחילופין, ככל שהכתבה תשודר, מבוקש שלא להזכיר את שמו של המבקש וכל פרט מזהה אחר.
...
סוף דבר על יסוד כל האמור, לא עלה בידי המבקש להרים את הנטל ולהראות כי המשיבה אוחזת בהגנת סרק או כי אין בפרסום הכתבה עניין לציבור.
הנזקים הצפויים למבקש נסוגים אל מול חופש הביטוי והפרסום במקרה זה. אשר על כן, הבקשה נדחית.
למען הסר ספק מובהר כי החלטתי זו מבטלת החלטות קודמות בדבר אי פרסום.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

כפי שהובהר בהחלטתי מיום 2.4.2024, בקשת רשות העירעור עוסקת בפירסום כתבת תחקיר אודות המבקש ואחותו בתוכנית הטלויזיה "המקור", כאשר המבקש עתר כי בית המשפט ימנע את הפירסום ולחלופין – כי יורה על מניעת פירסום שמו בכתבה ופירסום כל פרט מזהה אחר שלו.
במילים אחרות – "מקבילית הכוחות" אותה על בית המשפט לבחון כל אימת שמתבקש צו מניעה זמני, נוטה, בבקשות שעניינן במניעה מראש של פירסום – לכיוון המפרסם.
אולם, כאשר בית המשפט נידרש לערוך את "מאזן הנוחות" בבקשה לצוו מניעה שנועד למנוע פירסום מראש של כתבת טלויזיה, ולבחון את הפגיעה הפוטנציאלית במבקש – עליו לתת משקל גם לכך שאין מדובר בפירסום ראשון, אלא בנושא שכבר פורסם בעבר (ולו גם בהקף מצומצם הרבה יותר).
...
שנית, טענה המשיבה כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור גם מחמת שעסקינן במעשה עשוי.
מטעם זה, וכפי שקבעתי בהחלטה מיום 2.4.2024, אין מקום להיעתר לבקשה החלופית של המבקש.
אם אלה הם פני הדברים, הרי שאין מקום לדון בבקשת רשות הערעור לאור החלטתי בעניין ע.ס.י. מאחר שהמבקש לא עמד בסד הזמנים להגשת התביעה העיקרית.
לכן, ולאור כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטה דחה בית המשפט המחוזי את בקשת המבקש להוציא תחת ידיו צו מניעה זמני למניעת פירסום כתבת תחקיר אודות המבקש בתוכנית "המקור" (להלן: התוכנית); ולחלופין – ככל שהכתבה תשודר, למנוע את פירסום שמו של המבקש וכל פרט מזהה אחר.
...
אינני סבורה כי יש מקום להיעתר גם לבקשה זו. אף מבלי לצפות בכתבה, ניתן להניח כי היא רוויה בפרטים היכולים לקשור את המבקש לאירועים.
לאור כל האמור, אני סבורה כי אין מקום להיעתר לבקשה לעיכוב ביצועה של החלטתו של בית המשפט המחוזי נושא בקשת רשות הערעור והבקשה הזו נדחית.
אכן, המחיר שהמבקש יידרש לשלם בחייו ובשמו הטוב – אם יסתבר בסופו של דבר שאין ממש בטענות כלפיו, הוא מחיר גבוה מאוד, שאינני מקלה בו ראש כלל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו