בחקירתו הנגדית של מבקש 3 על תצהירו בהליך הראשון, טען מבקש 3 כי מחיר של 2.9 מיליון ₪ בעבור מניותיו של מר ארנון רם, נקבע בלא שקדמה לכך כל בדיקה מטעמו וכי כוונת הצדדים הייתה כי את המניות בחברת "רם אל" יקבל מבקש 3 כימעט ללא תמורה בשל מערכת היחסים הקרובה שלו עם מר ארנון רם.
בהחלטת בית המשפט (כב' השופטת עינת אבמן-מולר) בבקשה האמורה, מיום 6.9.2022, נקבע כלהלן:
"סכויי התביעה - כאמור, סעיף 29(ב) לתקנון קובע כי לבעלי המניות זכות קדימה למשך שבועיים מתאריך הצעת המניות 'במחיר האמתי והכנה'. המבקשים טענו כי העסקה המדווחת היא פיקטיבית וכי ישנו חשד משמעותי כי המצג שהוצג להם אינו מלא. בעיניין זה טענו המבקשים כי השתלשלות האירועים עוררה את חשדם כי נעשתה עסקה אחת ביחס לשתי החברות המוצגת באופן פקטבי כשתי עיסקאות. בבקשה נטען כי בשיחה בין המבקש 6 למשיב 1 אמר המשיב 1 כי הסך של 2.9 מיליון ₪ הוצע לרכישת מלוא מניותיו בשתי החברות. המבקשים גם הצביעו על כך ששני ההסכמים נחתמו באותו יום; יש קשר בין הרוכשים בשתי העיסקאות (המשיב 4 הוא בנו של המשיב 2 והמשיבה 5 היא חברה בבעלות המשיב 3); בשני ההסכמים התשלום הראשון הוא בסך 500,000 ש"ח; בשני ההסכמים עו"ד אשרוב הוא הנאמן על כספי התשלום הראשון, אף שהוא טוען כי העיסקאות אינן קשורות וכי אינו מייצג את המשיבים 3-2. בנוסף נטען, כי על פניו מכירת המניות בחברת רם-אל חייבת במס כמכירת המקרקעין בהם היא מחזיקה, דבר המעלה חשד כי התמורה הגבוהה באופן לא סביר שהוצגה בחברת אלרם אל מול התמורה הנמוכה באופן לא סביר שהוצגה בחברת רם-אל, נעשתה לצרכי מס. אף שלא ניתן להגיע בשלב זה למסקנה ברורה לגבי טיב העיסקאות, הרי שמכלול הנתונים מעלה לכל הפחות שאלות ביחס למכר המניות בשתי החברות ולתמורה שנקבעה ביחס לכל אחת מהן. בעיניין זה ראוי לציין בנוסף כי מחקירת המשיבים 4-3 עלה כי הוסכם על רכישת מניותיו של המשיב 1 בחברת אלרם בתמורה לסך של 2.9 מיליון ₪ (!) מבלי שנערכה בדיקה מינימאלית של שווי החברה ולכאורה תוך הסתמכות מלאה על דבריו של המוכר. גם ביחס לחברת רם-אל, השיב מר אייזנברג כי התמורה נקבעה על סמך דבריו של המשיב 1 לגבי רווחיו מחברה זו, והוסיף כי המשיב 1 רצה לתת לו את החברה הזו במחיר 'מתנה' ו'העיקר שלא לראות את החברים'. מר אייזנברג הוסיף כי כאשר התגלה המסמך שממנו עלה כי לבעלי המניות האחרים זכות סרוב 'ראינו שהעסק מסובך וויתרנו על הסיפור'. כלומר, המשיבים 3-2 בחרו לסגת מהעסקה לרכישת מניות רם-אל רק לאחר שנודע להם כי ההסכם בין בעלי המניות מעניק זכות קדימה לבעלי המניות האחרים גם ביחס לעיסקת רם-אל, למרות שתנאי דומה לא מנע מהם להיתקשר בעיסקה האחרת לרכישת מניות אלרם. על רקע המתואר לא ניתן לומר שמדובר בתביעה חסרת בסיס מיסודה.
אשר על כן, אני קובעת כי יינתן צו מניעה האוסר על המשיבים 1, 4 ו-5 לבצע דיספוזיציה במניות חברת אלרם ומעכב לעת הזו את המועד לשימוש המבקשים 3 ,5, 6 בזכות הראשונים שלהם לרכישת מניות חברת אלרם.
עוד צוין כי העברת המניות דווחה זה מכבר לרשם החברות "והמבקשים 1 ו-2 נרשמו כבעלי מניות החברה ומבקשת 2 כדירקטור".
אשר על כן עותרים המבקשים ליתן צוי מניעה זמניים, שבגדרם ייאסר על המשיבים לבצע כל פעולה בעיניינה של החברה "שחורגת ממהלך העסקים הרגיל או המחייבת על פי כל דין ותקנון החברה את אישור הדירקטוריון, וזאת מבלי לכנס את דירקטוריון החברה להחליט בעיניין תוך שהמבקש 3 יוזמן כדין להישתתף בישיבה ויקבל את כל המידע הרלוואנטי ביחס לנושאים שעל הפרק"; יאסר על המשיבים "לבצע כל פעולה בחברה המחייבת על פי כל דין ותקנון החברה אישור של האספה הכללית של בעלי המניות, וזאת מבלי לכנס את האספה הכללית תוך שהמבקשים 1-2 יוזמנו כדי להישתתף באספה ויקבלו את כל המידע הרלוואנטי ביחס לנושאים שעל הפרק"; ייאסר על המשיבים "להפר את הוראות הדין ותקנון החברה שחלות עליהם כדירקטורים וכבעלי מניות בחברה בכל הנוגע לזכויותיהם של המבקשים 1-2 כבעלי מניות החברה ושל המבקש 3 כדירקטור בחברה, לרבות בכל הנוגע לזכויותיהם של המבקשים 1-2 כבעלי מניות ולזכויותיו של המבקש 3 כדירקטור".
בתשובתם לבקשה, חוזרים המשיבים ומעלים את חשדותיהם בדבר טיב העסקה וכנות המעורבים בה, ועומדים על קיום החלטת הדירקטוריון האמורה כתנאי להעברת המניות, זאת נוכח חובת הדירקטוריון לפקח אחר העברת מניות החברה.
...
בחקירתו הנגדית של מבקש 3 על תצהירו בהליך הראשון, טען מבקש 3 כי מחיר של 2.9 מיליון ₪ בעבור מניותיו של מר ארנון רם, נקבע בלא שקדמה לכך כל בדיקה מטעמו וכי כוונת הצדדים הייתה כי את המניות בחברת "רם אל" יקבל מבקש 3 כמעט ללא תמורה בשל מערכת היחסים הקרובה שלו עם מר ארנון רם.
בהחלטת בית המשפט (כב' השופטת עינת אבמן-מולר) בבקשה האמורה, מיום 6.9.2022, נקבע כלהלן:
"סיכויי התביעה - כאמור, סעיף 29(ב) לתקנון קובע כי לבעלי המניות זכות קדימה למשך שבועיים מתאריך הצעת המניות 'במחיר האמיתי והכנה'. המבקשים טענו כי העסקה המדווחת היא פיקטיבית וכי ישנו חשד משמעותי כי המצג שהוצג להם אינו מלא. בעניין זה טענו המבקשים כי השתלשלות האירועים עוררה את חשדם כי נעשתה עסקה אחת ביחס לשתי החברות המוצגת באופן פיקטיבי כשתי עסקאות. בבקשה נטען כי בשיחה בין המבקש 6 למשיב 1 אמר המשיב 1 כי הסך של 2.9 מיליון ₪ הוצע לרכישת מלוא מניותיו בשתי החברות. המבקשים גם הצביעו על כך ששני ההסכמים נחתמו באותו יום; יש קשר בין הרוכשים בשתי העסקאות (המשיב 4 הוא בנו של המשיב 2 והמשיבה 5 היא חברה בבעלות המשיב 3); בשני ההסכמים התשלום הראשון הוא בסך 500,000 ש"ח; בשני ההסכמים עו"ד אשרוב הוא הנאמן על כספי התשלום הראשון, אף שהוא טוען כי העסקאות אינן קשורות וכי אינו מייצג את המשיבים 3-2. בנוסף נטען, כי על פניו מכירת המניות בחברת רם-אל חייבת במס כמכירת המקרקעין בהם היא מחזיקה, דבר המעלה חשד כי התמורה הגבוהה באופן לא סביר שהוצגה בחברת אלרם אל מול התמורה הנמוכה באופן לא סביר שהוצגה בחברת רם-אל, נעשתה לצרכי מס. אף שלא ניתן להגיע בשלב זה למסקנה ברורה לגבי טיב העסקאות, הרי שמכלול הנתונים מעלה לכל הפחות שאלות ביחס למכר המניות בשתי החברות ולתמורה שנקבעה ביחס לכל אחת מהן. בעניין זה ראוי לציין בנוסף כי מחקירת המשיבים 4-3 עלה כי הוסכם על רכישת מניותיו של המשיב 1 בחברת אלרם בתמורה לסך של 2.9 מיליון ₪ (!) מבלי שנערכה בדיקה מינימלית של שווי החברה ולכאורה תוך הסתמכות מלאה על דבריו של המוכר. גם ביחס לחברת רם-אל, השיב מר אייזנברג כי התמורה נקבעה על סמך דבריו של המשיב 1 לגבי רווחיו מחברה זו, והוסיף כי המשיב 1 רצה לתת לו את החברה הזו במחיר 'מתנה' ו'העיקר שלא לראות את החברים'. מר אייזנברג הוסיף כי כאשר התגלה המסמך שממנו עלה כי לבעלי המניות האחרים זכות סירוב 'ראינו שהעסק מסובך וויתרנו על הסיפור'. כלומר, המשיבים 3-2 בחרו לסגת מהעסקה לרכישת מניות רם-אל רק לאחר שנודע להם כי ההסכם בין בעלי המניות מעניק זכות קדימה לבעלי המניות האחרים גם ביחס לעסקת רם-אל, למרות שתנאי דומה לא מנע מהם להתקשר בעסקה האחרת לרכישת מניות אלרם. על רקע המתואר לא ניתן לומר שמדובר בתביעה חסרת בסיס מיסודה.
לכך השיבו המבקשים כי מבקש 3 מונה על ידי מבקשת 2 כדירקטור מטעמה ומשאין על כך הגבלה בתקנון החברה, דין הטענה להידחות.
מהמקובץ עולה כי סיכויי המבקשים להוכיח את החלק בתביעתם שעניינו רישומם בחברה כבעלי המניות בה ומינוי דירקטור בחברה מטעמם, גבוהים.
סוף דבר
הבקשה מתקבלת באופן שייאסר על המשיבים לבצע את כל האמור בסעיפים 2-1 לבקשה, וכן באופן שמבקש 3 ימונה כדירקטור בחברה.