במסגרת הבקשה למתן צו מניעה זמני עתרה מאוחדת למתן "צו שיאסור על המשיבות [וייסברג, פתאל וסוויצ' אפ – א.ל.ע.]... או כל מי מטעמן, לבצע כל פעולה שתוצאתה כניסתו לתוקף של הסכם השכירות הנוגע לנכס אותו הציעה וייסברג, במסגרת הצעתה"; למתן "צו שיאסור על וייסברג ופתאל, או כל מי מטעמן, לבצע כל פעולה בנכס מושא ההליך המכרזי, לרבות עבודות גמר, ככל שאינה עולה בקנה אחד עם הצעת וייסברג כפי שהוגשה בהליך המיכרז, ועם תנאי המיכרז... ולרבות העברה או שינוי הזכויות בנכס", וכן ל"כל סעד אחר או נוסף, כפי שיראה בית המשפט לנכון ולצודק בנסיבות הענין".
כאמור, הבקשה למתן צו מניעה זמני נדונה והוכרעה בהחלטת סגנית-הנשיא מיום 1.8.2021, במסגרתה פורטו בין היתר המסד העובדתי להגשת הבקשה וטענות הצדדים אשר יובאו להלן בהתאם לאמור בהחלטה זו.
הבקשה למתן צו מניעה זמני הוגשה על רקע תוכניתה של מאוחדת להעתיק את משרדי ההנהלה הנוכחיים שלה בתל-אביב לבניין שיירכש על ידה.
כאמור, ביום 1.8.2021 ניתנה החלטת סגנית-הנשיא בבקשה למתן צו מניעה זמני (להלן: "ההחלטה למתן צו המניעה הזמני"), בסיכומה (סעיפים 22-21) נפסק כי:
נסכם את שבררנו עד כה:
סכויי התביעה:
באין במסמכי המיכרז מועד הקוצב את תקופת המשא ומתן ואת אורך חיי ההצעה, נראה לכאורה שוייסברג הייתה כבולה להצעתה לפחות עד ליום 26.07.2021, וכי עד למועד זה יכולה הייתה מאוחדת להודיע על אישור איזו משתי החלופות שבהצעה;
מאוחדת אמנם עמדה במועדים משהודעתה ניתנה ביום 13.07.2021;
אף שמאוחדת לא חרגה מהתקופה בה היתה רשאית לשקול את ההצעה, הודעתה כללה אישור מפוצל/ חלקי של חלופה א' להצעת וייסברג, אשר על כן עליה להתגבר על משוכת הקיבול החלקי, אפשרות שמופיעה, כאמור, רק בהזמנה אך אינה מוזכרת עוד בהודעת השלב השני, עת דרך המלך היא קיבול מלא;
על מאוחדת גם להתגבר על טענת וייסברג לפיה אין להסתפק באישור חלקי, משזה מותיר אותה עם גג וחניון - שעיקר שוויים מתבטא בהיותם משמשים את דיירי קומות הבניין, במובחן מהיותם נכס עצמאי;
משוכה נוספת העומדת בפני מאוחדת היא שגם בהנחה שהאישור החלקי יוכרז כתקף, אין להסיק מכך מניה וביה כי נכרת בין הצדדים חוזה מחייב, משלכל היותר, ולפי תנאי המיכרז, אמור להתחיל בשלב זה משא ומתן נוסף עד לכריתת חוזה מחייב.
בנוסף, נטען כי וייסברג ניסתה לעצב מחדש את מיסמכי המיכרז וסרבה להבטיח את התשלומים של מאוחדת ולהעמיד לטובתה ביטחונות בהתאם להוראות חוק המכר (דירות) (הבטחת השקעות של רוכשי דירות), התשל"ה-1974 (להלן: "חוק המכר"), וכן העלתה דרישות מסחריות, המשוללות כל בסיס ונעדרות כל זכר במסמכי המיכרז, כגון הצמדת התמורה למדד תשומות הבניה למשרדים החל ממועד הגשת ההצעה למכרז (דרישה המגלמת הטבה של כ-20 מיליון ₪ נוספים), והכל בנגוד להחלטות בית-המשפט.
עיקרה של טענה זו כפי שנטענה בבקשת מאוחדת שבפניי וכבר צוטטה לעיל, הנה כי במהלך המשא-ומתן בין הצדדים לאחר ההחלטה למתן צו המניעה הזמני החליטה וייסברג "'לשנות', באופן חד צדדי, את 'סוג הממכר' נשוא המיכרז והצעתה, תוך שהיא מיתכחשת לעובדה הברורה והידועה לה, שמדובר בהסכם לרכישת נכס מקרקעין, היינו - ביניין משרדים מוגמר ושלם, כאשר לטענתה (המלאכותית והכבושה) מדובר בהסכם 'לרכישת זכויות חוזיות' בלבד שעניינן – 'חברות' בקבוצת רכישה על כל הכרוך והנובע מכך, והכל – על מנת לסכל את המשא ומתן בין הצדדים" (סעיף 2 לבקשה).
...
סוף דבר
בקשה מס' 12 מתקבלת וצו המניעה הזמני מיום 1.8.2021 והצו המשלים מיום 5.8.2021 בטלים בזאת.
בקשה מס' 11 נדחית.
אני מורה גם על סגירתה של בקשה מס' 15.