מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשה לצו מניעה זמני לאיסור השכרת שטחים בקניון במבשרת ציון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ניהול ההליך והמחלוקות: תחילתו של הליך בבקשה למתן צו מניעה זמני שיאסור על הפעלת הקצביה במרכול (להלן-"המרכול") המצוי ברחוב החושן 3 במבשרת ציון (להלן-"הבניין") שבבעלות הנתבעת ומנוהל על ידה.
לא זו אף זו, הנחה או השארת האשפה כמתואר לעיל, היה בה משום הפרה של התקנון (סעיף 9 ג.) לפיו על מי שמפעיל את השטח המסחרי, האחריות לדאוג לניקיונו.
במסמכים אלו יש כדי להעיד וללמד כי הנתבעת שכרה את המרכול בידיעה ועל דעת זאת כי לדיירי התובעת הזכות והציפייה לפי תנאי התקנון , שקיבלו ביטוי בהסכם השכירות, לנהל את חייהם ללא הכבדה, הפרעה או מיטרד מחמת ניהול המרכול באגף השני של הבניין.
...
עוד נטען כי לא היתה הנחה קבועה של מתקנים כי אם לצורך פריקה וטעינה למעט, הנחת מתקן לירקות שהנתבעת מודה כי אכן מונח שם. דיון ומסקנות: הקצביה: בסיכומיה, זנחה הנתבעת את הטענה לזכותה להפעיל קצביה במרכול ולפיכך דין התביעה להתקבל במתן צו מניעה קבוע שיאסור על הפעלתה.
זאת אני קובעת לאחר ששמעתי את עדותו של מר דוידי גרדר שגיב (להלן-"העד גרדר") שהודה בהגינותו, כי אינו יודע כיום על קצביה המופעלת במרכול כי אם על מכירת בשר מצונן וארוז והוסיף, כי אין עוד חיתוך של בשר שם (עמ' 34 שורות 8-14, עמ' 38 שורות 23-24).
כך גם השתכנעתי כי התקנון הופר ע"י הנתבעת באי הקפדה על ניקיון הבניין בהשלכת אשפה השייכת לה. מנגד, לא הוכחה עילת התביעה של הפרת חובה חקוקה לפי סעיף 3 בחוק למניעת מפגעים קובע : "לא יגרום אדם לריח חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום". זאת אני קובעת משלא הוגשה תלונה מטעם התובעת למשרד לאיכות הסביבה בגין מטרד ריח ואף לא הובא להעיד מומחה מטעם המועצה המקומית מבשרת ציון (שנמחקה מהתביעה) להוכחת קיומו של מפגע לפי החוק למניעת מפגעים (עמ' 36 שורות 10-13).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בפועל נמצא איפוא כיום בשלבים מתקדמים, פרויקט המהוה קניון בסמוך לגשר הראל במבשרת ציון.
במסגרת התביעה שבפניי, עתרה התובעת לקבלת סעד זמני אשר יאסור על השכרת שטחים בקניון וזאת על בסיס זכויותיה הנטענות מכוח ההסכמים.
מדוע לא ביקשה שם, לקבלן ועל בסיס זה לקבוע שהצו אינו מונע מהנתבעים 2-1 דבר והם לא רק שלא העבירו תשלום שנדרשו להעביר, אלא גם הפרו הסכמות הצדדים, באופן המקנה לה זכות לפיצויים מוסכמים?! מדוע אם הדברים כה ברורים, לא תפנה עם בקשה למותב אשר נתן את אותו צו ותבקש להבהיר כי זה מחוסר תוקף ו/או אינו מחייבה - מטעם זה או אחר?! איני מוצאת שיש מקום ללכת בדרך העקלקלה בה מבקשת התובעת ללכת ולדון בעקיפין, במסגרת ההליך דנן, בשאלה האם יש תוקף לצוו שניתן בתיק פשיטת הרגל של אלברט, כנגד הנתבעים 2-1, בעיניין זכויות סיבוני בפרויקט.
...
כב' הנשיא ד. חשין, לא נעתר לבקשה זו, בהחלטתו מיום 2.8.15.
זאת, להבדיל מבחינתו בעקיפין, בהליך זה. בהמשך לאמור - אני מקבלת את טענת הנתבעים כי דין התביעה דנן להיות מסולקת.
עת עסקינן בזכויות בעלות שווי לא מבוטל, אני סבורה כי עדיף להימנע מהערות או הכרעות באשר למחלוקות הנוספות ולהותירן לבירור מעמיק וראוי עתידי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו